Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

46% ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015 - ΜΕΙΟΝ 65% ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ


Ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ για το 2015 είναι μειωμένος κατά 46% σε σχέση με το 2010 και οι πιστώσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 65%! Τα στοιχεία προέρχονται από τα πλέον επίσημα χείλη.
Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία απέναντι σε μια Τουρκία που μόνο οι εξοπλισμοί της θα φτάσουν τα 10 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος, περιέχονται στην τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Δένδια στην Βουλή στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει επί του Προϋπολογισμού του έτους 2015.
Ίσως αυτά τα νούμερα να εξηγούν και την ανησυχία όλων των πολιτικών αρχηγών που πέρασαν τις τελευταίες εβδομάδες από το ΥΠΕΘΑ για ενημέρωση. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και δεν υπάρχει περιθώριο για να περικοπεί ούτε ένα ευρώ.
Με το προσωπικό εξαθλιωμένο από τις μεγάλες περικοπές και το ελληνικό οπλοστάσιο να χρειάζεται “λίφτινγκ” είναι ερώτημα πως οι ΕΔ εξακολουθούν και λειτουργούν σε αξιοπρεπές επίπεδο.
Ο κ.Δένδιας διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα αξιόμαχου.
Τι είπε στην ομιλία του:
«Έρχομαι, λοιπόν, τώρα, πέραν της γενικής τοποθέτησης, στην οποία νομίζω μπορούμε να έχουμε μία - κεντρική αν μη τι άλλο -  αν όχι συμφωνία τουλάχιστον κατανόηση, ώστε ο διάλογος από εδώ και πέρα να είναι εποικοδομητικός και όχι στο επίπεδο, όπως είπα πριν, των παραλλήλων μονολόγων, να πω και δύο πράγματα για το νέο Υπουργείο το οποίο μου έκανε την τιμή ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, να είμαι πολιτικός προϊστάμενος.
Ένα Υπουργείο το οποίο εξαιτίας ακριβώς της συγκυρίας στην ευρύτερη περιοχή και της αστάθειας, της συνολικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο,  έχει κεντρικό ρόλο για τη διασφάλιση συνολικά του τρόπου λειτουργίας του ελληνικού κράτους, της ελληνικής δημοκρατίας, της ελληνικής κοινωνίας.
Κυρίες και κύριοι, δεν έχει έννοια να λέμε πολλούς αριθμούς, αυτοί συνήθως συσκοτίζουν παρά διευκολύνουν την κατανόηση των πραγμάτων, απλώς ενδεικτικά να σας πω ότι το 2015 ο συνολικός προϋπολογισμός  του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέρχεται σε 3.250.225.000 ευρώ.
Και για να έχετε ένα συγκριτικό μέγεθος, σε σχέση με το 2010, το οποίο το σημειώνω ως την αρχή της κρίσης, έχει μειωθεί ο προϋπολογισμός κατά 46% και επιπλέον, δηλαδή κατά σχεδόν 2.900.000.000 ευρώ.
Χρειάζεται, λοιπόν, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να λειτουργήσει περίπου με τα μισά χρήματα από ό,τι είχε το 2010.
Επίσης οι πιστώσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που είναι και το επόμενο το οποίο νομίζω πρέπει να ξέρετε, ανέρχονται για αυτό το χρόνο, για το 2015,  σε 700 εκατομμύρια ευρώ και έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2010 κατά 65%. Το 2010 υπερέβαιναν το 1.300.000.000 ευρώ. Πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε τη δουλειά μας με πολύ λιγότερα χρήματα». [...]


Πηγή: "Ξυπνήστε ρε".

Σχόλιο ΔΕΡ
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει δαπάνες για την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τουναντίον, η συγκυβέρνηση τις περιορίζει.
40 χρόνια μεταπολίτευσης επετεύχθη μεθοδικώς η διάβρωση και η αποσύνθεση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με την διείσδυση και την προαγωγή κομματικών φίλων, με την προσπάθεια χειραγώγησης των Ενόπλων Δυνάμεων από τον κομματικό τσιφλικαδισμό, με τον περιορισμό των δαπανών, με την μεθοδευμένη απουσία στρατιωτικού εξοπλισμού, με την μιζαδόρικη αγορά ελαττωματικών οπλικών συστημάτων, με τις περικοπές στις μισθολογικές παροχές των Αξιωματικών.
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου