Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Πρόεδρος Δημοκρατίας, εκλογές, δωροδοκίες, διεθνής εξευτελισμός. Λειτουργούν τόσο μεθοδευμένα τα ΜΜΕ ώστε να αποπροσανατολίσουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα από το κλίμα των εορτών.
Η δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων μας καλεί να επαναπροσδιόρισουμε την στάση μας απέναντι στον Θεό και τον συνάνθρωπο και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Η πίστη στον Σωτήρα σώζει και νοηματοδοτεί τη ζωή μας. Οδηγεί στην εμπειρική ψηλάφηση της ερμηνείας του γεγονότος. Με ταπείνωση αλλά και ελευθερία.
«Χριστὸς γεννᾶται, δοξάσατε· Χριστὸς ἐξ οὐρανῶν, ἀπαντήσατε· Χριστὸς ἐπὶ γῆς, ὑψώθητε». Ο Χριστός ήρθε στην γη για να σώσει τον κόσμο από άφραστη αγάπη για την κορωνίδα των δημιουργημάτων του: τον άνθρωπο. Για να φέρει την αναδημιουργία του ανθρώπου, να τον κάνει πάλι κοινωνό του παραδείσου, να του χαρίσει την εκπτωκυία εκκλησιαστικότητα.
Το μήνυμα των Χριστουγέννων δεν το λάβαμε, δεν αντλήσαμε φως από το άδυτο αστέρι της Βηθλεέμ, δεν οδηγήσαμε τα βήματα μας στο σπήλαιο της Γεννήσεως και βλέπουμε τα αποτελέσματα: Πόλεμοι αδελφοκτόνοι, πείνα και ασθένειες για τους αδύνατους, καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διαφθορά, σκάνδαλα, διάσπαση της ενότητος του ανθρώπινου γένους, απουσία αγάπης, κυριαρχία των συμφερόντων.
Αξίζει, και μ΄ αυτό να τελειώσουμε, να αναφέρουμε ένα απόσπασμα από το γεμάτο νόημα, λόγο αληθείας και πίστη, τελευταίο μήνυμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου:
«Ξύπνα, άνθρωπε του 21ου αιώνα». Ο Σωτήρας προκαλεί αλλά και προσκαλεί τον καθένα μας να αναθεωρήσει την πορεία του, να ξαναβρεί την ελευθερία του, να ξαναδεί το φάσμα της ζωής του μέσα από το λαμπρό φως της Αλήθειας Του.
Ο Σωτήρας Χριστός μας προκαλεί και μας εμπνέει να γίνουμε άνθρωποι και να απελευθερωθούμε από τις δεσμεύσεις του ενδοκοσμικισμού και της αλλοτρίωσης.
Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι μύθος, ούτε φολκλορικό παιγνίδι. Σε τελευταία ανάλυση αν το βρέφος στη Φάτνη είναι ο Θεός που έγινε άνθρωπος - και αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της Πίστεώς μας - τότε αυτός ο Θεός είναι ελπίδα ελευθερίας του ανθρώπου από τη μοίρα της θνητότητας, εγγύηση αθανασίας, εξασφάλιση σχέσης με το Θεό, αληθινή σωτηρία».
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με Χριστό και υγεία, αγάπη, ευτυχία, ελπίδα και προκοπή σας εύχεται ο ιστότοπος "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου