Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".
Θα γράψω τα μηνύματα που απεύθυνε ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος τα τελευταία 3 χρόνια που η κρίση πλήττει σφοδρώς την Πατρίδα μας και την Ελληνική κοινωνία. Τον Κωνσταντίνο ΙΓ΄ τον διακρίνει η ευγένεια, το ήθος, η διακριτικότητα, η ωριμότητα, η σοβαρότητα, η φιλοσοφημένη σκέψη του.
Πολιτικοί διαφόρων παρατάξεων υποστήριξαν πως "ο Κωνσταντίνος δεν έχει δικαίωμα λόγου και αντιλόγου (!!!) επειδή ο λαός έκρινε οριστικά και τελεσίδικα την μοίρα του"!
Τι στον κόρακα δημοκρατία είναι αυτή που έχετε, όταν δεν αφήνετε ένας άνθρωπος, ένας πολίτης να έχει δικαίωμα λόγου και αντιλόγου. Φοβούνται μην τους ξεσκεπάσει. Ο λαός είναι κυρίαρχος στην δημοκρατία. Δεν θα του πει ο κάθε πολιτικός αν θα φέρει ή όχι τον Βασιλέα στην χώρα του.
Διαβάστε τα μηνύματα του Βασιλέως:
Μήνυμα 6ης Μαΐου 2010
Τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα έμπαινε στο μνημόνιο και το ΔΝΤ, έγιναν απεργίες και διαδηλώσεις όπου σκοτώθηκαν 3 υπάλληλοι Τράπεζας και ένα κυοφορούμενο έμβρυο. Ο Βασιλεύς, με ειδικό μήνυμα, τάσσεται υπέρ μίας "συντονισμένης, ειρηνικής διαμαρτυρίας" του Ελληνικού λαού και της προάσπισης της Δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος γνωρίζει τι θα πει "δημοκρατία". Γι΄ αυτήν αγωνίστηκε και έχασε τον θρόνο του.
* "Αφουγκράζομαι το κοινό αίσθημα του πόνου και της θλίψης, αυτό που πλέον υπερβαίνει κάθε "κατηγορώ". Όταν ο θυμός υπερχειλίζει, όταν η ελπίδα δεν διαφαίνεται, το συναίσθημα εκφράζεται με βία και αντίδραση. Όμως τώρα, δεν είναι η στιγμή να υποκύψει η Ελλάδα και ο λαός της σε αυτή την οργή, όσο δικαιολογημένη και εάν είναι. Τώρα είναι η στιγμή να προασπίσουμε την πίστη μας στην Δημοκρατία. Είναι η στιγμή να θυμηθούμε, ότι στις πιο δύσκολες δοκιμασίες ανταπεξήλθαμε με την ανεξάντλητη δύναμη που συσσωρεύουμε όταν είμαστε ενωμένοι.
Προ πέντε εβδομάδων, βρισκόμενος στο Πήλιο, είχα εκφράσει την σκέψη, ότι ενδεχομένως, να πλησιάζουμε στο σημείο μιας συντονισμένης, ειρηνικής διαμαρτυρίας της ελληνικής κοινωνίας, όπως έγινε προ ετών στην Ιρλανδία, όπου ο λαός, με μια σύσσωμη, σιωπηρή πορεία έδωσε το στίγμα της κοινής γνώμης σε όσους πλήγωναν την χώρα και τους πολίτες της. Αυτή ήταν η στάση ενός λαού έναντι στην τρομοκρατία, αυτή πιστεύω πως πρέπει να είναι και η απάντηση σε όσους απειλούν την Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Εάν λυγίσει ο λαός, θα είναι θύμα, εάν αντιδράσει, θα είναι θύτης.
Εάν όμως, με την σοφία της ηρεμίας και την δύναμη της αλληλεγγύης υπερβεί τον πόνο της αδικίας, θα βγει νικητής και θα φωτίσει τον δρόμο για την επόμενη γενιά, για τον υπόλοιπο κόσμο".
Μήνυμα 11ης Ιουνίου 2011
Τον Μάιο-Ιούνιο του 2011 1.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν στους δρόμους των πόλεών τους να δώσουν το παρόν τους, όπως ήθελε και ο Βασιλιάς ειρηνικά, να δώσουν το μήνυμά τους στην εφαρμοζόμενη, κατά Παπανδρέου αξιόπουστη μνημονιακή πολιτική Παπανδρέου-ΠαΣοΚ. Ο Κωνσταντίνος τάχθηκε υπέρ των αγανακτισμένων, χαρακτηρίζοντάς τες ως "δείγμα καθαρής δημοκρατίας".
* "Λαμβάνω πολλά μηνύματα με το αίτημα να τοποθετηθώ σχετικά με τις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, συγκεντρώσεις των ‘'Αγανακτισμένων’'.
Έχω παλαιότερα υποστηρίξει την ανάγκη να εκφράζει η ''σιωπηρή πλειοψηφία'' του Λαού την θέση της στα πολύ σημαντικά γεγονότα, στις μεγάλες, δύσκολες στιγμές της χώρας.
Να δίνει το δικό της στίγμα στην πολιτική ηγεσία, η οποία θα πρέπει έγκαιρα να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται προτού φτάσει ο Λαός στην Αγανάκτηση.
Είναι γνωστό ότι ο κόσμος είχε αρχικά αποδεχθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της δύσκολης οικονομικής προσαρμογής.
Η μετάβαση από την υπομονή στην αγανάκτηση και δη στην έκταση που εκδηλώνεται, είναι μεγάλο βήμα.
Οι ειρηνικές συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα σε πολλά σημεία της χώρας είναι, δίχως αμφισβήτηση, δείγμα καθαρής Δημοκρατίας, δείγμα ευθύνης, πολιτισμού και συμμετοχής στα κοινά.
Δεν μπορεί όμως κάποιος να μην αναρωτηθεί ''ποιο θα είναι, ποιό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα’'; Τα πλήθη δεν θα μείνουν στις πλατείες για πάντα. Θα πάψουν άραγε να είναι αγανακτισμένοι όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους; Όσοι από την ''σιωπηρή πλειοψηφία'' δεν συμμετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, δεν είναι και οι ίδιοι αγανακτισμένοι; Οι εκδηλώσεις κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Το μήνυμά τους όμως δεν θα ξεχαστεί γιατί και η σιωπή τους ακόμα, θα είναι ηχηρή.
Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε. Αυτόβουλη, χωρίς ίχνος δημαγωγίας, δίχως κομματική ομπρέλα, και πάνω από όλα, ειρηνική".
Μήνυμα 26ης Απριλίου 2012
Τον Ιανουάριο του 2012 τάχθηκε ατύπως υπέρ μίας ολιγομελής κυβέρνησης τύπου Μόντι, καθιέρωσης του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής και αύξησης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν το κάτωθι μήνυμα, ήταν το πρώτο που εξέδωσε ο Βασιλεύς σε προεκλογική περίοδο. Εξέφρασε την γνώμη του να εκλέξει ο Ελληνικός λαός κυβέρνηση υπεύθυνη, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και αξίωσε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις συμμαχίες της με την Ευρώπη.
* "Παρόλο που δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις προ των εκλογών, αντιλαμβανόμενος τη σημασία της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας για την πορεία της Ελλάδος, σας μεταφέρω τις ακόλουθες σκέψεις:
Ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του καλείται στις επικείμενες εκλογές να εκλέξει την κυβέρνηση που θα χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας. Πέρασε και συνεχίζει να περνά δύσκολες στιγμές και το μόνο που δεν χρειάζεται είναι υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Έχει ανάγκη να βρει εργασία, κυρίως η νεολαία που έχει σήμερα μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Έχει ανάγκη να αισθανθεί ότι οι τεράστιες θυσίες που αναγκάστηκε να κάνει τα τελευταία δύο χρόνια δεν πάνε χαμένες. Έχει ανάγκη από ένα σταθερό περιβάλλον, σταθερούς κανόνες λειτουργίας της οικονομίας που θα προσελκύσουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η Ελλάδα έχει όμως επίσης ανάγκη θεσμικών και διαρθρωτικών αλλαγών για να γίνει σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος και να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες να συμβάλλουν στην ανάπτυξη που όχι μόνο θα την βγάλει από την κρίση, αλλά που θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για τον Ελληνικό λαό.
Πιστεύω ότι έχει ανάγκη την Ευρώπη μέσα στην οποία θα μπορέσει ξανά να καταλάβει ισότιμη θέση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη και πρέπει να αξιοποιήσει τις συμμαχίες της".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου