Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΓΙΝΕ... ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ. ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Η κυβέρνηση από τρικομματική έγινε δικομματική. Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σημάδεψαν από τα μεσάνυχτα την χώρα. Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών υπήρξαν ένα μεγάλο φιάσκο που αποδεικνύει περίτρανα την παλαιοκομματική αντίληψη που έχουν, την ανευθυνότητα και το κομματικό συμφέρον που επιδεικνύουν. Η καρέκλα έχει σημασία και πρωταρχική επιμέλεια
Έκαναν τόση φασαρία για την ΕΡΤ στην οποία πάνω από το 60% δεν εργάζονταν ως κομματικά διορισμένοι έχοντας ασύστολα προνόμια και παχυλούς μισθούς από τα δικά μας λεφτά. Κανένας όμως δεν έκανε τέτοιο σαματά για τους 1.500.000 ανέργους, για τις 4.700 αυτοκτονίες, για τους 3.500.000 συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας για τους νέους μας που φεύγουν για το εξωτερικό. 
Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεινοπαθεί και αυτή ασχολούνται με την ΕΡΤ. Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα, η Πολιτεία δεν τα λύνει (αυτά που την αφορούν βέβαια) αλλά σφυρίζει αδιάφορα. 

Τρις προδότης της παράταξης του ο Σαμαράς, κωλοτούμπες Βενιζέλος-Κουβέλης
Ο Σαμαράς γίνεται επί τρίτη φορά προδότης της ίδιας του της παράταξης. Η πρώτη ήταν όταν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατ΄ επιταγήν των Αμερικανών, ειλημμένη απόφαση από τις συνεδριάσεις της Μπίλντεμπεργκ του 1992 και του 1993 σε Εβιάν Γαλλίας και Αθήνα αντίστοιχα. Δεύτερη φορά όταν στήριξε το ΠαΣοΚ στην επιλογή Στεφανόπουλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας (εδώ ο Ελληνικός λαός δεν τον εξέλεγε βουλευτή, Πρόεδρο Δημοκρατίας τον έκαναν) και άφησε το ΠαΣοΚ άλλα 9 χρόνια στην εξουσία. Σήμερα δίνει κάλυψη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι πρωθυπουργός ελέω Βενιζέλου. Ξαναβάζει το ΠαΣοΚ δυναμικότερα-ενεργότερα στα πράγματα.
Οι Βενιζέλος-Κουβέλης δημιούργησαν τις τελευταίες 10 ημέρες ένα "κοινό μέτωπο για το θέμα της ΕΡΤ". Ο Κουβέλης ενώ άλλα συμφώνησαν στην σύσκεψη της Τετάρτης, επιστρέφει στις αδιάλλακτες κομματικές του θέσεις στην σύσκεψη της Πέμπτης με σκοπό να επιχειρήσει την "ηρωική έξοδο" από την κυβέρνηση και αυτό του γύρισε μπούμερανγκ. Η πλειοψηφία του κόμματος ήθελε παραμονή στην κυβέρνηση.
Ο Βενιζέλος, από την άλλη, έλεγε πως "αν φύγει η ΔημΑρ" θα φύγουμε και εμείς". Η κωλοτούμπα Βενιζέλου έγινε χθες. Όχι μόνο δεν έφυγε αλλά για να μην χάσει και αυτός την καρέκλα παρέμεινε εδραίος στις θέσεις του και ίσως γι΄ αυτήν του την πράξη θα ανταμειφθεί αναλαμβάνοντας προφανώς την Αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Την "κωλοτούμπα" του Βενιζέλου, οι βουλευτές του ΠαΣοΚ που, στην συνεδρίασή τους επέμεναν τον Βενιζέλο για μην πάμε για πρόωρες εκλογές για να μην χάσουν τις καρέκλες, χαρακτήρισαν το κόμμα τους ως "δύναμη σταθερότητας που δεν παίζει μικροκομματικά παιχνίδια". Έλα Παναγία μου. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Από την ίδια τους την στάση διαφαίνεται καθαρά η πρόθεσή τους να μην χάσουν τις καρέκλες γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα ξαναγίνουν βουλευτές.

Κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ-ΔημΑρ
Μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ο Φώτης Κουβέλης θα αναζητήσει "συμμαχία" με τον ΣυΡιζΑ. Η ΔημΑρ αρχίζει σιγά-σιγά να κλείνει το μάτι στον Αλέξη Τσίπρα. Στους Ανεξάρτητους Έλληνες υπάρχουν 3 τάσεις. Αυτοί που είναι πιο κοντά στην ΝΔ, πιο κοντά στο ΣυΡιζΑ που, κατά την γνώμη μου, είναι και ο Πάνος Καμμένος και μία μειοψηφία κοντά στην Χρυσή Αυγή
Στις επόμενες εκλογές θα προκύψει πρώτος ο ΣυΡιζΑ και αυτό θα γίνει επειδή το θέλουν οι Αμερικανοί. Μην σας φανεί παράξενο αν στις δημοσκοπήσεις προ και κατά την προεκλογική περίοδο ο ΣυΡιζΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα. Μία φορά ψήφο ανοχής ή και εμπιστοσύνης από ΑνΕλ και ΔημΑρ θα έχουν (αν καταφέρει η τελευταία να μπει στην Βουλή).

Η αποστολή Σαμαρά ολοκληρώνεται. Την αποστολή αυτή του την ανέθεσε το 1992 η Μπίλντεμπεργκ λέγοντάς του "Θα εφαρμόσεις το σχέδιο αφελληνισμού της Ελλάδας" και αυτό έγινε με το "Μνημόνιο 3" του Νοεμβρίου του 2012. Τους νοιάζει η δόξα και η υστεροφημία αλλά δεν λογαριάζουν τι θα γράψει η ιστορία γι΄ αυτούς και η γλώσσα που θα χρησιμοποιήσει θα είναι πολύ σκληρή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου