Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (10)

Θα αναρτηθούν ορισμένα άρθρα από το facebook του "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς", εκλεκτού πατριώτη και εξαίρετου αγωνιστή. Θα διαβάσετε προσωπικές στιγμές των Βασιλέων, το ήθος, την γενναιότητα, την φιλοπατρία και την παλικαριά τους.

* Η μάχη στο Σαραντάπορο
"Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒ΄ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-ΜΕΡΟΣ Β΄
(10 Οκτωβρίου 1912)
«Παρέμεινα στην θέση του παρατηρητηρίου μέχρι τις 4 το απόγευμα για να δώσω χρόνο σε 3 από τις μεραρχίες μου να διεισδύσουν στον στενό δρόμο των βουνών. Είχα σταθεί όρθιος σχεδόν επί 2 ολόκληρες ημέρες, από καιρού εις καιρόν κάτω από μια βροχή που έσβηνε όλο το τοπίο, τόσο δυνατά έβρεχε, τρώγοντας ένα κομμάτι ψωμί ή καμία φορά ένα σάντουιτς, φαντάσου ότι άρχισα να γίνομαι πλάκα. Στις 4 κατέβηκα στην πεδιάδα για να δω τους τραυματίες στα φορεία και ένα μικρό σπίτι και έναν στάβλο όπου τους είχαν βάλει. Το θέαμα ήταν θλιβερό, αποκαρδιωτικό και απελπιστικό, να βλέπει κανείς τον πόνο αυτών των ανθρώπων που είχαν τόσο θαρραλέα πολεμήσει πριν από μερικά λεπτά, οι διευθετήσεις ήταν κακές, βλέποντάς τους να είναι ξαπλωμένοι μερικοί στην λάσπη, με τις στολές τους λερωμένες και ματωμένες, σχεδόν έκλαψα, κλαίω τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές. Οι συγκινήσεις που ζω είναι τρομερές, συγκινήσεις χαράς και το ακριβώς αντίθετο. Ηταν το πίσω μέρος από τα παρασκήνια του πολέμου και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, ωραίο».

Το facebook του Μαρμαρωμένου Βασιλιά συμβάλλει στην αφύπνιση συνειδήσεων και την διατήρηση της ιστορίας. Επισκεφθείτε το για περισσότερες άγνωστες βασιλικές ιστορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου