Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ


Η απόρριψη της "παλαιάς" ρομαντικής αισθητικής, γλωσσικής και πολιτιστικής, είναι κάτι 
που ανέκαθεν χαρακτήριζε την Άκρα Αριστερά. Ένα από τα διαχρονικά θύματα της απόρριψης αυτής αποτέλεσε και το μνημείο της Ακρόπολης. Η στάση του κομμουνισμού έναντι των πολιτιστικών επιτευγμάτων της Ανθρωπότητος που έγιναν από "δεσποτικά" η "αστικά" καθεστώτα ήταν ανέκαθεν από αμφίσημη έως εχθρική. Τα επιτεύγματα της Κινέζικης "πολιτιστικής επανάστασης" είναι σχετικά πρόσφατα και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων.

Έτσι λοιπόν στο φύλλο του "Ριζοσπάστη" το 1936 (το παραθέτουμε δίπλα)διαβάζουμε: " Λαοκρατίας στην Ελλάδα όπου θα λείψει, θα ξεριζωθεί με καυτό σίδερο κάθε εκμεταλλευτής ντόπιος είτε ξένος, κάθε εκμετάλλευση και όπου ο εργαζόμενος Ελληνικός λαός, οι κομμουνιστές πιστεύουν και διακηρρύτουν ότι για τελικό σκοπό έχουν την δημιουργία της Σοβιετικής Εργατουαγροτικήςλέφτερο αφεντικό στον τόπο του και στον κόπο του δίχως βδέλλες και παράσιτα θ΄ αφιερώσει όλη την εργατικότητα και εξυπνάδα του και τις μεγάλες ικανότητες του για να δημιουργήσει μια λέφτερη, χαρούμενη και ευτυχισμένη σοσιαλιστική ζωή. Όλες οι καταχτήσεις της Ανθρωπότητος θα μπουν στην διάθεση του Λαού, που λέφτερα θα καταχτά τις κορυφές τις επιστήμης. Τότε ο 
Παρθενώνας θα βρεθεί στα πόδια των εργαζομένων!"
Μεταφερόμαστε τώρα στα "Δεκεμβριανά". Το μνημείο της Ακρόπολης βρέθηκε υπό τον έλεγχο των "Κυβερνητικών" και των Άγγλων που το χρησιμοποίησαν για στρατιωτικούς σκοπούς εγκαθιστώντας στρατιωτικό απόσπασμα αλλά και όλμους που έριχναν κατά των θέσεων των κομμουνιστών. Καθώς οι κομμουνιστικές θέσεις βρίσκονταν σε δυσχέρεια το πολιτικό γραφείο της Κ. Ε. του ΚΚΕ εξουσιοδότησε ομόφωνα τον πρόεδρο της ΚΟΕ Μπαρτζώκα να βομβαρδίσει τον βράχο της 
Ακρόπολης. Την διαταγή αυτή έλαβε ο εκπαιδευτικός στο επάγγελμα Γιάννης Λογοθέτης που αρνήθηκε να την εκτελέσει. Για την διαταγή αυτή το ΚΚΕ κατηγορήθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα και εφημερίδες. Οι σχετικές απαντήσεις του ΚΚΕ ποτέ δεν ήταν κατηγορηματικές....

Τον Δεκέμβριο του 2008 μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου φοιτητές ανέβηκαν στην Ακρόπολη και ανήρτησαν σεντόνι που διαφήμιζε επερχόμενη διαδήλωση τους στα γεγονότα που έχουν μείνει γνωστά με την ονομασία "σύγχρονα Δεκεμβριανά".

Στις 5 Μαΐου 2010, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ κατέλαβαν τον βράχο της Ακρόπολης αναρτώντας ένα σε
ντόνι με ανορθόγραφο ξενόγλωσσο μήνυμα που παρακινούσε τους λαούς να ξεσηκωθούν. Η ενέργεια αυτή είχε την παρακίνηση και την κάλυψη του επίσημου ΚΚΕ. καθώς και ο επίσημος "Ριζοσπάστης" επαινούσε την πρωτοβουλία αυτή, εκθειάζοντας τους καταληψίες. Μάλιστα αναφέρει ο "Ριζοσπάστης" το εξής: "Το μήνυμα της ανυπακοής στόλισε για μια ακόμη φορά ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού." και καταλήγει: "Η κινητοποίηση του ΚΚΕ πνίγηκε κυριολεκτικά στα χειροκροτήματα των ξένων επισκεπτών που ανέβηκαν τελικά στο μνημείο και φωτογράφισαν ανάμεσα σε άλλα και τα δυο πανό του Κόμματος."

Πηγές
- Φύλλα του "Ριζοσπάστη"
- Διεύθυνσις Ιστορίας Στρατού, Η απελευθέρωσις της Ελλάδος και τα μετά ταύτην γεγονότα

Υποσημείωση
Μετά τα τραγικά γεγονότα του θανάτου των τριών συνανθρώπων μας, μόνο θλιβερές είναι οι εντυπώσεις που αποκομίζουμε από τα κροκοδείλια δάκρυα των ταγών της Άκρας Αριστεράς που από την μια καλούν τους πάντες σε στάση και επανάσταση κατά των νόμων και του Συντάγματος και από την άλλη διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι είναι κατά της βίας και υπέρ της ειρήνης! Μάλιστα οι βουλευτές τους είναι και υπερασπιστές του κοινοβουλίου!

Στην συνέχεια του πρωτοσέλιδου άρθρου του "Ριζοσπάστη" το 1936 που παραθέσαμε στην αρχή διαβάζουμε κάτι που είναι επίκαιρο και αποσαφηνίζει τις ειρηνικές τους διαθέσεις διαχρονικά: " Για να δημιουργηθεί η Σοβιετική Εργατοαγροτική Δημοκρατία στην Ελλάδα για να λεφτερωθεί ο Λαός της Χώρας αυτής, πρέπει στρατοφασιστικοί σύνδεσμοι, μοναρχίες, Κανελλόπουλοι και Παπαγεωργίου, "Εστίες" και Κρανιωτάκιδες να βρεθούν τρία μέτρα κάτω από της γης!!" 


Πηγή: blog "Θέματα Ελληνικής Ιστορίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου