Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: ΒΑΣΙΛΙΑΣ & ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ...

Θα αναρτηθούν ορισμένα άρθρα από το facebook του "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς", εκλεκτού πατριώτη και εξαίρετου αγωνιστή. Θα διαβάσετε προσωπικές στιγμές των Βασιλέων, το ήθος, την γενναιότητα, την φιλοπατρία και την παλικαριά τους.

* Ο Βασιλεύς και κουμπάρος του Έλληνος στρατιώτου
Βρισκόμαστε στο 1913. Η Ελλάδα έχει διπλασιάσει τα εδάφη της και η εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων γράφεται, πλέον, με χρυσές σελίδες στην Ελληνική Ιστορία. Ο πρεσβευτής της τότε πανίσχυρης Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας στην Αθήνα, Ιούλιος Σίλασι αποστέλλει με απόρρητο έγγραφο τα εξής στην κυβέρνηση της χώρας του στην Βιέννη: «Η προσωπική χάρις και αι στρατιωτικαί επιτυχίαι του Κωνσταντίνου, έκαμαν τον Ελληνα Βασιλέα δημοφιλή και ενεφύσησαν εις την Ελληνική δυναστείαν νέα ζωήν. Περί τον Ανακτα εσχηματίσθη εις την συνείδησιν του λαού ένας πολύ μικρός Ναπολεόντειος θρύλος. Ο απλός στρατιώτης λατρεύει τον απέριττον στρατιώτην-Βασιλέα του, και επιστρέφει εις το χωριό του διηγούμενος θαύματα και ηρωικές ιστορίες στο πεδίο της μάχης για τον κουμπάρο του (σ. η λέξη κουμπάρος είναι γραμμένη στα ελληνικά και εντός παρένθεσης η γαλλική της μετάφραση)».
Βλέπετε, ο Στρατηλάτης Βασιλιάς Κωνσταντίνος ΙΒ΄ βάπτισε τον Ιούνιο του 1913 την κόρη του, πριγκήπισσα Αικατερίνη, επιλέγοντας ως αναδόχους στην βάπτισή της τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό!!! Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος ειδοποίησε τηλεγραφικά όλες τις στρατιωτικές µονάδες ως εξής: «Προσκαλώ ως αναδόχους Αυτής τον τροπαιούχον Στρατόν και Στόλον Μου όπως συσφίγξω έτι µάλλον τους µεταξύ αυτών και του Οίκου Μου δεσμούς».
Κάθε Έλληνας στρατιώτης, λοιπόν, έγινε αυτομάτως κουμπάρος με τον Βασιλιά του!!!

Το facebook του Μαρμαρωμένου Βασιλιά συμβάλλει στην αφύπνιση συνειδήσεων και την διατήρηση της ιστορίας. Επισκεφθείτε το για περισσότερες άγνωστες βασιλικές ιστορίες.

Απλός, απέρριτος, οξυδερκής, κατασταλαγμένος. Αυτός ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΒ΄. Ο μοναδικός βασιλιάς που πέρασε στα παγκόσμια χρονικά που έφτασε στο κολοφώνα, στο απόγειο της δόξης και της δημοφιλίας. 

1 σχόλιο:

  1. Θυμαμαι παλαιωτερα ειχε γινει αναρτηση ολοκληρου του εργου Αγνωστες Βασιλικες Ιστοριες.Μπορει καπιος σας παρακαλω να μου πει διευθηνση που μπορω να το βρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή