Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ


ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΩΣΙΛΟΓΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Νταβούτογλου: «Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει».
Ο Α.Νταβούτογλου σήμερα μας υποσχέθηκε ότι «Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει» και κανένα  ελληνικό ΜΜΕ δεν κατάλαβε την ουσία της δήλωσης αυτής.
Γεωγραφική τοποθεσία σημαίνει ότι, οι ακτές,τα νησιά,το έδαφος της Θράκης και της Μακεδονίας, θα παραμείνουν εκεί που βρίσκονται όπως προβλέπει η φύση και η κίνηση των Τεκτονικών πλακών για κάποιες δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Όλα τα άλλα συζητιούνται, δήλωσε.Δηλαδή συζητιούνται,τα σύνορα, οι θαλάσσιες ζώνες εκμετάλλευσης, οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, η εθνική κυριαρχία κ.τ.λ

Συνάντηση Νταβούτογλου-Παπούλια
Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Νταβούτογλου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου εκεί τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Παπούλιας είπε στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι «πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες», κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ σημείωσε ότι «ενισχύουν τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας».
«Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες», είπε ο κ. Παπούλιας, χαιρετίζοντας παράλληλα την τρίτη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας.
Από την πλευρά του ο κ. Νταβούτογλου απάντησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι έχει απολύτως δίκιο.
«Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Κι ευτυχώς είμαστε γείτονες, καθώς υπάρχουν λίγα παραδείγματα γειτόνων με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις», είπε και προσκάλεσε τον κ. Παπούλια να επισκεφτεί την Τουρκία.
Είναι να απορεί κάποιος πως ο Α. Νταβούτογλου κάνει τέτοιες δηλώσεις και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα, η κάνει πως δεν κατάλαβε τίποτα. Προς ώρας η Τουρκία δεν επιθυμεί να καταλάβει ελληνικά εδάφη αυτό που θέλει είναι να αποκτήσει τον έλεγχο, οικονομικά, πολιτιστικά, και στο τέλος πολιτικά. Το κόμμα DEB αυτό το σκοπό ύπαρξης έχει.
Αποκτώντας τον έλεγχο (είναι γνωστός ο ρόλος της τουρκικής Ziraat Bank στην Θράκη), εύκολα η Τουρκία κάποτε θα αποκτήσει και τα πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε ελληνικές περιοχές. Στην Θράκη συντελείται ένα πολιτιστικό έγκλημα με την ανοχή του ελληνικού κράτους όπου επιτρέπεται να γίνεται πλύση "εγκεφάλου" σε ελληνογενείς μουσουλμανικού θρησκεύματος πληθυσμούς ότι είναι Τούρκοι. Το ίδιο θα επιχειρηθεί και στους λιγοστούς μουσουλμάνους των νήσων Ρόδο-Κω.

Προκλητικός ο Χατζηοσμάν
Όλως "τυχαίως" με την άφιξη του "βεζίρι" Α.Νταβούτογλου προκλητικός εμφανίστηκε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν στη Βουλή, αφού ζήτησε το Κοράνι να διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεία στη μητρική γλώσσα. (!!!) Ακόμη ζήτησε την ίδρυση δίγλωσσων σχολείων, ενώ ακόμη επετέθη στην Κυβέρνηση για «αναλγησία» σε σχέση με τα πάγια αιτήματα των Μουσουλμάνων της Θράκης.
Στην παρέμβαση του επί του προϋπολογισμού, ο Μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι το κοράνι στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης διδάσκεται στα ελληνικά, ενώ χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό το να απαγορεύεται να διδάσκουν ελληνικά στα μειονοτικά σχολεία οι δάσκαλοι-μέλη της Μειονότητας, απόφοιτοι από τα παιδαγωγικά τμήματα της χώρας μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Δηλαδή αυτό που μας λέει είναι ότι δεν αφήνουμε το προξενείο να στέλνει τους πράκτορές του για να κάνουν προπαγάνδα στα μουσουλμανόπαιδα. Ντροπή μας που...αντιστεκόμαστε!
"Τι να σχολιάσω για το άλλο μεγάλο έργο, το νόμο για τους ιεροδιδασκάλους; Βάλατε τους ΕΠΑΘίτες στα ιεροσπουδαστήρια να διδάσκουν το Κοράνι. Μα, είναι δυνατόν να διδάσκεται το Κοράνι στα ελληνικά; Δημιουργείτε σύγχυση στα παιδιά, δεν το καταλαβαίνετε;", πρόσθεσε ο κ. Χατζηοσμάν.
Παράλληλα δε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και την ίδρυση δίγλωσσων μειονοτικών σχολείων και επανέλαβε το πάγιο αίτημα τους για εκλογή του Μουφτή.
"Προσπαθούμε επί δεκαετίες να λύσουμε μειονοτικά προβλήματα. Αντί γι’ αυτό, βλέπουμε να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια νόμοι που δεν εξυπηρετούν κανέναν".
"Γιατί δεν συζητάτε με τη Μειονότητα; Γιατί παίρνετε αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς; Τουλάχιστον, ακούστε τις θέσεις, τις προτάσεις μας, κάντε μια σωστή διαβούλευση και μετά βάλτε τα κάτω και αποφασίστε. Αν θέλετε, μπορείτε να λύσετε το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό του Μουφτή. Δεν είναι δικαίωμά μας να εκλέγουμε τον θρησκευτικό μας ηγέτη; Το ίδιο και για το θεσμό του Αρχιμουφτή. Γιατί δεν βάζουμε στο τραπέζι αυτά τα θέματα;", πρόσθεσε ο κ. Χατζηοσμάν.
Φυσικά όπως έλεγε και ο Αμερικανός συγγραφέας Rex Staout "η σύμπτωση είναι μια λέξη που υπάρχει μόνο στο λεξικό".

ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


Πηγή: "Ξυπνήστε ρε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου