Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (13)

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Θα παραθέσουμε και τις δικές μας άγνωστες βασιλικές ιστορίες που πρέπει όλος ο Ελληνικός λαός ανεξαρτήτως διαφορών και ιδεολογιών να τις διαβάσουν και έχουν μέσα τους την Ελλάδα, τον πατριωτισμό, την αγάπη προς την Πατρίδα θα καταλάβουν για τι ανθρώπους μιλάμε.
Στο άρθρο μου θα αναφερθώ σε μία φράση του Στρατηλάτη Κωνσταντίνου ΙΒ΄ στον προσωπικό του ιατρό για τον Βενιζέλο και την πολιτική του επί του θέματος της εξόδου της Ελλάδος στον πόλεμο παρά το πλευρόν της Αντάντ.

Θέσεις Βασιλέως και πρωθυπουργού
Ο Κωνσταντίνος είχε ξεκαθαρίσει την θέση του. Η Ελλάς να παραμείνει ουδέτερη στον πόλεμο αποικιοκρατών-στρατοκρατών, να μην στείλει άλλα παιδιά της στο σιωνιστικής ραδιουργίας πολεμικό σφαγείο. Αλλά, αν και εφ΄ όσον η Αντάντ δεσμευόταν για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και για τα μελλοντικά της ανταλλάγματα θα έβγαινε στον πόλεμο παρά το πλευρόν της όπως έκανε στην Ιταλία και την Ρουμανία. Αλλά εκεί δεν υπήρχαν Βενιζέλοι! Ο Βενιζέλος επιμένει στην άνευ όρων συμμαχία με την Αντάντ και την έξοδο της χώρας στον πόλεμο.
Ο Κωνσταντίνος, όχι απλώς Έλληνας δεύτερης γενιάς σύμφωνα με το Jus Sanguinis και το Jus Soli αλλά κατευθείαν απόγονος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου σύμφωνα με τους κορυφαίους ιστοριοδίφες των τελευταίων αιώνων K. Laghorn, A. Dungern, Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού, Θρασύβουλου Ζωιόπουλου,  Σπύρου Β. Τριανταφύλλου, Κων/νου Βερναδάκη, είχε σπάνιο ήθος:
Όταν ο Στρατηλάτης αρνήθηκε στον Βενιζέλο την χωρίς όρους έξοδο της χώρας στον πόλεμο και εκείνος αποχώρησε κατήφης από τα ανάκτορα, ο Ανώτατος Άρχων εκμυστηρεύτηκε στον προσωπικό του γιατρό Αναστασόπουλο: "Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θλίβομαι καθώς συλλογίζομαι τη λύπη που πρέπει να αισθάνεται ο Βενιζέλος, βλέποντας ότι δεν συμφωνώ με την πολιτική που αυτός κρίνει επωφελή για την Ελλάδα".

Ήθος, τιμιότητα, απλότητα, εγκαρδιότητα, μεγαλοψυχία είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τον αείμνηστο Στρατηλάτη Κωνσταντίνο ΙΒ΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου