Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ…

Γράφει ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς".

Το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου 1967 ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος ΙΓ΄ ήταν καλεσμένος σε δείπνο στην κατοικία του πανεπιστημιακού καθηγητή Κορυζή. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ Φίλιπ Τάλμποτ με την σύζυγό του, οι οποίοι προσέχουν ότι ο συνήθως χαμογελαστός και εύθυμος Κωνσταντίνος είχε ένα απόμακρο ύφος, όντας σκεπτικός και απρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά στις συζητήσεις, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες οικοδεσπότη και πρεσβευτή να ζωντανέψουν το κλίμα. Η βραδιά κλείνει με την ευγενική φιλοφρόνηση του Κωνσταντίνου προς την οικοδέσποινα για το θαυμάσιο φαγητό και το επιδόρπιό της. Ο Τάλμποτ έχει οσμιστεί ότι κάτι συμβαίνει. Σφίγγει το χέρι του Βασιλιά και τον ρωτάει αν είχε διάθεση να περάσουν από το πρεσβευτικό γραφείο για ένα χαλαρό ποτό (προφανώς ήθελε να αλιεύσει τι συμβαίνει…). 
Ο Κωνσταντίνος αμφιταλαντεύεται, αλλά αρνείται για δυο λόγους: Το πρωί θα ξημέρωνε η σημαντικότερη μέρα της ζωής του, η ανατροπή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου, και γι΄ αυτό χρειαζόταν να ξεκουραστεί για λίγο. Παράλληλα, δεν ήθελε να συνδεθεί το Κίνημά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα με τον Αμερικανικό παράγοντα. Βέβαια, δεν θα αναχωρούσε για την Βόρεια Ελλάδα χωρίς να ενημερώσει τους… συμμάχους Αμερικανούς για τις προθέσεις του, έτσι ώστε να σύρει τις ΗΠΑ μπροστά στις ευθύνες τους. Αλλωστε, πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λίντον Τζόνσον είχε διαβεβαιώσει (ψευδώς όπως αποδείχθηκε!!!) στην Ουάσινγκτον τον Ελληνα Βασιλιά για «ηθική στήριξη σε προσπάθειά του να ρίξει την Χούντα».
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: «Κύριε Τάλμποτ, θα μπορούσατε αύριο κατά τις 8 το πρωί να βρίσκετε στο Τατόι;».
Ο Τάλμποτ παγώνει…
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: «Το ξέρω ότι η ώρα είναι βάρβαρη, αλλά όπως θα διαπιστώσετε υπάρχει σοβαρός λόγος».
Ο Τάλμποτ συμφώνησε και ξερόβηξε και ψέλλισε κάποιες φράσεις χαμηλόφωνα…
ΤΑΛΜΠΟΤ: «Ξέρετε… τώρα τελευταία κυκλοφορούν διάφοροι ψίθυροι… Θέλω να πω ορισμένοι επιμένουν ότι σχεδιάζετε να κινηθείτε εναντίον των αξιωματικών που ασκούν την εξουσία. Δεν μπορώ να μην παραδεχθώ, Μεγαλειότατε, ότι ανησυχώ. Μια εμφύλια σύγκρουση τώρα, μόλις ησύχασαν κάπως τα πράγματα με τους Τούρκους στην Κύπρο…».
Ο Κωνσταντίνος κούνησε το κεφάλι.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: «Ελάτε αύριο, όπως σας ζήτησα, και θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε. Καληνύχτα σας». 
Ο Βασιλιάς δεν έκλεισε μάτι όλη την νύχτα. Το μυαλό του ήταν στην «Επιχείρηση: Ημέρα» (κωδική ονομασία του Κινήματος), στον λαό του, στην οικογένειά του, στην εγκυμονούσα σύζυγό του Αννα-Μαρία, η οποία «έχασε» ένα παιδί στον δρόμο για την εξορία (ποιος θα τιμωρηθεί άραγε για αυτήν την αθώα ψυχή που δεν πρόλαβε να δει καν το φως τούτου του κόσμου;;;;)... Την ίδια ώρα, οι πληροφοριοδότες-ρουφιάνοι της ΚΥΠ ενημέρωναν τον Συνταγματάρχη Γιώργο Παπαδόπουλο για όλες τις κινήσεις του Κωνσταντίνου. Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Απριλιανό Δικτάτορα όταν έμαθε ότι ο Αμερικάνικος στόλος είχε αποπλεύσει από την Ανατολική Μεσόγειο προς Πειραιά. «Λες οι Αμερικάνοι…; Μήπως ο Βασιλιάς….;», σκεφτόταν με αγωνία ο Παπαδόπουλος, φοβούμενος ότι θα τον «πουλήσουν» οι ΗΠΑ (αυτό του το έκαναν μερικά χρόνια μετά, το 1973 με τον Ιωαννίδη). Άδικα ανησυχούσε πάντως, καθώς τα Αμερικάνικα πλοία διατάχθηκαν από την Ουάσινγκτον να κάνουν στροφή 180 μοιρών, όταν έμαθαν ότι ο Κωνσταντίνος έκανε Κίνημα κατά της Χούντας. Βλέπετε, οι Αμερικάνοι δεν ήθελαν ΠΟΤΕ να βοηθήσουν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, παρά μόνο μέσα από μια αλλαγή status quo στην περιοχή προς το συμφέρον τους, όπως αποδείχθηκε το 1974 στην Κύπρο, με τον Κίσινγκερ και τον ψευτοΕθνάρχη Καραμανλή.
Πάντως, ο Τάλμποτ πήγε στο Τατόι το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου 1967 με την θωρακισμένη Λίνκολν του. Ακριβώς ένα λεπτό πριν τις 8π.μ. έμπαινε στο γραφείο του Κωνσταντίνου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: «Κύριε πρεσβευτά, μετά από 2,5 περίπου ώρες φεύγω με την οικογένειά μου για την Βόρεια Ελλάδα για να ηγηθώ μιας πανεθνικής προσπάθειας με στόχο την επαναφορά της Δημοκρατίας και του ομαλού πολιτικού βίου στην χώρα. Οπως ακριβώς συμβαίνει και όπως ισχύουν στην δική σας».
Ο Τάλμποτ κατάλαβε πως με την τελευταία του φράση ο Ελληνας Βασιλιάς του θύμιζε ότι η προϊστάμενοί του πρέσβη και η «αντμινιστρέισον» των ΗΠΑ είχαν την ηθική υποχρέωση να βοηθήσουν τον Κωνσταντίνο, αν φυσικά σέβονταν τις διακηρύξεις τους για… Δημοκρατία και Ελευθερία επί Γης (σ. Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! Αυτά κάνουν τώρα και στον Ασαντ)!!!
ΤΑΛΜΠΟΤ: «Καταλαβαίνω, Μεγαλειότατε. Ελπίζω και εύχομαι όλα να εξελιχθούν ομαλά. Και να μην δημιουργηθούν προβλήματα για την ωραία πατρίδα σας».
Ο Κωνσταντίνος γέλασε πικρά, όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του και προχώρησε ακόμη πιο πιεστικός.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: «Τι θα λέγατε αν σας καλούσα τώρα να μας συνοδέψετε στην εξόρμησή μας εκεί όπου μας περιμένουν δυνάμεις πιστές στο Σύνταγμα και στον ανώτατο άρχοντα της χώρας; Η παρουσία σας στο πλευρό μου θα έδειχνε σε όλον τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα το νόμιμο ηγέτη της Ελλάδας στην προσπάθειά του να ξαναλειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί».
Ο Τάλμποτ αιφνιδιάστηκε. Δεν το περίμενε αυτό από τον 27χρονο Βασιλιά… Παραήταν τολμηρό αυτό το «παλιόπαιδο της Φρειδερίκης» (έκφραση που δυστυχώς χρησιμοποιεί σήμερα πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ακροδεξιάς, υιοθετώντας έτσι ξεδιάντροπα φρασεολογία των Αμερικανοκομμουνιστών Εθνομηδενιστών Νεοταξιτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔούλας, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ!!!!)...
ΤΑΛΜΠΟΤ: «Λυπάμαι Μεγαλειότατε, αλλά μολονότι θα ήθελα πολύ να συνταξιδέψω μαζί σας βρίσκομαι σε πολύ λεπτή θέση και δεν μπορώ να κάνω κάτι χωρίς την έγκριση της προϊσταμένης μου αρχής».
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: «Το αντιλαμβάνομαι κύριε πρεσβευτά. Ωστόσο, αν πάρετε έγκριση θα πρέπει να επιστρέψετε εδώ το αργότερο μέχρι τις 10.20π.μ. Σας ευχαριστώ».
Ο Κωνσταντίνος παρακολούθησε από το παράθυρο του γραφείου του τον Τάλμποτ να μπαίνει αγχωμένος στο αυτοκίνητό του. Ο Βασιλιάς δεν έδινε ούτε μια στις χίλιες πιθανότητες να δει τον Αμερικανό πρέσβη μαζί του στην Καβάλα. Εκείνο, όμως, που δεν περίμενε ΠΟΤΕ, ήταν ότι οι… σύμμαχοι Αμερικάνοι, με επαίσχυντο τρόπο, θα «κάρφωναν» το κίνημα του Βασιλιά στον Παπαδόπουλο!!! Μετά από λίγες ώρες το Κίνημα θα αποτύγχανε, καθώς ο Βασιλιάς δεν ήθελε να οδηγηθούμε σε εμφύλιο πόλεμο και να χυθεί ελληνικό αίμα από Έλληνες, την ίδια ώρα που η Τουρκία ήταν προ των πυλών της Κύπρου (το Βασιλικό Ναυτικό και η Βασιλική Αεροπορία ήταν πιστά μέχρι τέλους στον Κωνσταντίνο και μπορούσαν άνετα να ισοπεδώσουν με βομβαρδισμούς τα κέντρα διοίκησης των Απριλιανών στην Αθήνα…). 

Συμπέρασμα: Ο Βασιλιάς προδόθηκε από τους… συμμάχους Αμερικάνους, αλλά και από επίορκους Ελληνες αξιωματικούς και αναχώρησε με την οικογένειά του για την Ρώμη… 
Αυτά τα ολίγα (γιατί έχουμε και πολλά, πολλά, πολλά ακόμη…) για το με ποιανού το μέρος ήταν τότε, εκείνη την μοιραία 13η Δεκεμβρίου 1967, η CIA, η NSA και η Μοσάντ… 
Ολα τα καλά παιδιά μαζί…
Και ο τελευταίος Ορθόδοξος θρόνος στην Γη έμεινε κενός, για να τον αποτελειώσουν το 1974 και το 1981 ο βαρήκοος ψευτοΕθνάρχης (με το σόι του που έκανε φέουδο, κληρονομικώ δικαίω, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) και ο... γκομενάκιας Νοσοκόμος του Αμερικανικού Ναυτικού με τον σοσιαλησμό του που διέλυσε τα ταμεία της Ελλάδας… 
Και, δυστυχώς, μετά το 1996 ο δρόμος για τους Νεοταξίτες Εκσυγχρονιστές (νέο)Φιλελεύθερους ψευτοΔημοκράτες εργατοπατέρες απογόνους του Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν πλέον ανοικτός...

Το facebook του Μαρμαρωμένου Βασιλιά συμβάλλει στην αφύπνιση συνειδήσεων και την διατήρηση της ιστορίας. Επισκεφθείτε το για περισσότερες άγνωστες βασιλικές ιστορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου