Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ Ο... ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΟΣ!

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Αποκάλυψη από το βιβλίο του "Απόστολος Κακλαμάνης-Δύο ώρες με τον Δημήτριο Ιωαννίδη" του αειμνήστου πάλαι ποτέ παλαίμαχου αγωνιστή Βασιλόφρονα-Πατριώτη και βετεράνου δημοσιογράφου Γρηγόρη Μιχαλόπουλου. Ο Απόστολος Κακλάμανης, πρώην πρωτοκλασάτος και υπουργός του ΠαΣοΚ, είχε ενδιάμεσους με τους πολιτικούς και τους πρωτοκλασσάτους της χούντας του Ιωαννίδη. Ο Ιωαννίδης είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του πως σκόπευε να προκηρύξει εκλογές γύρω στο 1987 (!!!) ώστε οι τότε πολιτικοί να έχουν γεράσει και να μην μπορούν να κατέλθουν στις εκλογές!
Στο βιβλίο του Μιχαλόπουλου με ανεπίδεκτα αμφισβήτησης στοιχεία αποδεικνύεται πως ο Ιωαννίδης σκόπευε να προκηρύξει εκλογές το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο του 1975 αθετώντας την πρόθεσή του για το 1987! Επίσης ο πανούργος, αφελής, αντιβασιλικός Ιωαννίδης εξέπλησσε τους πάντας όταν πρότεινε δημοψήφισμα για την επαναφορά του Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΓ΄ τον οποίο πολέμησε σφόδρα και λυσσωδώς! 

Στο βιβλίο του Μιχαλοπούλου περιγράφονται οι συναντήσεις Ιωαννίδη-Κακλαμάνη-Αλαφάντακη περί τα μέσα Ιανουαρίου 1974 και οι εξής εν αυταίς αποκαλυπτικοί διάλογοι.
Δ. Ιωαννίδης
* Δημήτριος Ιωαννίδης: Κύριοι, δεν θα είχα αντίρρησι και αύριο να κάναμε εκλογές και εννοώ για τις προθέσεις μας, αλλά θέλουμε να υπάρχη μια λογική εναλλαγή (...) η οποία να πείση ότι ετέθησαν  οι βάσεις και υπάρχει η δομή για μια νεέ και υγιή δημοκρατική πολιτική ζωή. Ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι: 
1) εκλογές θα διεξαχθούν από τον προσεχή Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο του 1975. 
2) Σεις, θα αρχίσετε προεργασία αμέσως ή μόλις αποφυλακίσουμε και τον τελευταίο πολιτικό κρατούμενο και στις 15 Αυγούστου θα είσθε έτοιμοι για την τελική φάσι της συγκροτήσεως των νέων πολιτικών κομμάτων. 
3) Στις 15 Αυγούστου 1974 ο Στρατηγός Γκιζίκης θα εξαγγείλη μεταπολίτευσι και τα κυριώτερα σημεία των συμφωνηθέντων.
4) Τέλος Σεπτεμβρίου να κάνουμε δημοψήφισμα για τον Βασιλέα και για το Νέο Σύνταγμα γιατί κύριοι δεν είναι τίμιο να εμμείνουμε στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του 1973, το οποίο υπήρξε νόθο και ανέντιμο
5) Αμέσως μετά τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος, να εξαγγείλουμε τις εκλογές.
* Απόστολος Κακλαμάνης: Για το θέμα του Βασιλέως, κύριε Ταξίαρχε υπάρχει πράγματι ένα τεράστιο πρόβλημα. Διότι ή πρέπει να δεχθούμε ότι τα δημοψηφίσματα του κ. Παπαδοπούλου ήσαν γνήσια ή πρέπει να επαναλάβουμε το δημοψήφισμα της 29.7.73 ελεύθερα και χωρίς επεμβάσεις. Γιατί πιστεύω ότι με ένα δημοκρατικό Σύνταγμα τύπου Σκανδιναυικών κρατών θα μπορούσε και ο Βασιλεύς να είναι χρήσιμος και αναγκαίος για πολλά χρόνια ακόμη, αφού δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι και οι Βασιλείς βοήθησαν για να συντριβούν οι κομμουνιστοσυμμορίτες το 1946-49.
Ο κατά Κακλαμάνην "χρήσιμος Βασιλεύς".
* Γεώργιος Αλφάντακης (δικηγόρος): (...) Κ. Ταξίαρχε (...) εάν παρείχαμε στον λαό την ευκαιρία να εκφρασθή τίμια και απολύτως ελεύθερα, χωρίς επηρρεασμούς και με παράλληλο άφιξι εκπροσώπων του Βασιλέως στην χώρα κατά την διάρκεια της προπαρασκευής του Δημοψηφίσματος. Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού (...) θέλουν τον Βασιλέα. (...) Θα πρέπει ο κ. Γκιζίκης να εξαγγείλη και τους λόγους που οδηγούν στο νέο δημοψήφισμα. Εξ άλλου το νέο Σύνταγμα που θα πρέπει στις βασικές του γραμμές να το εκπονήσουμε εγώ με τον Αποστόλη, αφού συννενοηθούμε και μαζί σας ασφαλώς, οφείλει να συγκεράση τις προνομίες και τις υποχρεώσεις που παρέχουν στον Βασιλέα το αγγλικό και σουηδικό Σύνταγμα, ώστε να παύσουν για πάντα οι αντιδικίες του παρελθόντος και να ησυχάση ο τόπος για πάντα. (...)
* Δημήτριος Ιωαννίδης: Κύριοι είμεθα σύμφωνοι. Θα προσδιορίσουμε με το διάγγελμα της 15.8.1974 την δημιουργία δημοψηφίσματος για το τέλος Σεπτεμβρίου του 1974. Ως προς το Νέο Σύνταγμα θα αναλάβετε εσείς οι δύο να φτιάξετε επιτροπή ειδικών και με την δική σας συμμετοχή ασφαλώς να φροντίσετε να γίνη ένα νέο φιλελεύθερο και δημοκρατικό Σύνταγμα πολιτισμένου ευρωπαϊκού κράτους."

Κακλαμάνης και Ανδρέας Παπανδρέου
Γεώργιος Παπανδρέου & Απόστολος Κακλαμάνης
Ο Γέρος Γεώργιος Παπανδρέου εξομολογήθηκε για τον γιο του Ανδρέα στον Απόστολο Κακλαμάνη πριν πεθάνει, (το είπε και στον Βασιλιά): "Θα καταστρέψη την Ελλάδα ο Ανδρέας αν πάρη την εξουσία! Είναι εθνικοσοσιαλιστής με τροτσκιστικές απόλυτες παραδοχές. Είναι σατράπης και από οικονομία δεν λέει και πολλά πράγματα". 
Ο Κακλαμάνης την μεθεπόμενη μέρα ανέφερε για τον Ανδρέα Παπανδρέου πως κάνει "ψευτοαντίσταση" και αυτοί που είναι μαζί του (το βιβλίο κατονομάζει τους π.χ. Μπουλούκο, Βερυβάκη) είναι "αποβράσματα" και "πράκτορες δικοί σας" (αναφερόταν στον Ιωαννίδη).

Είναι καλό να αγοράσετε το βιβλίο του αειμνήστου Μιχαλόπουλου. Επαφές με την χούντα και έπειτα στην "δημοκρατική-προοδευτική" κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
Και γεννούνται πολλά ερωτήματα:
- Ο Ιωαννίδης πίστευε πως θα πάρει την Κωνσταντινούπολη και την Ανατολική Θράκη που τον ειρωνευόταν οι Αμερικανοί για αντάλλαγμα του διαμελισμού της Κύπρου;
- Σε ποια Ελλάδα θα έκανε και πάλι Ανώτατο Άρχοντα τον Κωνσταντίνο, της Αθήνας ή της Κων/πολης;
- Ο Βασιλιάς θα ερχόταν σε μία Ελλάδα με την Κύπρο διαμελισμένη;

Ο Ιωαννίδης λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ο οποίος ήταν οι Αμερικανοί. Αυτοί σχεδίαζαν διαμελισμό της Κύπρου, επαναφορά Καραμανλή και Παπανδρέου και Αβασίλευτη Δημοκρατία. Τον χρησιμοποίησαν, τον ξεγέλασαν δια της Κύπρου και τον έχωσαν δις ισόβια.
Το κείμενο αυτό ας διαβαστεί απ΄ όλους τους ψευτοκουλτουριάρηδες θολοδημοκρατικούς πολίτες αλλά και η (εναπομείνουσα) νεολαία του ΠαΣοΚ να δει τι έχει στο κόμμα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου