Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΙΣΩ ΣΤΟ 1946. ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ

Περίπου 4.000 μέλη αριστερών, ακροαριστερών και αναρχικών οργανώσεων με την εμφυλιοπολεμική προτροπή του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα «Ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη τα λόγια του ποιητή "τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», επιτίθενται κατά κύματα στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, ενώ η κυβέρνηση πρέπει να απολαμβάνει το χάος που έχει δημιουργηθεί προσπαθώντας να χρεώσει πολιτικά στον Λαϊκό Σύνδεσμο την δολοφονία του 34χρονου Π.Φύσσα.
Κλίμα εμφυλίου πολέμου με συνθήματα όπως «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» και «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει» είναι τα συνθήματα που ακούγονται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, εργατικά συνδικάτα, και απλοί πολίτες εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία του άτυχου ράπερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις επτά επικράτησε ένταση με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα να πέφτουν «βροχή» έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου.
Προηγήθηκαν «μάχες» σώμα με σώμα μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ. Μάλιστα, σε πολλούς κάδους της περιοχής έχουν τοποθετηθεί φωτιές, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 4.000 αντιεξουσιαστές κατευθύνονται προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.
Στο μεταξυ είχαν δείρει τον Π.Καμμένο (αντί να λιντσάρουν τον Χ.Πάχτα, τελικά λιντσάρισαν τον ίδιο!), επιτέθηκαν σε συνεργείο του ΑΝΤ1, κτύπησαν φωτορεπόρτερ κλπ.
Δεν είναι όλοι αναρχικοί ή "επαγγελματίες" αριστεροί στις συγκρούσεις. Είναι πολλοί πολίτες άνεργοι εδώ και καιρό ειδικά από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και του Κερατσινίου.
Οι άνθρωποι έχουν να δουν το "χρώμα του χρήματος" μήνες ολόκληρους. Πεινάνε. Και σήμερα τους "καναλάρισαν" και τους έστρεψαν κατά του Λαϊκού Συνδέσμου, αλλά φυσικά αυτοί στρέφονται κατά πάντων, πλέον.
Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν κατά την διάρκεια της νύχτας.
Αλλά πώς να συμβεί αυτό όταν υποτίθεται υπεύθυνα πολιτικά πρόσωπα όπως ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας ζητά να επιτεθούν Έλληνες κατά Ελλήνων με συνθήματα του 1944 και του 1946-1949;  Είναι ακριβώς η ίδια προτροπή του πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Ν.Ζαχαριάδη το 1946.
Το τι και ποιους εννοεί "φασίστες" το ΚΚΕ το ένιωσε για τα καλά στο πετσί της η χώρα το 1944 και το 1946-1949. Όποιοι δεν ήταν ΚΚΕ και ΕΑΜ ήταν "φασίστες"...
Και βέβαια δεν ενοχλεί κανέναν το ότι το κόμμα δεν αποδέχεται ακόμα και σήμερα, μετά από 38 χρόνια νομιμοποίησής του την κοινοβουλευτική δημοκρατία...
Και σημειωτέον ουδείς από την κυβέρνηση δεν τον έχει επικρίνει μέχρι στιγμής. Και γιατί να το κάνει;
Όλη αυτή η αναταραχή την κυβέρνηση βολεύει και την διευκολύνει να περάσει όλα αυτά που της ζητά η τρόϊκα. Απλά πράγματα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου