Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΤΗΡΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Ο Σαμαράς προεκλογικώς δεσμεύθηκε πως θα καταργήσει τον "Λαθρόνομο" Νόμο Ραγκούση και θα σχηματίσει ολιγομελή κυβέρνηση 15, 20 το πολύ, ατόμων. Μετεκλογικά βλέπουμε το τελείως αντίθετο. Μετά την πρωθυπουργοποίησή του, δήλωσε πως θα διατηρήσει τον νόμο Ραγκούση, ενώ όπως όλοι βλέπουμε δεν έχει 15, το πολύ 20, άτομα αλλά 40!!!
Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι κατ΄ αρχάς συνεργασίας. Σε μία συνεργασία πάντα πρέπει να υπάρχουν ορισμένες, βασικές θέσεις και υποχωρήσεις πάντα βέβαια γνώμονας της οποίας πρέπει και απαιτείται να είναι το εθνικόν και δημόσιον συμφέρον. Τώρα ο λαός απεφάσισε εμμέσως σχηματισμό κυβερνήσεως συνεργασίας. Αλλά στην παρούσα φάση χρειάζονται και πρόσωπα διεθνούς κύρους και το Κράτος μας κεφαλή. Η σημερινή κυβέρνηση είναι πολυμελής και δεν έχει "δυνατά" πρόσωπα. Έπρεπε να συμμετέχουν ο Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης (συγγραφέας, ακαδημαικός), ο Παναγιώτης Γεννηματάς (επίτιμος Πρόεδρος της Ευρωπαικής Τραπέζης Επενδύσεων), ο Δημήτριος Γράψας (πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ), ο Νικηφόρος Διαμαντούρος (Έλληνας διαμεσολαβητής στην Ευρώπη). Έπρεπε να αξιοποιηθούν σε καίρια πόστα ανάλογα με του καθενός την ιδιότητα.

Χρειάζεται σταθερότητα, κυβέρνηση με φιλευρωπαικό προσανατολισμό, πρόσωπα με διεθνή κύρος σε καίρια πόστα και Βασιλευομένη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου