Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (5)

Θα αναρτηθούν ορισμένα άρθρα από το facebook του "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς", εκλεκτού πατριώτη και εξαίρετου αγωνιστή. Θα διαβάσετε προσωπικές στιγμές των Βασιλέων, το ήθος, την γενναιότητα, την φιλοπατρία και την παλικαριά τους.

Ο χαρακτήρας του Αλεξάνδρου
Και δυο λόγια για τον χαρακτήρα του Αλέξανδρου: Είχε σαν πρότυπο τον λατρεμένο παππού του, Βασιλέα Γεώργιο Α΄, και από αυτόν είχε κληρονομήσει όλα τα γονίδιά του (ευτυχώς δεν είχε πάρει τα γερμανικά γονίδια της μητέρας του, Βασίλισσας Σοφίας!). Ο Αλέξανδρος ήταν εύχαρις τύπος, με χιούμορ, προσιτός, αλλά και επιρρεπής στις περιπέτειες (κάθε είδους…) και στις διασκεδάσεις σαν νέος της εποχής. Ο Στρατηλάτης Βασιλιάς Κωνσταντίνος ΙΒ΄ ανησυχούσε για τον ανέμελο δευτερότοκο γιό του και στους αξιωματικούς του, υπό τους οποίους υπηρετούσε ο Αλέξανδρος, είχε δώσει μια μόνιμη εντολή: «Τραβάτε του τα χαλινάρια». Μάλιστα, όταν ο Αλέξανδρος ήταν μικρός είχε φάει ουκ ολίγες φορές ξύλο από τον πατέρα του.

* Ο Αλέξανδρος στον Στρατό
"Ο Κωνσταντίνος απαιτούσε από τους γιους του να είναι καλοί στρατιώτες για να δίνουν το παράδειγμα στους υπόλοιπους. Ο Αλέξανδρος συμφωνούσε μεν, όμως είχε και τις δικές του απόψεις: Όταν απέκτησε βαθμού αξιωματικού, διοικούσε τους φαντάρους του με έναν πολύ δημοκρατικό τρόπο. Ούτε μεγάλη προσήλωση στους κανονισμούς, ούτε πολλές χαιρετούρες και «προσοχές». Το βάπτισμα του πυρός το έλαβε στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-΄13 ως ανθυπολοχαγός και διακρίθηκε ως διαγγελεύς στον Ελληνοβουλγαρικό Πόλεμο του 1913 στη μάχη στα Στενά της Κρέσνας."

Το facebook του Μαρμαρωμένου Βασιλιά συμβάλλει στην αφύπνιση συνειδήσεων και την διατήρηση της ιστορίας. Επισκεφθείτε το για περισσότερες άγνωστες βασιλικές ιστορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου