Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Προεπισκόπηση
Στον χώρο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπάρχουν δυναμικοί στον λόγο Μητροπολίτες όπως είναι οι Σεβασμιώτατοι Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κονίτσης κ. Ανδρέας, Κορίνθου κ. Διονύσιος. Τα κηρύγματά τους δεν είναι κηρύγματα μίσους, είναι κηρύγματα προβληματισμού, κηρύγματα ανησυχίας. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ξεχωρίζει με το λέγειν του και την καυστική αναφορά του στα ξένα κέντρα εξουσίας, την ομοφυλοφιλία και την σημερινή θλιβερή κατάσταση. Ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας για τους αγώνες και τις ομιλίες του υπέρ της Βορείου Ηπείρου και κατά του κομμουνιστοσυμμοριτισμού. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος για τα πύρινα κηρύγματά του κατά της κατοχής της Πατρίδας μας, της μετατροπής της σε προτεκτοράτο και της εξαθλίωσης του λαού μας.
Όμως αυτός που ξεχωρίζει πραγματικά, είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, που είχε απασχολήσει πολλές φορές τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ, επειδή γνωρίζουν την δυναμικότητα και την φιλοπατρία του Αγίου Καλαβρύτων, τον λοιδορούν συνεχώς και προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη την άποψη ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είναι ένας "ακροδεξιός, φασίστας, ρατσιστής με μίσος Δεσπότης".
Γιατί όλα αυτά; Επειδή τόλμησε, από άμβωνος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης (6 Δεκεμβρίου 2011) να πει «Γίναμε ρεντίκολο και ρεζίλι», «έχουμε γίνει ένα άθεο κράτος». Επειδή κατηγόρησε δημοσιογράφους και μέσα λέγοντας «τα ΜΜΕ δεν λένε την αλήθεια, αλλά ό,τι τους συμφέρει» και επειδή αποκάλυψε ότι «την περίοδο του σχεδίου Ανάν είναι γνωστό πως δόθηκαν εκατομμύρια σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ για να υποστηρίξουν τη λύση». Επειδή υποστηρίζει ότι η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση είναι η επιστροφή στις αξίες της Ελλάδας και κυρίως στο Θεό. Επειδή τόλμησε να κατηγορήσει πολιτικά πρόσωπα, από τον δήθεν εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά.
Συγκεκριμένα έγραψε και αξίζει να το διαβάσουμε: «Η ένδοξη Ελλάδα, που γνωρίσαμε με τον πολιτισμό, την λαμπρή ιστορία της, την αθάνατη ελληνική γλώσσα της και την Ορθοδοξία της, η λεγόμενη Ελληνοχριστιανική Ελλάδα με τον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό της τώρα πια πεθαίνει!
Από τον θεωρούμενο ως Μεγάλο, αλλά πραγματικά άθεο και χωρίς ψυχικό μεγαλείο, Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον 1ο), ο οποίος ήδη από το έτος 1955 είχε διακηρύξει την απαρέσκειά του προς την Εκκλησία, και έλεγε, ότι «για να ξαναχτίσω την Ελλάδα θέλω μηχανικούς και όχι παπάδες», περάσαμε στον επιρρεπή στις φιλήδονες απολαύσεις και Πράκτορα των Αμερικανών Ανδρέα Παπανδρέου! Αυτός ήταν η πρώτη μπουλντόζα, είτε μας αρέσει, είτε όχι, από την οποία άρχισε η κατεδάφιση της ένδοξης και υπερήφανης Πατρίδος μας.
ambrosios 0Έγινε ένα μικρό διάλειμμα με τον -κατά την γνώμη μας- σοβαρό πολιτικό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, περάσαμε έπειτα στον Εβραϊκής προελεύσεως κ. Κώστα Σημίτη, ξαναγυρίσαμε στη Νέα Δημοκρατία με τον κ. Κώστα Καραμανλή (τον 2ο), που, αν και Πρωθυπουργός,  δεν χάλαγε την ζαχαρένια του, καθώς έγραφαν οι εφημερίδες, απολαμβάνοντας τον μεσημεριανό του ύπνο κλπ, τελικά φθάσαμε στον κ. Γεώργιο Παπανδρέου (τον 2ο), ο οποίος με το «λεφτά υπάρχουν» ξεγέλασε τον Έλληνα ψηφοφόρο, υπέκλεψε την ψήφο του και, σαν Πρωθυπουργός πια, εξετέλεσε επακριβώς τα σχέδια των Ξένων Δυνάμεων για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος, ώστε αύτανδρος να βυθισθή στον ωκεανό των αδηφάγων δανειστών της!
Είχε συμφωνήσει, είπαν, την υπαγωγή μας στο Δ.Ν.Τ. πριν καν γίνει Πρωθυπουργός!
Ας θυμηθούμε και τούτο: προ των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου μετέβη δύο φορές στις ΗΠΑ, όταν δε εξελέγη Πρωθυπουργός μετέβη εκεί και  για τρίτη φορά.
Έμαθε ποτέ κάποιος γιατί άραγε μετέβη εκεί ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου; Ουδείς!
Κατά την ταπεινή μας γνώμη, επήγε εκεί για να συνάψει συμβόλαια και συμφωνίες με την Ξένη αυτή Δύναμη, τα οποία στη συνέχεια υλοποιήθηκαν με τα περίφημα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στους ουρανοκατέβατους! Τέτοιοι άνθρωποι, που μας ήλθαν από το πουθενά, ή που τους έστειλαν εδώ ίσως τα Ξένα Κέντρα Αποφάσεων,  ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, όταν μόλις τότε άρχισε να διαφαίνεται.
Όπως π.χ. ο κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, τέως Υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος μας πρόβαλε ξαφνικά, λέτε και ερχόταν από το υπερπέραν! Αυτός δηλ., που μιλώντας για τον Τιτανικό στα ξένα Forum, κατεξευτέλισε την Ελλάδα και την βύθισε πολύ βαθειά μέσα στο βυθό της Ευρωπαϊκής ανυποληψίας! Αυτός, που τελικά κατέστρεψε την οικονομία της Χώρας!
Σχεδόν πρώτη του φροντίδα ήταν να παραγγείλει μια ολοκαίνουργη θωρακισμένη Mercedes, αξίας 800.000 € περίπου, όπως έγραφαν οι εφημερίδες και είπαν τα ΜΜΕ!
Ποιος; Ο έως χθες άγνωστος, που ξαφνικά έγινε ο Τσάρος της Οικονομίας και τελικά ο νεκροθάπτης της! [...] Ο κ. Αντώνιος Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός, αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου λησμόνησε παντελώς τις βαρύγδουπες εκείνες προεκλογικές του υποσχέσεις προς τον Ελληνικό Λαό, όπως π.χ. δεν θα περικόψουμε τους μισθούς, δεν θα αυξήσουμε τους φόρους, δεν θα απολύσουμε εργαζομένους, δεν ….δεν…..δεν…., καθ’ όσον από την επομένη των εκλογών ημέρα  ενεργεί τα εντελώς  αντίθετα! Είναι χαρακτηριστικά αυτά που κατήγγειλε δημοσίως ο παραιτηθείς Υφυπουργός του κ. Νικ. Νικολόπουλος, τα οποία  περίπου έχουν ως εξής: «Ο Σαμαράς μας είπε, ότι θέλει μπροστά στους ανθρώπους της Τρόϊκα να μη προβάλουμε καμμιά αντίρρηση, αλλά να γονατίσουμε και με τα τέσσερα!» με ό, τι μη σεμνό, μη ηθικό, υπονοεί αυτή η έκφραση! [...] Με την εμφάνιση του Σαμαρά στο πολιτικό προσκήνιο ολοκληρώνεται το καστ των πρωταγωνιστών. Από το πουθενά σχεδόν εμφανίστηκε ένας στην κυριολεξία χαμένος "κρίκος" της νεότερης ελληνικής ιστορίας ...Εμφανίστηκε μάλιστα οικιοθελώς και αυτοβούλως σε μια εποχή, που είναι βέβαιον ότι θα αναζητηθούν "αποδιοπομπαίοι τράγοι", για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή». Έτσι μιλά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ, Αμβρόσιος.
Επειδή χτυπά την καμπάνα του κινδύνου και λέει: «Επαναστατήστε! Ξυπνήστε! Σας ρουφάνε το αίμα! Αναστήσετε μέσα σας την απαίτηση να παλέψετε! Να γκρεμίσετε ό,τι είναι σάπιο». Επειδή κατηγόρησε τον ΣΚΑΙ για το εθνικό ανοσιούργημα της εκπομπής "1821" που έλεγε τον μεγάλο Έλληνα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη "ομοφυλόφιλο". Επειδή ονομάζει την ομοφυλοφιλία "κουσούρι", όπως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Επειδή παραβρέθηκε και τέλεσε την κηδεία του Στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή. Επειδή χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή "γλυκειά ελπίδα του τόπου" (κατ΄ εμέ λάθος) και εναντιώνεται στην αντεθνική δράση της Αριστεράς (ιδίως ΣΥΡΙΖΑ). Επειδή εναντιώθηκε στο CORPUS CHRISTI, την βλάσφημη παράσταση που υποστήριζε ότι ο Χριστός είχε ερωτικές σχέσεις με τους μαθητές του! Επειδή αντιτίθεται στην κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα σχολεία. Επειδή ανησυχεί για την ραγδαία εισβολή των ξένων στην Πατρίδα μας που αλλοιώνουν την εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού μας. Επειδή θέλει την Ελλάδα μας πραγματικά ανεξάρτητη και όχι υποχείριο σε συμφέροντα και πολιτικούς και προτεκτοράτο των Βρυξελλών ή των ΗΠΑ. Αυτή είναι η φωνή αντίστασης. Αυτή είναι η φωνή προβληματισμού. Σίγουρα έχει κάνει λάθη με μερικές ακραίες εκφράσεις του λόγου του αλλά είναι αποτέλεσμα όχι μίσους, αλλά φιλοπατρίας και ανησυχίας.
Θα κλείσουμε με ένα απόσπασμα μίας ανακοίνωσής του που θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας ωθήσει σε λήψη πρωτοβουλιών:
«Η Ελλάδα χάνεται! Καταποντίζεται! Σε λίγο θα είμαστε εμείς ξένοι στον τόπο μας! Το μάθατε και αυτό; Σε όποια νησιά μας δεν αριθμούνται περισσότεροι από 150 κάτοικοι, οι άνθρωποι αυτοί -για λόγους οικονομίας, για λόγους λιτότητος- πρέπει να φύγουν από το νησί τους! Έτσι όμως –ακατοίκητα πλέον αυτά τα νησιά- στη συνέχεια θα καταστούν ελεύθερες ή αμφισβητούμενες ζώνες, όπως τα Ίμια! [...]
Το τελικό συμπέρασμα είναι, ότι εμείς πρώτα εγκαταλείψαμε τον Χριστό, για να αποκτήσουμε το χρυσό και τώρα ο Χριστός με τη σειρά Του μας εγκαταλείπει και φεύγει..., εγκαταλείπει δηλ. την Ελλάδα και τους Έλληνες, έτσι ώστε να πέσουμε στην ανυποληψία των Ευρωπαίων κατακτητών μας, να πεινάσουμε, να δυστυχήσουμε, χάνοντας και το χρυσάφι που αποκομίσαμε! Έπειτα από την περίοδο της πνευματικής φτώχειας, μπαίνουμε τώρα και στην οικονομική δυσπραγία! Εχάσαμε λοιπόν και τα αυγά και τα καλάθια!Λύση υπάρχει και είναι η μοναδική!
Είναι η ΜΕΤΑΝΟΙΑ, η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, η επιστροφή στην Εκκλησία, ο τακτικός ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ, δηλ. η ενθρόνιση του Χριστού στην καρδιά μας και επομένως και στην καθημερινή ζωή μας! Αλλιώς, αντίο Ελλάδα μου, χώρα των ΑΓΙΩΝ και των ΗΡΩΩΝ!»

2 σχόλια:

  1. Τα θρησκευτικα να μεινουν στο σχολειο αλλα οι θεολογοι να ειναι σωστοι καθηγητες και να διδασκουν τις ορθοδοξες αξιες, επισης να μην βαθμολογουν αδικα γιατι ειδικα στο λυκειο τα παιδια δηλωνουν αθεοι για να γλυτωσουν εναν κακο βαθμο στα θρησκευτικα.Υπαρχει θεολογος που του γραφεις αριστα και βαζει 11, επειδη μαλλον ειναι αθεος και θελει να διωξει τα νεα παιδια απο την ορθοδοξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή επισήμανση. Ο Θεολόγος αν δεν βιώνει Χριστόν και Εκκλησίαν δεν έχει θέση στην εκπαίδευση και είναι θεολόγος μόνο στα χαρτιά.

      Διαγραφή