Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Του Αναστασίου Αθανασοπούλου

Ο Ελληνισμός είναι συνώνυμος με την Ορθοδοξία αλλά και με την Ιστορία. 
Ταυτόχρονα η Ελλάς είναι σε ένα γεωγραφικό σημείο το οποίο ελκύει όλους τους άλλους λαούς, ακριβώς επειδή λόγω της γεωπολιτικής της θέσης αποτελεί κομβικό σημείο εμπορίου, σχέσεων αλλά και ελέγχου τριών ηπείρων.
Ιστορικά η Ελλάδα, από αρχαιοτάτων χρόνων κατέκτησε, ανέπτυξε, εφεύρε, δίδαξε και δημιούργησε.
Ότι υψηλότερο και ιερότερο παρήγαγε ο κόσμος μέσα στην Ιστορική του πορεία και στα όρια της λυτρωτικής αναζήτησης του, της ανάστασης και ανάτασης του στις οντολογικές αρχές του, είναι ο Ελληνισμός. Η μεγαλύτερη δημιουργία στον κόσμο, το φως πραγματικά της Οικουμένης. Δεν είναι εθνικισμός ούτε ρατσισμός να μιλεί κανείς έτσι για τον Ελληνισμό, διότι αυτά είναι πορίσματα της διεθνούς Επιστήμης, συμπεράσματα της επιστήμης της Ιστορίας.
Το να ομιλεί για την Ελλάδα έτσι ένας Έλληνας είναι καθήκον και υποχρέωση, το να το υπερασπίζεται είναι τιμή και το να το αναγνωρίζει η Οικουμένη είναι σεβασμός στην καταγωγή της.
Τα μνημεία, ο πολιτισμός, η γλώσσα, οι επιστήμες, οι τέχνες, ο διάλογος, ο πόλεμος, η ιατρική και η φιλοσοφία αναπτύχθηκαν εδώ, φώτισαν και φωτίζουν όλο το σύγχρονο κόσμο. Ακόμα και η επαφή με το Θείο, η πνευματική αναζήτηση ξεκίνησε εδώ και κατέληξε στην Ορθόδοξη Πίστη, όπου πρώτοι οι Έλληνες βρήκαν απάντηση στην αναζήτησή τους μέσα από την Χριστιανική Πίστη. Εκεί οι Έλληνες ενώσανε, καταλήξανε και απαντήσανε όλες τους τις πνευματικές ανησυχίες και ακούμπησαν πάνω στις δομικές αξίες του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας για να χτίσουν το μέλλον τους. Μέσα στην Αγάπη, στην Ταπεινότητα, στην ανιδιοτελή προσφορά και στον αγώνα για τη Θέωση που πρεσβεύει η Χριστιανική Πίστη, βρήκαν ακριβώς αυτά τα οποία έλειπαν από τις φιλοσοφικές τους αναζητήσεις, τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και τα επιστημονικά τους πονήματα.
Την σύνεχεια και την πηγή εδώ: Ελλάς-Ορθοδοξία (Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου