Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

150 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ

Μήνυμα της τριμελούς Επιτροπής του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Σαν σήμερα πριν από 150 χρόνια (5 Σεπτεμβρίου 1963) πατούσε πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα ένας μακρινός απόγονος του τελευταίου Αυτοκράτορος του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ΙΑ΄, ο γιος του Βασιλέως της Δανίας Χριστιανού Θ΄, ο Γεώργιος Α΄.
Για την επιλογή του Πρίγκιπα Γεωργίου ως νέου Βασιλέως της Ελλάδος από την Εθνοσυνέλευση, και όχι από τις Μεγάλες Δυνάμεις, διεδραμάτισε καθοριστικό ρόλο η διασταυρωμένη από το 1834 μελέτη του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού για την βυζαντινή καταγωγή του βασιλικού οίκου της Δανίας. Όλα τα οικονομεί ο Πανάγαθος Θεός.
Σημειώνει ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς" (προφίλ Facebook): "Οταν η Ελληνική Εθνοσυνέλευση κάλεσε τον πρίγκηπα Γεώργιο της Δανίας να γίνει Βασιλιάς της Ελλάδας, η βασιλική οικογένεια της Δανίας ανησύχησε γιατί ένα μέλος της καλείτο να βασιλεύσει έναν θρόνο που έμελλε να αποδειχθεί πολύ ταραχώδης… Κατά την δεύτερη σύσκεψη των στενών συγγενών του στην Κοπεγχάγη, ο Γεώργιος, που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο (και προφανώς κρυφακούει…), φοβάται μήπως οι συζητήσεις περιπλέξουν τα πράγματα και ανοίγοντας την πόρτα δηλώνει αποφασιστικά:
«Εγώ δεν συμφωνώ με όσα υποστηρίζετε! Οι Έλληνες με ζήτησαν για να βασιλεύσω στην χώρα τους. Με εξέλεξαν Βασιλιά τους και εγώ δεν θέτω όρους και προϋποθέσεις για να συνδεθώ με τον λαό μου. Σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να φύγω αμέσως για την Ελλάδα για να εξομαλύνω τα εκεί πράγματα με την βοήθεια και την συνεργασία των υπηκόων μου, όπως θα έκανε ένας πατέρας με τα παιδιά του»."  
Αποχαιρετώντας τον, ο πατέρας του, βασιλιάς της Δανίας, υπενθυμίζει: «Να θυμάσαι ότι αποστολή των βασιλέων είναι να βασιλεύουν και όχι να κυβερνούν». 
Η Ελληνική Βασιλική Δυναστεία σημάδεψε επί 150 χρόνια την χώρα μας με την προσφορά της. Αν δεν υπήρχε η Βασιλική μας Οικογένεια (γενιά των Χριστιανών) ίσως ήταν διαφορετική αρνητικά η εξέλιξη της χώρας. Σήμερα, 150 χρόνια αργότερα, επιβάλλεται η χώρα να θωρακιστεί από έναν Ορθόδοξο Βασιλιά που θα προασπίζει, με την βοήθεια του Ελληνικού λαού, Έθνος-Εκκλησία-Στρατό-παραδόσεις-Δημοκρατία-Ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου