Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΣΧΟΛΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

                            Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ      1 7 Η Σ     Ι Ο Υ Ν Ι Ο Υ     2 0 1 2
Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 διεξήχθησαν βουλευτικές εκλογές. Ο Ελληνικός λαός υπέκυψε, πίστεψε σε ανύπαρκτα διλήμματα, όχι όμως και μη πραγματοποιήσιμα. Ψήφισε με κύριο κριτήριο την κυβερνησιμότητα αλλά με έναν ιδιαίτερο και μυστήριο τρόπο. Έδωσε πρωτιά στην ΝΔ χωρίς την πολυπόθητή της αυτοδυναμία. Το ΣυΡιζΑ δεύτερο, επέλεξε τον δρόμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μην χάσει το αντιμνημονιακό του εν μέρει "προσωπείο". Το ΠαΣοΚ πάλι ωφελήθηκε απ΄ αυτές τις εκλογές γιατί θα συνεχίσει να μας κυβερνά.
Τα αποτελέσματα των εν τη Βουλή κομμάτων είναι τα εξής:
1) ΝΔ: 129 έδρες,
2) ΣυΡιζΑ: 71 έδρες,
3) ΠαΣοΚ: 33 έδρες,
4) ΑνΕλ: 20 έδρες,
5) Χρυσή Αυγή: 18 έδρες,
6) ΔημΑρ: 17 έδρες,
7) ΚΚΕ: 12 έδρες.
Η νέα Βουλή είναι και πάλι επτακομματική.

           Τ Ο    Θ Ρ Ι Λ Ε Ρ     Τ Ο Υ    Σ Χ Η Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Υ     Κ Υ Β Ε Ρ Ν Η Σ Η Σ
Τα "νέα" συνεταιράκια
Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης είναι οι 3 κομματάρχες που θα συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση. Για όλα αυτά το κόμματα προηγείται η καρέκλα και το προσωπικό και το κομματικό τους συμφέρον ενώ η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες προτεραιότητες τους. Το ΠαΣοΚ όντας φοβερά "εξουσιόλαγνο" ψάχνει ευκαιρία να συμμετέχει σε κυβερνήσεις. Το ΠαΣοΚ όπως όλοι γνωρίζουμε είναι άρρωστα ερωτευμένο με την καρέκλα και την εξουσία. Κοιτάξτε συνΈλληνες επί 38 χρόνια μας κυβερνούσαν ΝΔ και ΠαΣοΚ. Το 1989-1990 μπήκαν "παρτενέρ" στην κυβέρνηση ΚΚΕ, ΣΥΝασπισμός και πρόσφατα ο ΛαΟΣ. Τώρα μπαίνει και η ΔημΑρ του Φ. Κουβέλη. Ο Γ. Ντόλιος βουλευτής του ΠαΣοΚ λέει πως "το ΠαΣοΚ δεν πρέπει να μοιραστεί κυβερνητικές ευθύνες". Μα το ΠαΣοΚ το ψηφίζουν 500.000 "ελληνοποιημένοι" παρανόμως αλλοδαποί και μόνο 150-200.000 Έλληνες, που ωφελήθηκαν ή είναι προσκολημμένοι σ΄ αυτό.
Τώρα, ακούγεται πως ο βίος αυτής της κυβέρνησης πρέπει να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2014 όπου θα διεξαχθούν και οι ευρωεκλογές. Εάν δεν διεξάγονταν εκλογές άμεσα και γίνονταν π.χ. τον Σεπτέμβριο θα είχαμε "κυβέρνηση Μπολσεβίκων"!!!

        Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι    Ε Ν Δ Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ο    Ε Ξ Ο Δ Ο Υ    Α Π Ο    Τ Ο    Ε Υ Ρ Ω ;
Όχι! Από το ευρώ θα φύγουμε εάν θέλουμε εμείς. Δεν μπορούν να το αποφασίσουν άλλοι για εμάς. Το έχει δηλώσει ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλος. Όμως αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές μπορούμε να θέσουμε και εμείς όρους στην Ευρώπη!!! Τα μνημόνια αποτελούν ξεπούλημα και εκτέλεση της Ελλάδος. Τα μέτρα του παγιδεύουν την Ελλάδα. Δημιουργούν δε κύκλους ύφεσης, μειωμένων κρατικών εσόδων, διαρκώς αυξανομένων ελλειμμάτων, σκληρότερων μέτρων που με την σειρά τους οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Η καταγγελία του μνημονίου, για πολλούς αναλυτές θα βάλει την χώρα σε τεράστιους κινδύνους, και προαναγγέλουν μια πολύ μεγαλύτερη ύφεση απο αυτή που ζούμε, γιατί δεν θα είναι μια πτώχευση όπως αυτές που περάσαμε στο παρελθόν, αλλά μια πτώχευση σε συνδυασμό με αλλαγή νομίσματος, αξίας πολύ μικρότερης από αυτό που έχουμε. 
Όμως μέσα σε όλη αυτή την αβεβαιότητα, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, μέσω των συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης, μας δείχνει το δρόμο που θα μπορούσε να είναι μεγάλη βοήθεια για τη χώρα όποιο δρόμο και αν ακολουθήσουμε: "Η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει τις συμμαχίες της". 
Βεβαίως η ανάπτυξη είναι το κλειδί, και αυτός θα είναι ο πρώτος στόχος μας αλλά η ανάπτυξη για να ξεκινήσει και να δώσει καρπούς, θα χρειαστούν κάποια έστω λίγα χρόνια. Το οικονομικό όμως πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα είναι άμεσο και δεν μπορεί να περιμένει την ανάκαμψη για να πληρωθούν μισθοί , συντάξεις, έξοδα κλπ καθώς οι προηγούμενοι κυβερνήτες φρόντισαν όχι μόνο να στραγγίξουν το ρευστό της χώρας, αλλά να την χρεώσουν και τόσο πολύ, που πλέον ούτε να δανειστούμε δεν μπορούμε άλλο. 
Το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί, να φέρουν πίσω τα κλεμμένα άμεσα οι υπεύθυνοι κοιλαράδες, να λάβουμε το δάνειο των 7 Σκανδιναβικών χωρών και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι. Όμως οι δανειστές μας θέλουν πίσω τα λεφτά τους. Πως θα γίνει αυτό. Θα εκπονηθεί μία νέα συμφωνία μεταξύ των δανειστών μας (ΔΝΤ, τρόικα, Γερμανία) και ημών των δανειζομένων (Ελλάδα). Η Ελλάδα μέσα σε 4 χρόνια θα πρέπει να ξοφλήσει τους δανειστές της. Η Γερμανία θα πρέπει θέλει δεν θέλει να μας καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις συν τοις τόκοις και τα κατοχικά δάνεια!!! Η Ελλάδα μπορεί χωρίς το μνημόνιο. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ. Αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ θα καταστραφεί η ευρωζώνη και θα επηρρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία!!! Γι΄ αυτό οι Ευρωπαίοι ας κάνουν λίγο μόκο γιατί τους κρατάμε στο χέρι. 
Μιλάνε για "επαναδιαπραγμάτευση". Πως θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση με τις χώρες της Ευρώπης όταν βρίσκεσαι σαν χώρα υπό κατοχή;;; Πρέπει να είμαστε ελεύθεροι. Να βάλουμε τους όρους μας.

                                     Τ Ι    Ε Π Ρ Ε Π Ε    Ν Α   Γ Ι Ν Ε Ι
Ο Ελληνικός λαός έδωσε την πρωτιά στην ΝΔ και την δεύτερη θέση στο ΣυΡιζΑ. Όσο και να μην μας αρέσει η ετυμηγορία του, αυτό επέλεξε! Έπρεπε να γίνει μία κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ-ΣυΡιζΑ με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος δηλ. τον Σαμαρά. Η φιλολαικότερη πολιτική στην οικονομία είναι του ΣυΡιζΑ. Ανταποκρίνεται περισσότερο στο λαικό αίτημα από ότι της ΝΔ. Ο Τσίπρας όμως, είναι καλό να τονίζουμε πάντα, ότι προωθείται από την Αμερική!!! Ο ΣυΡιζΑ στα εθνικά θέματα έχει καθαρά ανθελληνικές θέσεις. ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. Να κατεβούν οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας από τα σχολεία, τα δικαστήρια και τις υπηρεσίες, κατάργηση του Σταυρού από την Σημαία, υιοθέτηση του ονόματος "Μακεδονία" από τα Σκόπια, ελληνοποίηση όλων των λαθρομεταναστών κλπ. 
Σαμαράς και Τσίπρας παρουσία του Παπούλια έπρεπε να συναντηθούν να δουν που συγκλίνουν και που όχι;;; Ο ΣυΡιζΑ θα αναλάβει τα θέματα της οικονομίας, της υγείας και εργασίας ενώ, η ΝΔ τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό, την εθνική άμυνα, την δημόσια ασφάλεια. 
Η κυβέρνηση αυτή θα είχε βίο μέχρι τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και θα διεξάγονταν και πάλι εκλογές με υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση.
Αν υπήρχε τουλάχιστον Βασιλιάς θα μπορούσε να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι και θα έλεγε "συνεργαστείτε". Αν δεν έβλεπε αποτελέσματα θα διόριζε μία κυβέρνηση μικρού χρονικού διαστήματος με πρόσωπα της απόφασης και του μηνύματος του Ελληνικού λαού στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου