Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ (2)

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Η δεύτερη συνέντευξη με τον υπεύθυνο της Τοπικής Οργάνωσης Κοζάνης του κόμματος "Εθνική Ελπίδα" κ. Γεώργιο Χατζηευστρατίου. Η πρώτη παραχωρήθηκε στις 24 Μαΐου (αν θέλετε να την δείτε πατήστε εδώ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ). Παρά τις υποχρεώσεις του αποδέχθηκε την πρόταση μου και στις 16 Σεπτεμβρίου συναντηθήκαμε σπίτι του όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη. 

Συνέντευξη

- Γιώργο, σε ευχαριστώ για δεύτερη φορά που αποδέχθηκες την πρότασή μου για την παραχώρηση συνέντευξης.
- Εγώ ευχαριστώ. Είμαι πάντα στην διάθεσή σας.

- Πως βλέπεις τα πράγματα; Πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά.
- Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δουλειές δεν υπάρχουν. Οι φτωχότερες τάξεις εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο. 5.000 αυτοκτονίες, 1.500.000 άνεργοι, 3.500.000 κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αν είναι δυνατόν! Και να έχεις πάνω από το κεφάλι σου μία τρόικα και να σου λέει από εδώ θα κόψεις, από εδώ θα απολύσεις, αν δεν πάρεις μέτρα τότε δεν σου δίνω την δόση αλλιώς θα πτωχεύσει η Ελλάδα. Η Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2010 είναι πτωχευμένη! Και να ακούς τον κ. Σαμαρά να μας λέει για πρωτογενές πλεόνασμα, για ανάπτυξη, και άλλες ασυναρτησίες. Γενικά ένα μπάχαλο, μία γενική αποδιοργάνωση, ακαταστασία.

- Κομματικά στην περιοχή πως είναι τα πράγματα;
- Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και έχει σιχαθεί τα κόμματα και υπάρχει μία στασιμότητα.

- Σαν Εθνική Ελπίδα τι προτείνετε για τον δημόσιο τομέα; Παρακαλώ.
- Συρρίκνωση του κράτους. Η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν έναν κομματικό στρατό το 80% του οποίου είναι αριστεροί. Η Αγγλία των 62 εκατομμυρίων έχει μικρότερο δημόσιο τομέα απ΄ αυτόν της χώρας μας. Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο δημόσιο από την Αγγλία. Διόριζε ο Καραμανλής κομμουνιστές, διόριζε ο Ανδρέας Παπανδρέου πασόκους, διόρισε ο Σημίτης, διόρισε ο νυν Καραμανλής 150.000, διόρισε ο Παπανδρέου και δημιουργήθηκε ένα δημόσιο του φραπέ και της μη εξυπηρέτησης. Τον δημόσιο υπάλληλο τον πληρώνουμε οι Έλληνες φορολογούμενοι για να μας εξυπηρετεί και να διεκπεραιώνει υποθέσεις μας. Γι΄ αυτό λέμε: μικρός, ευέλικτος, αποτελεσματικός και αποδοτικός δημόσιος τομέας. Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Όσοι δεν αποδίδουν να απολυθούν και σε περίπτωση μη επάρκειας διορισμός με αντικειμενικά κριτήρια υπεύθυνου συνειδητού πολίτη.

- Τι έχεις να πεις για τις δηλώσεις Ρεπούση περί Θρησκευτικών, Αρχαίων Ελληνικών και κατεβάσματος των εικόνων;
- Η Ρεπούση είναι αυτή που αντιπροσωπεύει καλύτερα από όλους το "δόγμα Κίσιγκερ". Δηλαδή "χτυπήστε γλώσσα, θρησκεία, ιστορία και πολιτισμό". Δεύτερον έχει μία "ευρωλαγνεία". Δηλαδή όλη την ώρα λέει: "Σε κανένα σχολείο της Ευρώπης", "σε καμία χώρα της Ευρώπης". Αν η Ευρώπη πάει να πνιγεί, πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε;;; Πάντα κατά την βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ. Θεωρώ όλες τις δηλώσεις της προκλητικές ασυναρτησίες και γι΄ αυτό εξάλλου εξέδωσα και Δελτίο Τύπου.
Πιστεύω ότι τα Θρησκευτικά πρέπει στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο να διδάσκονται κατηχητικά και στο Λύκειο γνωσιολογικά δηλαδή η Ορθοδοξία θα είναι ο άξονας και θα μιλά πόσο αυτή η θρησκεία επηρέασε την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση αυτού του τόπου.
Τα Αρχαία Ελληνικά, κατά την γνώμη μου, πρέπει να διδάσκονται από την Ε΄ Δημοτικού. Δεν είναι νεκρή γλώσσα τα αρχαία Ελληνικά όπως διακηρύσσει η Ρεπούση. Είναι ζωντανή. Λέμε άλογο όμως λέμε ιππασία, λέμε μάτι όμως λέμε θα πάμε στον οφθαλμίατρο όχι στον ματογιατρό. Στον ωτορινολαρυγγολόγο όχι στον αυτομυτολαιμολόγο. Λέμε βουνό όμως λέμε ορειβάτης, λέμε έμεινα άναυδος από το αρχαίο ουσιαστικό του Ομήρου "αυδή" που σημαίνει φωνή. Τα δε Λατινικά είναι μία νεκρή γλώσσα και δεν πρέπει να διδάσκονται.
Επίσης η Ρεπούση λέει να κατεβούν οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας από τα σχολεία επειδή δεν υπάρχουν στα σχολεία της Ευρώπης. Μα, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εικόνες, έχουν αγαλματίδια. Στα σχολεία της Γαλλίας υπάρχουν αγαλματένιοι σταυροί με τον Χριστό επ΄ αυτών.
Αυτή η ψευτοκουλτούρα που έχει σαρώσει τα μυαλά πολλών, κυρίως όμως και δυστυχώς της νεολαίας μας, πρέπει να διαλυθεί. Και αυτό θα γίνει με την παροχή Παιδείας και όχι με την ανάπλαση των παιδιών μας σε άβουλα όντα της παπαγαλίας και των αριστερών σκέψεων.

- Σήμερα ανθίζει ο φορομπηχτισμός, ανθίζει και η φοροδιαφυγή. Ποια είναι η πρόταση της Εθνικής Ελπίδας στο φορολογικό;
- Flat tax rate. Ενιαίος συντελεστής φορολογίας. Ένας χαμηλός (15%) για ετήσιο εισόδημα έως 100.000 ευρώ και ένας υψηλός (30%) για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ. Έτσι το κίνητρο φοροδιαφυγής θα είναι μικρότερο, ο φορολογικός έλεγχος πολύ πιο εύκολος και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός πιο αποτελεσματικός.

- Τι σημαίνει "Εθνική Ελπίδα"; Γιατί επιλέχθηκε αυτό το όνομα από τα 10 ιδρυτικά στελέχη του κόμματος;
- Εθνική Ελπίδα σημαίνει ελπίδα του Έθνους. Η ελπίδα του Έθνους είναι ο Ορθόδοξος Έλληνας. Εθνική Ελπίδα είσαι εσύ. Όλοι εμείς που έχουμε εθνικές ευαισθησίες ενταχθήκαμε στην "Εθνική Ελπίδα". Η Εθνική Ελπίδα δεν είναι απλώς ένα κόμμα. Είναι εθνική συσπείρωση που απαιτεί μεταστροφή του πολιτεύματος μας σε βασιλευόμενη Δημοκρατία και επιστροφή στις ελληνορθόδοξες ρίζες μας. Εντασσόμενος στην Εθνική Ελπίδα συμμετέχεις σε έναν κοινό πατριωτικό αγώνα για την Ορθοδοξία, την Πατρίδα, το μέλλον το δικό σου και των παιδιών μας. Τέλος τα μεγάλα και παχιά λόγια! Ώρα για πράξεις. Ο κόσμος δεν πρέπει να βλέπει την "Εθνική Ελπίδα" ως κόμμα του πολιτικού συστήματος αλλά ως κόμμα βασιζόμενο στον λαό. Απλοί πολίτες είμαστε στην Εθνική Ελπίδα, όχι εντολοδόχοι στοών και λεσχών. Για μας εθνική ελπίδα είναι ο λαός και σ΄ αυτόν βασιζόμαστε, γιατί αυτό είμαστε.

- Ποια η γνώμη σου για τις απεργίες των καθηγητών;
- Κατανοώ τα αιτήματά τους, αλλά τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά. Τα παιδιά μας, ιδίως της Γ΄ Λυκείου είναι υποψήφια για τα Πανεπιστήμια. Αν χάσουν, ου μη γένοιτο, την χρονιά τους ποιος θα τους αποζημιώσει; Κανένας. Ενώ οι καθηγητές πληρώνονται. Μπορούν να πάρουν αποζημίωση. Τα παιδιά μας θέλω να μου πει κάποιος ποιος θα τα αποζημιώσει με το να χάνουν μέρες πολύτιμες.

- Ποια είναι η στάση του κόμματος για τα επεισόδια της Χρυσής Αυγής σε Μελιγαλά και Γιαννιτσά;
- Ο Ελληνισμός τιμά τα θύματα του ΚΚΕ και του Βελουχιώτη. Είναι ανεπίτρεπτο να αμαυρώνονται εκδηλώσεις εθνικής μνήμης. Η Χρυσή Αυγή χρειάζεται εκσυγχρονισμό. Δηλαδή να αποβάλλει τον ναζισμό, τον παγανισμό, τον δωδεκαθεισμό και να αποκτήσει σοβαρό πολιτικό λόγο. Οι τραμπουκισμοί και οι απειλές είναι απαράδεκτα φαινόμενα. Ο λαός ας προσέχει καλύτερα, γιατί τα άκρα οδηγούν σε βία και εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις.

- Πιστεύεις ότι πιθανή εξέγερση θα προλάβει ενδεχόμενες εκλογές;
- Ίσως. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και τα μέτρα και το ψεύδος της κυβέρνησης δεν έχουν όρια. Πιστεύω πως θα έχουμε σύντομα εξελίξεις.

- Μία τελευταία ερώτηση. Τι θα πρότεινες για την βελτίωση της κατάστασης;
- Διόδωρε, δεν είμαι ο αρμόδιος για να σου απαντήσω. Αλλά ως κόμμα έχουμε ένα πρόγραμμα, ριζοσπαστικό και πλήρως ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Όλα είναι ένα μπάχαλο, όπως προείπα. Πρέπει να ξεκινήσουμε εκ του μηδενός αν θέλουμε να φτιάξουμε Ελλάδα.

- Δηλαδή;
- Πρώτα, τα παιδιά να ανατραφούν σωστά, ελληνοχριστιανικά από το σπίτι. Έπειτα από τα σχολεία. Και μετά κρατική αναδιοργάνωση. Νέος δημόσιος τομέας. Καινοτόμο πολίτευμα. Νέες ιδέες και πρωτοπόρες αντιλήψεις. Μην προδώσουμε για άλλη μια φορά τα παιδιά μας. Αυτό να το σκεφτούμε καλά, ιδίως την ώρα της κάλπης.

- Γιώργο, θα σε ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά. Τώρα που το θυμήθηκα. Σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα άρθρο το οποίο θα ονομάζεται "Η αντίστροφη μέτρηση" όπου θα τονίζει και θα καυτηριάζει επιλογές και χειρισμούς σε εθνικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα. Δέχεσαι να συμμετάσχεις αρθρογραφώντας το;;;
- Δεν ξέρω, δεν έχω τόσες γνώσεις, χμμμ, θα προσπαθήσω να συμβάλλω τουλάχιστον. Ευχαριστώ πάντως για την επιλογή και την σκέψη σας.

- Δέχεσαι;
- Θα σου απαντήσω αργότερα.

- Γιώργο, ελπίζω να τα ξαναπούμε;
- Και εγώ. Να σαι πάντα καλά.

Καθίσαμε μία ώρα ακόμα. Η απάντηση στην πρότασή μου ήρθε το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκλησή μας και έγινε κύριος υπεύθυνος της "Αντίστροφης Μέτρησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου