Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ 8η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ...

Γράφει ο κ. Γιώργος Καραμπέρης.

Φτάσαμε λοιπόν στην ογδόη ημέρα του Δεκέμβρη του 2014...Σε λίγο, κλείνουμε αυτή τη χρονιά και εισερχόμαστε σε μια νέα, ευχόμαστε καλύτερη από την τωρινή.. Αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης... Ας κάνουμε ένα μικρό ταξιδάκι πίσω στο χρόνο.. Όχι φυσικά στην εποχή του Περικλέους,αρκετά αιώνες μετά..Συγκεκριμένα,στον 20ο αιώνα μ.Χ... Πάμε στα 1974, τέλη του 1974 και παραμονές του 1975.. Πάμε και στην ογδόη του Δεκέμβρη του 1974-μα τι ειρωνεία, ίδια ακριβώς μέρα με σήμερα...!!!!
Μέρα που η Ιδέα μας έσβησε (;) ως πολίτευμα του ευλογημένου τούτου τόπου και πέρασε (;) στη λήθη της Ιστορίας..
Λίγα λόγια για τούτη την ημέρα: ξέρουμε όλοι ότι εκείνη την ημέρα, μια σειρά από γεγονότα οδήγησαν στο Πολιτειακό Δημοψήφισμα της 8 Δεκεμβρίου, ανάμεσα σε Αβασίλευτη και Βασιλευομένη Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα;;; 69% Αβασίλευτη και 31% Βασιλευομένη... Το αποτέλεσμα (προϊόν αλλοίωσης κι επεξεργασίας;;) σηματοδότησε μια νέα μέρα για το Σύνταγμα και την χώρα.
40 χρόνια από τότε όλοι βλέπουμε πού βρίσκεται η χώρα και πού θα εξακολουθεί να βρίσκεται,μιας και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να κατηγορήσω το Πολίτευμα για το σημερινό χάλι της Χώρας (σεβόμενος το Σύνταγμα και τις διατάξεις αυτού). Ποιος είμαι άλλωστε να το κάνω?? Άλλωστε, αν όλα από τότε ως σήμερα λειτουργούσαν άψογα και υποδειγματικά, δεν θα είχε ανοίξει ρουθούνι.
Θα ήθελα ωστόσο να σχολιάσω κάποια πράγματα,σχετικά με το τότε Δημοψήφισμα. Θες καλώς, θες κακώς η Βασιλεία κατηργήθη κι επίσημα. Τα παρασκήνια πίσω από το αποτέλεσμα αυτό δεν δύναμαι να τα ξέρω,διότι δεν ζούσα τότε. Επιπλέον, δεν έχω στα χέρια μου χειροπιαστές αποδείξεις για να υποστηρίξω την κατηγορία αλλοίωσης του αποτελέσματος. Μπορεί να το πιστεύω,αλλά το κρατώ για τον εαυτό μου, διότι δεν μπορώ όπως προείπα να το στηρίξω. Αλλού είναι όμως το θέμα: από τότε ως σήμερα δεν έχουμε πάψει-μαζί με εμένα φυσικά-να μοιρολατρούμε,να θρηνούμε εσωτερικώς και να καταριόμαστε την αποφράδα εκείνη μέρα..
Όλοι μας επιθυμούμε κάποια στιγμή να ξαναδούμε την αγαπημένη μας Ιδέα, τον λατρεμένο μας Βασιλέα πίσω στο Θρόνο του, μέσω μιας Συντακτικής Πράξης της Βουλής. Μπορεί φυσικά να επέλθει αλλαγή του Πολιτεύματος και μέσω μιας Εθνικής τραγωδίας, αλλά φυσικά θα ήμασταν ηλίθιοι να αποζητήσαμε κάτι τέτοιο.. Πώς γίνεται όμως να επιθυμούμε την αλλαγή,αλλά παρόλα αυτά να είμαστε προσκολλημένοι στο αποτέλεσμα εκείνης της ημέρας??? Αναλογιζόμενοι το παρελθόν, δεν πάμε μπροστά... Σε μια εποχή που με το πάτημα ενός κουμπιού καταστρέφουμε ολόκληρο τον πλανήτη μας, δεν είναι δυνατό να στεκόμαστε σε κάτι που συνέβη σαν σήμερα,40 χρόνια πριν...
Απευθύνω λοιπόν έκκληση προς όλους,ομοϊδεάτες και μη: παραμείνατε προσηλωμένοι στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και στο Σύνταγμα αυτού. Γιατί πρώτα από όλα, το σημαντικότερο είναι να μη χαθεί η Δημοκρατία, το μεγαλύτερο όπλο και δικαίωμα του κάθε λαού.. Η μορφή της αλλάζει και θα αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου μέσω της λαϊκής ετυμηγορίας. Ενθυμούμενοι όμως το παρελθόν και ορμώμενοι από αυτό,ας πορευτούμε σε έναν δρόμο αξιοκρατίας, Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου