Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (1)

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

"Ώρα για αλήθειες". Το εβδομαδιαίο άρθρο της αλήθειας. Δεν υπάρχει εξάλλου λόγος να πούμε ψέματα. Η αυθεντική ιστορία σε κάνει Βασιλόφρονα.
Θα ασχοληθώ μ΄ ένα θέμα που δεν αρέσει σε πολλούς. Την παρέμβαση ενός Βασιλιά σε κυβερνητικές υποθέσεις και το ενδιαφέρον του για τον λαό του. Στην προκειμένη περίπτωση, συνταγματικά κατοχυρωμένος, ο Βασιλεύς Παύλος Α΄ εφιστά την προσοχή του Κων/νου Καραμανλή σε ορισμένα πράγματα. Ταυτόχρονα διαφαίνεται καθαρά, πως ένας Βασιλιάς φροντίζει για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των φτωχών.
Ο Νικόλας Τάντζος, ελληνοαμερικανός λέκτορας, έγραψε στα Αγγλικά ένα βιβλίο "Κωνσταντίνος ΙΓ΄" το οποίο μετέφρασε ο μεγάλος ιστορικός της εποχής μας Κωνσταντίνος Μπαρμπής. Ο Τάντζος πέθανε, ωστόσο το βιβλίο του, πραγματική ιστορική παρακαταθήκη, βρίθει αποκαλύψεων και παρασκηνίων. Μεταξύ άλλων γράφει και την παρακάτω ιστορία:
Βασιλεύς Παύλος αναγκάστηκε από τα πράγματα να κάνει χρήση του συνταγματικού του δικαιώματος "να συμβουλεύει την κυβέρνηση"... Τον Ιανουάριο του 1961 έστειλε στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή μία επιστολή, με την οποία επέσυρε την προσοχή του στην κομμουνιστική δραστηριότητα και συμβούλευε στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατασκευή τελεφερίκ στο Λυκαβηττό, γιατί θα καταστρεφόταν η ομορφιά του τοπίου, κατέκρινε την εφαρμογή τουριστικών σχεδίων στην Κέρκυρα και εφιστούσε την προσοχή του πρωθυπουργού στην ασχήμια πολλών από τα τουριστικά ξενοδοχεία που κατασκευάζονταν στην Αθήνα. Κατά την άποψή του, θα ήταν προτιμότερο αντί για ξενοδοχεία πολυτελείας να οικοδομούνταν κατοικίες για τους φτωχούς
Ο Καραμανλής αγνόησε τις βασιλικές συστάσεις. Δεν υπήρχε όφελος από την κατασκευή σπιτιών για τους φτωχούς. Ο Καραμανλής, γόνος αγροτικής οικογένειας, είχε περάσει δεκαετίες της ζωής του ως μέλος κυβερνήσεων, με ανώτατο ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνούσε τις 15.000 δολάρια. Και αυτός έντιμος άνδρας είχε με κάποιο τρόπο αποκτήσει πολυτελέστατη έπαυλη, εξοχική βίλα και αρχοντική κατοικία στο Παρίσι..."
Διαφαίνεται, πιστεύω, καθαρά ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το εθνικό συμφέρον και ποιος όχι αλλά το συμφέρον του. Σήμερα μέσα σ΄ αυτήν την εξαθλίωση το ίδιο θα έκανε ο Κωνσταντίνος ΙΓ΄. Ώρα για αλήθειες λοιπόν! 

Πηγές
* Κωνσταντίνος ΙΓ΄, Νικολάου Τάντζος, (μετάφραση Κων/νου Μπαρμπή).
* Τσακάλια και ύαινες της Ελληνικής πολιτικής, Δ΄ Τόμος, Κων/νου Μπαρμπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου