Γράφει ο Γεώργιος Χατζηευστρατίου, υπεύθυνος Εθνικής Ελπίδας Τ.Ο. Κοζάνης.
Το θέμα της ΕΡΤ διχογνωμεί την κοινωνία. Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσα ως υπεύθυνος επί της διαδικτυακής προβολής του κόμματος και έκδοσης ανακοινώσεων και Δελτίων Τύπου, πιστεύω πως είχε ορισμένες ασάφειες.
Κατ΄ αρχάς η πράξη να καταργήσει η κυβέρνηση την δημόσια τηλεόραση ήταν αντισυνταγματική. Ήταν μία τηλεόραση η οποία με ορισμένες εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου, με την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή χρειαζόταν.

Γι΄ αυτό η ΕΡΤ χρειάζεται "ριζική αναδιάρθρωση και εξυγίανση". Κατά την γνώμη μου η ΕΤ1 με την ΝΕΤ έπρεπε να συγχωνευθούν, να γίνουν ένα. Έπειτα μείωση του ειδικού τέλους για την ΕΡΤ κατά 70% τουλάχιστον και σε λιγότερο από δύο χρόνια κατάργηση του. Νέο οργανόγραμμα, απόλυση των καλοπερασάκιδων, δραστική μείωση των υπέρογκων μισθών, κατάργηση προνομίων και δημιουργία μίας νέας δημόσιας τηλεόρασης με πραγματική πολυφωνία και ανοικτό διάλογο. Θα πρέπει να συγκρουστείς με συμφέροντα, κόμματα, συνδικαλισμό. Χρειάζεται βούληση και απόφαση.
Η κυβέρνηση δεν το κάνει για τον περιορισμό της σπατάλης αλλά εφαρμόζει πιστά την "γραμμή Κίσσιγκερ" και θέλει να δημιουργήσει έναν τηλεοπτικό σταθμό που θα εκπέμπει προπαγάνδα και θα παρουσιάζει το άσπρο μαύρο, όπως κάνει συνήθως ο πρωθυπουργός.

Κάνουν εκπομπές "ιστορικές" από την κομμουνιστική οπτική γωνία. Άξιζαν μόνο 3-4 εκπομπές της ΕΤ3. Εκεί κατέντησε η κρατική τηλεόραση. Αλλιώς ξεκίνησε και μετετράπη σε μία σκέτη προπαγάνδα. Ακόμα και τώρα το ΚΚΕ κάνει κουμάντο μέσα στην ΕΡΤ. Το 902 μας ενημερώνει και προβάλλει το "πρόγραμμα των απολυμένων".
Η Εθνική Ελπίδα θέλει περιορισμό των σπαταλών και κατάργηση των προνομίων σε μία εποχή που ο Ελληνικός λαός πένεται. Αυτό δεν σημαίνει όμως να καταργήσουμε την ΕΡΤ αλλά να την αναμορφώσουμε και να την εξυγιάνουμε και από κυβερνητική-κομμουνιστική προπαγάνδα να γίνει δημόσια-ενημερωτική-επιμορφωτική-ψυχαγωγική τηλεόραση. Είναι ανεπίτρεπτο ευρωπαϊκό κράτος να μην έχουμε υπεύθυνη δημόσια τηλεόραση.
Για να κάνεις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σ΄ ένα κράτος χρειάζονται τομές αλλά υπέρ του λαού, όχι κατά που κάνουν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Και χρειάζεται να συγκρουστείς με συμφέροντα, συνδικάτα, κόμματα, συντεχνίες και πρέπει να δείξεις εξαρχής τις προθέσεις σου για να κατανοήσουν όλοι ότι η Ελλάδα έχει πυγμή, αποφασιστικότητα και δύναμη να επιβάλλει τις αλλαγές που θέλει επ΄ ευημερία της κοινωνίας και ωφελεία της χώρας.
Σωστό το άρθρο του Γεώργιου Χατζηευστρατίου!
ΑπάντησηΔιαγραφή