Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιμέλεια: ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, δήλωσε πως το Γιούρογκρουπ γνωρίζει τη σχετική πολιτική συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα «όμως οι κανόνες ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά» και τόνισε πως «σε περίπτωση αλλαγής της κυβέρνησης στην Ελλάδα, οι στόχοι του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα εξακολουθούν να ισχύουν».
Ξεκίνησα με την συγκεκριμένη είδηση για να καταλάβουμε ότι όποιος και να βγει από το σημερινό πολιτειακό και πολιτικό σύστημα, ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορέσει να αντικρούσει τον γερμανικό και ευρωπαϊκό εξευτελισμό που υφιστάμεθα. Αντιθέτως, είναι προγραμματισμένα από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για καθιέρωση αναλογικής σύνταξης 280 ευρώ και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 67 στα 71.

Σύνταξη 280 ευρώ
ΤΡΟΪΚΑΝΟ-ΛΑΙΛΑΠΑ: Καλή χρονιά με σύνταξη 280 ευρώ!Τρόικα και κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Χωνί", βάζουν ταφόπλακα στο ασφαλιστικό σύστημα.
Αυξάνεται ο ελάχιστος χρόνια ασφάλισης από τα 15 στα 20 χρόνια. Ακολουθεί άρθρο από το "newsbeast.gr":
«Αλλάζει, βάσει των κυβερνητικών προτάσεων στην τρόικα, ο τρόπος υπολογισμού και χορήγησης του ΕΚΑΣ, αφού θα λαμβάνονται υπόψη επιπλέον παράγοντες, όπως τα έτη ασφάλισης, αλλά και περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι το 2015 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν θα μπορέσουν να το πάρουν αφού πιθανότατα δεν θα πληρούν τα νέα κριτήρια.
Οι αλλαγές που προτείνονται και η αυστηροποίηση των κριτηρίων με τα οποία το συνολικό κονδύλι αναμένεται να μειωθεί κατά 80 εκατ. ευρώ, είναι, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών η μόνο λύση, ώστε το ΕΚΑΣ να μην καταργηθεί εντελώς, αφού η τρόικα δεν το θεωρεί ασφαλιστική παροχή και απαιτεί την κατάργησή του ή την καταβολή του εν πάση περιπτώσει, όχι όμως στη μορφή που είναι σήμερα.
Για να χορηγηθεί σήμερα το ΕΚΑΣ ,το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και κάθε απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 9.884,11 ευρώ.
Παράλληλα με το ΕΚΑΣ αυξάνεται ο ελάχιστος χρόνια ασφάλισης από τα 15 στα 20 χρόνια. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, ακόμη κι εκείνος που δεν θα πληρεί την προϋπόθεση των 20 ετών θα μπορεί να λάβει αναλογική σύνταξη 280 έως 310 ευρώ.
Η αύξηση των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας θίγει τους γεννημένους μετά το 1970, κυρίως μητέρες ανηλίκων και ασφαλισμένους με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών. [...]

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό σύμφωνα με την ελληνική πρόταση:
- Οι ασφαλισμένοι που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έως τις 31/12/2018 εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται με τα όρια που ορίζει ο 3863 /2010.
- Το 2019 τα όρια ηλικίας αυξάνονται κατά 2 και το 2020 κατά 4.
- Όσοι συνταξιοδοτούνται μετά το 2021 θα πρέπει υποχρεωτικά να περιμένουν έως τα 62 τους χρόνια καθώς δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις.
-Η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε επίσης πάγωμα των συντάξεων για τη διετία 2016-2017, κάθετη ενοποίηση των ταμείων και μείωση των συντάξεων των Ελευθέρων Επαγγελματιών, οι οποίοι θα πέσουν έως και τρεις κλάσεις, έως 30%.»

Σύνταξη στα... 71
Η συγκυβέρνηση επίσης προτείνει, μέσω του απαντητικού e-mail προς την Τρόικα, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια για τη μειωμένη και στα 71 χρόνια για την πλήρη. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο εργατολόγος και μέλος των ΑΝΕΛ Γιώργος Ρωμανιάς από τη Φλώρινα το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου.
Ο γνωστός εργατολόγος τόνισε μάλιστα πως αυτό αποτελεί πρόταση της Ελλάδας χωρίς να έχει ζητηθεί από την Τρόικα.

Σχόλιο ΔΕΡ
Οι Συντάξεις σε λίγο θα εξελιχθούν σε επίδομα επιβίωσης που θα λαμβάνεται από τα 75 έτη και άνω. Επιμελημένο σχέδιο για να πεθάνει ο Έλληνας! Μακάρι να βγω ψεύτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου