Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (1)

Θα αναρτηθούν ορισμένα άρθρα από το facebook του "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς", εκλεκτού πατριώτη και εξαίρετου αγωνιστή. Θα διαβάσετε προσωπικές στιγμές των Βασιλέων, το ήθος, την γενναιότητα, την φιλοπατρία και την παλικαριά τους.

* Απόβαση στην Ραιδεστό
"Βρισκόμαστε στο 1920. Βασιλιάς της Ελλάδας είναι ο Αλέξανδρος Γ΄ (με την Βυζαντινή αρίθμηση) και πρωθυπουργός ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο ελληνικός στρατός ετοιμάζεται να κάνει απόβαση στην Ραιδεστό (παλιότερα Βισάνθη, σημερινό Τεκιρντάγ) της Ανατολικής Θράκης, υποστηριζόμενος από αγγλικά πολεμικά σκάφη και το ελληνικό αντιτορπιλικό «ΙΕΡΑΞ».
Η επιχείρηση αυτή είχε ένα παράδοξο. Η ανακωχή με την Σουλτανική Τουρκία είχε από καιρό υπογραφή και βρισκόμασταν στις παραμονές της Συνθήκης Ειρήνης, αλλά οι Τούρκοι δεν συμμορφώνονταν και ουσιαστικά ο πόλεμος συνεχιζόταν.
Τα τουρκικά επάκτια πυροβολεία έβαλαν καταιγιστικά πυρά και ενεπλάκησαν σε σφοδρή μονομαχία πυροβολικού με τα πολεμικά πλοία.
Το θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» πλησίασε στην ζώνη πυρός και από τον πύργο του, ο Βασιλιάς Αλέξανδρος, ξαναμμένος, «μύριζε» πάλι μπαρούτι, όπως στους Βαλκανικούς Πολέμους, δίπλα στον Στρατηλάτη πατέρα του Κωνσταντίνο ΙΒ΄, αλλά και όπως στο Μακεδονικό Μέτωπο στην διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ενθουσιασμένος από το θέαμα και την οσμή της μάχης, ο νεαρός Βασιλιάς παρέμενε ακάλυπτος, παρά τις συστάσεις των αξιωματικών του θωρηκτού. Ήταν στο στοιχείο του!
Από νωρίς το πρωί, τα αγγλικά μεταγωγικά είχαν κατεβάσει στην θάλασσα μεγάλες φορτηγίδες, σαν τις παλιές μαούνες, βαρυφορτωμένες με στρατιώτες του Γ΄ Συντάγματος Πεζικού. Ήταν μια εικόνα που, έστω και σε πρωτόγονη μορφή, θύμιζε τις αμφίβιες επιχειρήσεις του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου, πολλά χρόνια αργότερα! Μόνο που οι φορτηγίδες ήταν αργοκίνητες και μόλις εισήλθαν στα αβαθή, καθηλώθηκαν από τους Τούρκους και οι φαντάροι μας, αντιμετωπίζοντας τα φονικά πυρά των τουρκικών πυροβολείων, δεν μπορούσαν να αποβιβασθούν στις ακτές!!!
Και τότε τα πληρώματα των αγγλικών πολεμικών πλοίων και του θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ» αντίκρισαν με τα κιάλια μια σκηνή πρωτοφανή: Από μια φορτηγίδα στα αβαθή νερά πήδηξε ένας Έλληνας αξιωματικός με το ξίφος στο χέρι. Ήταν ο ίδιος ο διοικητής του Συντάγματος, ο τότε συνταγματάρχης Γεώργιος Κονδύλης, με καταγωγή από τον Προυσό της Ευρυτανίας!
Αγριωπός στην όψη, με το νερό να φτάνει έως την μέση του και πιο πάνω ακόμη, προχώρησε μέχρι την αμμουδιά, αδιαφορώντας για τα καταιγιστικά πυρά, ενώ οι φαντάροι του, ενθαρρυμένοι, τον ακολούθησαν με αλαλαγμούς!!! «Αέρααααααα»!!!!!
Σε μια γνήσια εκδήλωση Βρετανικού θαυμασμού από τα αγγλικά πολεμικά πλοία ξεσηκώθηκε μια αναπάντεχη βοή! Άγγλοι αξιωματικοί και ναύτες με ουρανομήκεις ζητωκραυγές χαιρετούσαν την ελληνική παλικαριά!
Μετά το τέλος της απόβασης και την κατάληψη της Ραιδεστού, ο Βασιλιάς Αλέξανδρος ζήτησε να γνωρίσει από κοντά τον γενναίο αξιωματικό του. Ο τολμηρός συνταγματάρχης παρουσιάστηκε στον βασιλέα με την βρεγμένη στολή του (!) και όταν ο Αλέξανδρος τον συνεχάρη για την γενναιότητά του, ο Κονδύλης του απάντησε: «Μα δεν στεκόντουσαν οι παλιότουρκοι να πολεμήσουν Μεγαλειότατε…».
Αυτός ήταν ο ηρωικός Κονδύλης, ο «Κεραυνός», όπως τον αποκαλούσαν οι συμπολεμιστές του! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Ζήτω και ο γενναίος Βασιλιάς Αλέξανδρος Γ΄!"

Το facebook του Μαρμαρωμένου Βασιλιά συμβάλλει στην αφύπνιση συνειδήσεων και την διατήρηση της ιστορίας. Επισκεφθείτε το για περισσότερες άγνωστες βασιλικές αναρτήσεις.

1 σχόλιο: