Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΗ "ΟΘΩΝΑΣ Α΄" & "ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β΄"

Επανακυκλοφορούν τα δύο υπέροχα βιβλία του κορυφαίου Ιστορικού συγγραφέα Κωνσταντίνου Μπαρμπή "Όθωνας Α΄, ο Μεγαλοιδεάτης Βασιλιάς" και "Γεώργιος Β΄".
ΟΘΩΝΑΣ Α' // Ο ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣΓια τον Όθωνα γράφεται στο οπισθόφυλλο του πρώτου βιβλίου "Ο Όθων εξελάμβανε το βασιλεύειν ως καθήκον ιερόν, εις ο εθυσίαζε και ανάπαυσιν και υγείαν. Το μεγαλείον της Ελλάδος ήτο το διηνεκές αυτού όνειρον, όνειρον οδηγούν αυτόν πολλάκις εις ακαίρους ενθουσιασμούς. Υπήρξαν στιγμαί κατά τας οποίας ο Βασιλεύς Όθων ήτο ο δημοκρατικώτερος των Βασιλέων της Ευρώπης.
Αλλ' έπνευσε βιαία πνοή και κατέπεσε σύμπασα εκείνη η ωραία σκηνογραφία και ο ατυχής Ηγεμών έφυγεν εν καιρώ νυκτός, ωχρός και ερρυτιδωμένος εκ της γης, την οποίαν επάτησεν άλλοτε ακμαίος εξ ελπίδων και νεότητος, εκ της γης, την οποίαν εύρε πλήρη ερειπίων, ερημίας και απογνώσεως και την οποίαν αφήκεν ευθαλή, έμπλεων ζωής, ευημερούσαν. 
Ουδέποτε εξέφυγεν από τα χείλη του πικρά μομφή κατά της Ελλάδος. Από των χρόνων του Αριστείδου η Ελλάς δεν είδεν έτερον εξόριστον, ευχόμενον, παρά τα πρόθυρα της πόλεως, να μη επέλθωσι ποτέ συμφοραί κατά της πατρίδος..." (ΑΝΑΣΤ. ΒΥΖΑΝΤΙΟΣ)".
Για τον Γεώργιο Β΄, ο Πλοίαρχος ε.τ. Βασίλειος Παππάς στην φιλοβασιλική εφημερίδα "Εθνική Ιδέα" γράφει τα εξής: 
"Φιλομαθής, πειθαρχημένος, ενάρετος, μεγάθυμος και αληθινά φιλόσοφος ο Βασιλεύς των ΟΧΙ των 1940 και 1941 και της σωτηρίας της Πατρίδας κατά τα Δεκεμβριανά (β΄ γύρο των σταλινόδουλων του ΚΚΕ), έλαβε ενεργό μέρος στους 2 Βαλκανικούς Πολέμους. Γεύτηκε τις ψυχοφθόρες πικρίες δύο ξενοκίνητων εξοστρακισμών. Σήκωσε με γενναιότητα το Σταυρό της εξορίας επί-συνολικά-πεισσότερα από 14 χρόνια. 
Επανήλθε στο "αγκάθινο στεφάνι" του θρόνου του 2 φορές με την βούληση του λαού του και έμελλε να εξέλθει, αρκετά "νέος" από τούτον τον φρικαλέο κόσμο του συμφεροντολογισμού και της αγνωμοσύνης, αφού έσωσε την Πατρίδα του και τον λαό του από τα δεκεμβριανά ερυθρά θηρία και αφού χάρισε τις λάμψεις του Οκτωβρίου του 1940 και του Απριλίου του 1941, αλλά και την γενναιοδωρία του Σχεδίου Μάρσαλ".

Στοιχεία, έγγραφα, αρχεία. Έτσι γράφει ιστορία ο κ. Μπαρμπής. Με αλήθεια και όχι παραμύθια. Με στοιχεία και όχι αποθημένα. Με έγγραφα και όχι προπαγάνδα

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάπου στην Αθήνα βιβλιοπωλείο,που να πουλάει βιβλία σχετικά με τη Βασιλεία στην Ελλάδα.

    Με εκτίμηση
    Γεώργιος Καραμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βιβλιοπωλείο "Πολιτεία" και του Γιάννη Γιαννάκενα. Εκεί πιστεύω θα βρεις αυτά που θες. Πάντως το βιβλίο του Όθωνα, η "Πολιτεία" το έχει.

      Διαγραφή