Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (8)

Θα αναρτηθούν ορισμένα άρθρα από το facebook του "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς", εκλεκτού πατριώτη και εξαίρετου αγωνιστή. Θα διαβάσετε προσωπικές στιγμές των Βασιλέων, το ήθος, την γενναιότητα, την φιλοπατρία και την παλικαριά τους.

* Μάχη του Κιλκίς-Λαχανά, 19-21 Ιουνίου 1913
"Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒ΄ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΛΑΧΑΝΑ
«Είμαστε 64 τάγματα και καμιά 100στή κανόνια, εναντίον 88 Βουλγαρικών ταγμάτων και 120 κανονιών! Ήταν ισχυρότεροι από μας και ήταν φοβερά οχυρωμένοι, διέθεταν ακόμη και πυροβολικό οχυρών. Η μάχη κράτησε 3 ημέρες και με την χάρη του Θεού και την απερίγραπτη αξία και την τόλμη του γενναίου στρατού μου, τους νικήσαμε κατά κράτος και τους πετάξαμε με τα ξίφη μακριά από τα χαρακώματα και πήραμε καμιά 30αριά κανόνια. (…) Επί 10 ημέρες τους κατεδίωξα ημέρα και νύχτα, ο στρατός μου ήταν πεθαμένος από την κούραση σε σημείο που μερικοί άνδρες δεν μπορούσαν πια να περπατήσουν, αλλά οι Βούλγαροι ήταν τελειωμένοι οριστικά. Βρίσκουμε τους δρόμους γεμάτους από πολεμοφόδια και στρατιώτες που πεθαίνουν από την κούραση και που θα τους αποτελείωνα με μεγάλη ευχαρίστηση, αλλά ο πολιτισμός μου, δυστυχώς, δεν μου το επιτρέπει»."

Το facebook του Μαρμαρωμένου Βασιλιά συμβάλλει στην αφύπνιση συνειδήσεων και την διατήρηση της ιστορίας. Επισκεφθείτε το για περισσότερες άγνωστες βασιλικές ιστορίες.

1 σχόλιο: