Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (14)

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Θα παραθέσουμε και τις δικές μας άγνωστες βασιλικές ιστορίες που πρέπει όλος ο Ελληνικός λαός ανεξαρτήτως διαφορών και ιδεολογιών να τις διαβάσουν και έχουν μέσα τους την Ελλάδα, τον πατριωτισμό, την αγάπη προς την Πατρίδα θα καταλάβουν για τι ανθρώπους μιλάμε.
Στο άρθρο μου θα αναφερθώ σε μία φράση του Στρατηλάτη Κωνσταντίνου ΙΒ΄ στον προσωπικό του ιατρό για τον Βενιζέλο και την πολιτική του επί του θέματος της εξόδου της Ελλάδος στον πόλεμο παρά το πλευρόν της Αντάντ.

Ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ΄ παρ΄ ολίγον αρχηγός αντάρτικου...
Το φθινόπωρο του 1913 ξεσηκώθηκαν οι Βορειοηπειρώτες με επικεφαλής τον Γεώργιο Χρηστάκη-Ζωγράφο. Ο τότε Ελληνοεβραίος πρωθυπουργός Ελευθέριος Μπενύ Σελόν (συγγνώμη Βενιζέλος) έστειλε δυνάμεις με επικεφαλής τον υποστράτηγο Αναστάσιο Παπούλα για να συντρίψει την εξέγερσή τους!!! 
Στις 10 Δεκεμβρίου 1913 ο Βασιλεύς Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ΄ τόνισε στον επιτετραμμένο της Αυστρίας πρίγκιπα Φίρστενμπεργκ ότι, αν ο πρωθυπουργός Βενιζέλος συνέχιζε να μην υποστηρίζει τους εξεγερμένους Βορειοηπειρώτες, θα τον απέλυε και θα ανέθετε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε άλλον, ενώ σε έσχατη ανάγκη θα παραιτείτο ο ίδιος του Θρόνου και θα ετίθετο επικεφαλής των εξεγερμένων Βορειοηπειρωτών!!! Θα γινόταν αρχηγός ανταρτικής ομάδας με σκοπό την απελευθέρωση και εθνική αποκατάσταση της Βορείου Ηπείρου.

Ήθος, τιμιότητα, απλότητα, εγκαρδιότητα, μεγαλοψυχία είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τον αείμνηστο Στρατηλάτη Κωνσταντίνο ΙΒ΄.

2 σχόλια:

  1. Agapite omoideati tha ithela na sou protino an ke efoson mporis na mas grafis ke tis piges sou !!! Efxaristo ke kalo agona !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηγή: Εθνικός Διχασμός Κωνσταντίνου Μπαρμπή. Εφημερίδες της εποχής. Ευχαριστώ για την υπενθύμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή