Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ ΤΕΛΟΣ!

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Χθες, με υπογραφή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και των υπουργών της ΝΔ, μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ μετά από 47 χρόνια και τρισίμισυ μήνες ζωή στα Ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Η ΕΡΤ ήταν η τηλεόραση που μ΄ αυτήν μεγαλώσαμε. Η εκπαιδευτική τηλεόραση καθώς και οι επιμορφωτικές εκπομπές της θα μείνουν αξέχαστες. Τα ντοκιμαντέρ της ΕΤ3, τα καλύτερα της Ευρώπης. Η διάδοση του πολιτισμού από κάθε μέρος της Ελλάδος μέσω συγκεκριμένων εκπομπών. Η μετάδοση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας (ΕΤ1, ΕΤ3) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Δεν έλειπε βέβαια και η προπαγάνδα, που θυμάμαι από μικρός, της ψευτοκουλτούρας και του θολοπροοδευτισμού του Περισσού καθώς και του πασοκικού παρακράτους.
Όλα αυτά ο Σαμαράς, οι υπουργοί του κόμματός του και ο εκπρόσωπός τους τα κλείνουν. Κτυπούν τον πολιτισμό, καταργούν την πολυφωνία και αφήνουν τους πολίτες στο έλεος των ιδιωτικών προπαγανδιστικών σταθμών να μας κάνουν περισσότερο αδρανείς και κοιμισμένους απ΄ ότι είμαστε. 
Κοινωνικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλα τα κόμματα πλην της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, καταδίκασαν την ενέργεια αυτή. Αλλά οι αντιδρώντας συγκυβερνώντες ΠαΣοΚ & ΔημΑρ δεν έθεσαν θέμα πτώσης της κυβέρνησης όπως έκαναν τις προηγούμενες ημέρες για το αντιρατσιστικό προκειμένου να μαζέψουν ψηφαλάκια. 
Το κόμμα των Βασιλοφρόνων "Εθνική Ελπίδα" που δεν έτυχε ιδιαίτερης συμπάθειας από την ΕΡΤ (περιορίστηκε μόνο σε μία συνέντευξη προεκλογικά και μία συγκέντρωσή της) καταδικάζει με ένα ιδιαίτερα σκληρό και για την ΕΡΤ και την κυβέρνηση Δελτίο Τύπου την ενέργεια της τελευταίας.
Εδώ παραθέτω αποσπάσματα από το Δελτίο Τύπου, όποιος ενδιαφέρεται ας πατήσει εδώ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ Τ.Ο. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ"

Αποσπάσματα από το Δελτίο Τύπου της Εθνικής Ελπίδας:
"Η "Εθνική Ελπίδα" αντιτίθεται με την κατάργηση της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ πράγματι χρειαζόταν εξυγίανση όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας, αλλά και στον τομέα ενημέρωσης και εκπομπών. Η προπαγάνδα του Περισσού είχε περάσει εδώ και 39 χρόνια μέσω της ΕΡΤ στον μέσο πολίτη [...] Η πράξη αυτή του λουκέτου στην ΕΡΤ είναι αντισυνταγματικήΗ "Εθνική Ελπίδα" απαιτεί ριζική αναδιάρθρωση και εξύγιανση της ΕΡΤ και όχι κατάργησή της για να γίνει αυτό που δεν ήταν ποτέ. [...] Δεν λησμονούμε όμως το γεγονός ότι 2.656 συμπολίτες μας θα βρεθούν άνεργοι και έτσι θα διογκωθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Η κυβέρνηση ας προσέχει τα βήματά της και τις ενέργειές της, ας ασχοληθεί με την χώρα και την Ελληνική κοινωνία [...] και ας αφήσουν τα εσωκομματικά τους παιχνίδια και τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα στην άκρη!"

Όμως από την άλλη θα πρέπει να δεχθούμε ότι υπήρχαν ορισμένοι κρατικοδίαιτοι δημοσιογραφίσκοι που έπαιρναν υπέρογκο μισθό ασυμβίβαστο και ασύγκριτο με την σημερινή εποχή αλλά και τις παλαιότερες. Υπήρχε σπατάλη και έπρεπε να περιοριστεί οπωσδήποτε. Υπήρχαν προνόμια ανεπίτρεπτα που του έδιναν στον "μεγάλο" δημοσιογράφο της ΕΡΤ την εντύπωση ότι "εγώ είμαι εξουσία". Υπήρχαν και τίμιοι εργαζόμενοι. Αυτοί τι φταίνε να μείνουν άνεργοι;;; Και έχουν και οικογένειες. Αλλά βέβαια. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Όχι όμως προβαίνοντας σε δύο αντισυνταγματικές πράξεις. Η μία είναι η "Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου" που εκδίδεται σε έκτακτες καταστάσεις (άρθρο 44 του Συντάγματος) και η άλλη το κλείσιμο της ΕΡΤ που απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 15 του Συντάγματος. 
Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν ήταν η σπατάλη αλλά η πολυφωνία η μετάδοση του πολιτισμού και της Θ. Λειτουργίας, υποταγμένη όπως όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις στην "γραμμή Κίσιγκερ" η οποία λέει "πλήξτε γλώσσα, θρησκεία, ιστορία, πολιτισμό των Ελλήνων". Και το πετυχαίνουν καθημερινά!
Και είναι ντροπή να βγαίνει ο πάλαι ποτέ κομμουνιστής-σπουδαστής στην Μόσχα, το άλλοτε δεξί χέρι της Κορομηλά στην εκπομπή "BRABISSIMO", Σίμος Κεδίκογλου να λέει άλλα απ΄ αυτά που έλεγε πέρυσι. 
Η ανακοίνωση του θυμίζει εποχές πρωτόγνωρες για την Ελλάδα. Στην Ελλάδα της 21ης Απριλίου δεν γινόταν τέτοιες δηλώσεις. Θα μου πείτε εκείνοι παρήγαγαν και έργο ενώ αυτοί καταστροφή. Σωστό. 
Ας παρακολουθήσουμε την κωλοτούμπα του Σίμου Κεδίκογλου στα παρακάτω βίντεο:


www.youtube.com/watch?v=w_OVf7iPf7A
Πριν 

Ο Κεδίκογλου, τέως κομμούνι, όμως χρημάτισε ως δημοσιόγραφος στην κατ΄ αυτόν "αδιαφανή και σπάταλη" ΕΡΤ. Σκότωσε αυτήν που τον δημιούργησε, τον ανέδειξε ως δημοσιογράφο. "Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος". Και πήρε την απάντηση, τα αυγά έξω από το γραφείο του.

Μεταρρυθμίσεις και τρικομματική κυβέρνηση
Ο Σίμος Κεδίκογλου είπε "Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές. Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση για μεγάλες τομές". Ας σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να πιπιλά την καραμέλα των "μεταρρυθμίσεων". Αυτό το κείμενο από το zougla.gr αποτελεί απάντηση στην τρικομματική κυβέρνηση:
Οι θάνατοι των φοιτητών μας από αυτοσχέδια δηλητηριώδη μαγκάλια, επειδή δεν είχαν χρήματα να προμηθευτούν ,τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΑΣ, πετρέλαιο θέρμανσης είναι η μεγάλη συνέπεια της "μεταρρύθμισης" των φονιάδων της πατρίδας μας. 
Η ρίψη χημικών και δηλητήριων υπό μορφή τοξικών καπνογόνων στους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου είναι μια ακόμη "συνέπεια" της υπόσχεσης των εγκληματιών στους τοκογλύφους . 
Άλλη συνέπεια της "μεταρρύθμισης" των καθεστωτικών είναι η έλλειψη και η ανεπάρκεια φαρμάκων των καρκινοπαθών χάρη της Ευρωζώνης … 
Να σωθούν οι τράπεζες και να "ψοφήσουν" οι Έλληνες μας είναι η διακήρυξη των τοκογλύφων, και που τηρείται και θα τηρηθεί κατά γράμμα από τους προδότες και δοσίλογους της συγκυβέρνησης του θανάτου. 
Οι απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο στους εργαζόμενους του Ερυθρού Σταυρού είναι μια άλλη "μεταρρύθμιση" της εξουσίας . 
Το ξεπούλημα όσο όσο των νησιών μας στους μεγιστάνες Άραβες σεΐχηδες είναι μια …πολυτελή "μεταρρύθμιση" της εξουσίας και τα χρήματα που θα ληφθούν θα πάνε υπέρ των τοκογλύφων . Ότι υποδεικνύεται από τους τοκογλύφου γίνεται πράξη από τους σκλάβους της Ελληνικής ψεύτικης κυβέρνησης των απατεώνων … 
Οι 4.700 αυτοκτονίες και παραπάνω υπάγονται στης "ηρωικές" και μάλιστα από στις πρώτες "μεταρρυθμίσεις" των δολοφόνων της Ελλάδας μας . 
Αν κάτσεις και απαριθμήσεις εκατοντάδες μεταρρυθμίσεις η μία είναι … "καλύτερη" από την άλλη! [...] Η τιμωρία των ενόχων για την καταστροφή και την χρεοκοπία του ΕΘΝΟΥΣ μας οφείλεται να πραγματοποιηθεί και να μην κουκουλωθεί από τις νέες κυβερνήσεις τις αντιμνημονιακές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου