Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ: «ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΥΚΕΙΟ»!

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ως υπεύθυνος του blog επί των θεολογικών και εκκλησιαστικών άρθρων θα ήθελα να ασχοληθώ και μία φορά με την πολιτική. Και συγκεκριμένα με την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. Την κ. Ρεπούση την γνωρίζουμε όλοι από την προκλητικότητα και την θολοκουλτούρα που την χαρακτηρίζουν. 
Θα ασχοληθώ με το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών που, για δεύτερη φορά, ζήτησε την κατάργησή του από το Λύκειο!!! Δεν έχει υπ΄ όψιν της η Ρεπούση την ύλη των Θρησκευτικών των Β΄ & Γ΄ Λυκείου; Πως τολμά να τα χαρακτηρίζει "κατήχηση". 
Αν υπήρχε κατήχηση στα σχολεία θα βγάζαμε στην Ελληνική κοινωνία ανθρώπους. Θα βγάζαμε Ορθόδοξους Έλληνες. Γιατί θα ήξεραν ότι μέσα από την Ορθοδοξία θα ανακάλυπταν την ουσιαστική ελευθερία, γιατί Ορθοδοξία σημαίνει πραγματική Ελευθερία. Γιατί θα ήξεραν έννοιες που συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν έναν ανθρώπινο χαρακτήρα όπως ήθος, αρχές, αξίες, ιδανικά, σεβασμός, αξιοπρέπεια, αυτοπειθαρχία, αλτρουισμός, αγάπη, δικαιοσύνη, φιλαλληλία, φιλανθρωπία, ελεημοσύνη, μετάνοια. Γιατί θα έβγαιναν από τα ερωτήματα και τα σκοτάδια των χαμένων και αδίκων αναζητήσεων και θα ήταν πλημμυρισμένοι από φως Χριστού και αλήθεια.
Αυτά δεν τα θέλει η κ. Ρεπούση και φυσικά σύμπασα η αριστερή παράταξη. Τα Θρησκευτικά έχουν θέση σ΄ όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Είναι κληρονομιά, είναι πολιτισμός, είναι βίωμα. Δεν πρόκειται να κάνουμε τα χατίρια ούτε της αριστεράς, ούτε άλλου επιβουλέως.
Επέστη η ώρα να φτιάξουμε και πάλι Ελλάδα. Γι΄ αυτό, πρέπει να εγκολπωθούμε τον ΧΡΙΣΤΟ και την αγάπη για την Ελλάδα μας. Και κάτι Ρεπούσηδες να τις μαυρίζουμε στις εκλογές!
Για τις δηλώσεις Ρεπούση εξέδωσε ανακοίνωση η Εθνική Ελπίδα Τ.Ο. Κοζάνης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ Τ.Ο. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΠΟΥΣΗ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου