Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΒ΄ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Β΄ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Το παρόν άρθρο προέρχεται από το facebook των "Βασιλοφρόνων της Ελλάδος". Όλοι οι Βασιλόφρονες συσπειρωθείτε εκεί για να δείξουμε την δύναμη μας. Σύνδεσμος (πατήστε εδώ: ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | Facebook.)

http://img.pathfinder.gr/clubs/images/89/65489/23.jpg"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 1913
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΑΙ,

Από της εποχής του Βασιλέως Κόδρου μέχρι σήμερον, ουδείς ΄Ελλην Βασιλεύς και ουδείς ΄Ελλην Στρατηγός απέθανεν επί της μαλακής, ηρέμου και καθαράς της οικογενειακής εστίας κλίνης, αλλ'επί του σκληρού, ταραχώδους και αιματοβρέκτου της μάχης πεδίου, υπέρ Ελλάδος και Ελλήνων αγωνιζόμενοι και προμαχούντες.
Εμπρός φιλοπάτριδες ΄Ελληνες στρατηγοί και αξιωματικοί. Εμπρός αγαπητοί συνάδελφοι. Εμπρός λεοντόκαρδοι ΄Ελληνες οπλίται. Ο κύβος ερίφθη. Αποδυθώμεν Ελληνοπρεπώς εις τον υπέρ των όλων Ελλαδοσώστην αγώνα. Αναλογισθώμεν δ'ότι οι ένδοξοι ημών Πρόγονοι και δαφνοστεφείς Στρατηλάται και Στόλαρχοι, υπέρλαμπροι νικηταί από του Μαραθώνος μέχρι του Μπιζανίου, και από της Σαλαμίνος μέχρι της Λήμνου, από του Πανθέου της Αθανασίας και της Δόξης αγαλλόμενοι και συγκεκινημένοι αποθαυμάζουσιν, επευφημούσι και χειροκροτούσι την ανίκητον και δαφνοστεφή Ελληνικήν Στρατιάν και τον ένδοξον και τροπαιοφόρον Ελληνικόν Στόλον της φιλτάτης Πατρίδος.
Και ο ένδοξος ημών Αυτοκράτωρ
Βασίλειος Β' ο Μακεδών υπερήφανος θεάται και συγκεκινημένος παρακολουθεί τας τετιμημένας και δεδοξασμένας Ελληνικάς φάλαγγας, αγερώχως, ανδρείως και ορμητικώς προελαυνούσας και δεξιώς ελισσομένας, με τας κυανολεύκους του Τιμίου Σταυρού σημαίας των αναπεπταμένας υπερηφάνως εν τω αυτώ ακριβώς πεδίω.
Οσοι μεν εξ ημών επιζήσωμεν θα συνεορτάσωμεν τα επινίκεια της σωτηρίας δια την Πατρίδα μεγάλης νίκης. ΄Οσοι πέσωμεν, χαρμοσύνως θ'αναγγείλωμεν εις τους μεγάλους Προγόνους τον θρίαμβον των ανταξίων των απογόνων, Προγόνων και αυτών καταστάντων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΒΑΣΙΛΕΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου