Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...

Γράφει ο "Εθνικός Αγωνιστής" (προφίλ facebook).

• Στον Κωνσταντίνο η Ελλάδα οφείλει την ακεραιότητά της, μετά το διπλασιασμό της χάρη στις περίλαμπρες νίκες του.
• Στον πατέρα του (ιδρυτή της Βυζαντινογενούς δυναστείας) Γεώργιο ο ελληνισμός “χρωστάει” τα Επτάνησα και τη χωρίς πόλεμο και αιματηρές θυσίες – διά του Συνεδρίου του Βερολίνου – κατάργηση της (δημιουργικής της Μεγάλης Βουλγαρίας) Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου και την επέκταση της “ασφυκτιώσης” Ελλάδας ως την Λάρισα και τον Άραχθο. Ακόμα, έχει απέναντί του το τεράστιο χρέος της θυσίας του ως νέου Λεωνίδα στα δρομάκια της Νύφης του Θερμαικού, για να σημαδέψει με το αίμα του την ελληνικότητά της.
• Στον κακότυχο Αλέξανδρο Α’, που σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου, όταν οι γαλλοαγγλικές μπαγιονέτες εξοστράκισαν τον υπερδιπλασιαστή της πατρίδας πατέρα του, η Ελλάδα οφείλει την προσθήκη της Δυτικής Θράκης.
• Στον (μοναδικά καλλιεργημένο, φιλόσοφο και μάρτυρα) Γεώργιο Β’ η φυλή “χρωστάει” αιώνια ευγνωμοσύνη και για τα δύο συγκλονιστικά ΟΧΙ του, τη σχετική παγκόσμιας αναγνώρισης δόξα και την ένταξη των Δωδεκανήσων στις μητρικές αγκάλες.
• Και στο ζεύγος Παύλου και Φρειδερίκης η Ελλάδα οφείλει τη διάσωσή της από το φρικαλέο «Σιδηρούν Παραπέτασμα» κατά το σφαγιαστικό τρίτο γύρο του Συμμοριτοπολέμου.
• Όσο για τον Κωνσταντίνο ΙΓ’ (ο οποίος κατά το νεότερο Ευ. Βενιζέλο –εκ μετατροπής παππικού επωνύμου- «χρωστάει και δεν του χρωστάμε») η χώρα οφείλει - κατά τον Γεώργιο Παπανδρέου- «την σωτηρία της τιμής της» κατά τη 13η Δεκεμβρίου 1967…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου