Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΦΩΝΑΖΑΝ "ΠΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ"

Γράφει ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς" (προφίλ facebook).

Ο Βασιλιάς των Ελλήνων Παύλος Α΄ παραδίδει ένα από τα εκατοντάδες βιβλιάρια προικοδοτήσεως που μοίραζε η Ελληνική Βασιλική Οικογένεια, μέσω του θεσμού της Βασιλικής Πρόνοιας, στην φτωχολογιά!!! Πόσα σπίτια δεν φτιάχθηκαν έτσι να ζήσουν μέσα οι παππούδες και οι προπαππούδες μας... Κατά τα άλλα, κάποιοι φώναζαν «Προίκα στην Παιδεία και όχι στην Σοφία»... Πρόστυχοι παμπόνηροι, αμετανόητοι, αισχροί πολιτικάντηδες... Την Παιδεία που αυτοί οι ίδιοι διέλυσαν τα τελευταία 40 χρόνια!!! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

Γράφει ο "Εθνικός Αγωνιστής" (προφίλ facebook).

Το «Προίκα στην Παιδεία και όχι στην Σοφία» ήταν μια απο τις προφάσεις του Γεώργιου Παπανδρέου ώστε να διαλύσει ο ανώτατος άρχοντας τη ΝΟΜΙΜΑ εκλεγμένη Βουλή της κυβέρνησης ''Βίας και Νοθείας"... 
Με ποια λογική όμως θα μπορούσε ο Βασιλιάς να αρνηθεί και να καθαιρέσει τη νομιμότατη εκλεγμένη κυβέρνηση και να προχωρήσει στην προκήρυξη νέων εκλογών; Με ποια δικαιολογία και ποια ηθική και λογική βάση μπορούσε να γίνει αυτό, όταν το Εκλογοδικείο είχε ακυρώσει τις εκλογές σε μόλις 8 τμήματα από τα 9.700 συνολικά, κι όταν όλες οι άλλες ενστάσεις είχαν απορριφθεί ως αβάσιμες και αναπόδεικτες; Τότε κάθε φορά που θα διενεργούνταν νέες εκλογές και η αντιπολίτευση θα υποστήριζε ότι ήταν νόθες ,θα έπρεπε ο Βασιλιάς να διαλύει την Βουλή !!!
Έτσι με την πονηρία γριάς αλεπούς ο Γ.Παπανδρέου κατευθύνει τα πυρά του εκβιαστικά κατά του Θρόνου και της Βασιλικής οικογένειας. 
Ένα από τα βέλη του σημάδεψαν την προίκιση της Σοφίας (για τον γάμο της με τον τότε διεκδικητή του Θρόνου και σήμερα Βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος), της Βασίλισσας που κυριολεκτικά λατρεύτηκε από το σύνολο του Ισπανικού λαού.
Η προσφορά προίκας σε μελλόνυμφη κόρη Βασιλιά δεν ήταν κάτι το καινούργιο για την χώρα: το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί στο παρελθόν με όλες ανεξαίρετα τις πριγκίπισσες, αφού δεν είχαν ποτέ προσωπικά έσοδα, αφού η ελληνική βασιλική οικογένεια στερούνταν προσοδοφόρων περιουσιακών στοιχείων και αφού η χορηγία προς τον ανώτατο άρχοντα ήταν πάντοτε χαμηλού επιπέδου.(το 1961 μόλις έφτανε σε ετήσια βάση τις 400.000 δολάρια και με αυτό το ποσό ο Βασιλιάς έπρεπε να καλύψει όλες τις δαπάνες των ανακτόρων και του προσωπικού. ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ Η’ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ 5 ΠΡΟΕΔΡΟΙ ‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ’’) 
Άλλωστε το ίδιο ίσχυε και αντίστροφα. Πρίν , λόγου χάρη από το γάμο του τότε διαδόχου του ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνου ΙΒ’ με την πριγκίπισσα Σοφία (κόρη του Φρειδερίκου Γ’) συντάχτηκε στο Βερολίνο τα σχετικό προικοσύμφωνο, το οποίο συνυπέγραψε για λογαριασμό της Ελλάδος ο ΣΤ.Στρέιτ.
Αυτά όμως ήταν ασήμαντες λεπτομέρειες για τον Γ. Παπανδρέου !!!

3 σχόλια:

  1. Το 1961 μισθό 400.000$ ετησίως ?! ! ! ! ! ! ! Ο Ομπάμα σήμερα λαμβάνει ετησίως 276.681 $. Και τελικά το '61 η Ελλάδα δεν έτρωγε με χρυσά κουτάλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος έγραψε ότι η Ελλάδα έτρωγε με χρυσά κουτάλια; Υπήρχε όμως αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη στον Έλληνα. Στα χωριά η μία γυναίκα έκανε ψωμί έδινε και τις άλλες και καθεμία αντίστοιχα.
      Αυτήν την αξιοπρέπεια, αυτήν την αλληλεγγύη τα έδιωξαν από τον Έλληνα και δημιούργησαν ένα υλιστικό πρότυπο, το χρήμα ως "θεό" και κατασκεύασαν αυτόν τον νεοέλληνα που γνωρίζουμε. Χωρίς ΘΕΟ, αξίες και ιδανικά.
      Δεν πρόσεξες καλά το κείμενο.

      Διαγραφή
  2. simera o Papoulias perni parapano xrimata ke apo ton Planitarxi Ompama !!! Ke tora prosthese se afta ta xrimata tis sintaksis ton proigoumenos PROEDRON DIMOKRATIAS , tous 300 tis voulis (me ta thorakismena aftokinita tous) me tis oures tous... ke tous Evrovouleftes !!!! Tora pitemou ti esoda eferne ke ferni o Papoulias stin Ellada ??? OUTE 1 EVRO !!! Mipos gnorizete ta esoda tis vasilikis ikogenias stin Ellada , apo ton tourismo ke tis diafores deksiosis pou ekana me Proskeklimenous apo olo ton kosmo ? Mipos idate ta esoda tis AGGLIAS apo to gamo tou priggipa Gouiliam ??? 650 DISEKATOMIRIA LIRES !!!! O pappoulias ke i paratrexameni tou , ti esoda exoun feri stin ellada ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή