Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΙΚΑΔΕ ΤΟΥ 1920

Η-κυριότερη ίσως-κατηγορία που εξαπολύουν οι αντιβασιλικοί αντιστόρητοι είναι το οίκαδε του 1920. Και δεν μπορώ να καταλάβω αφού και ο Βενιζέλος έλεγε να σταματήσει ο εν Μικρά Ασία πόλεμος που μόλις ξεκίνησε, γιατί να τα φορτωθούν όλα οι Βασιλικοί. 

Για το "οίκαδε" σας απαντά ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς": 
«Το χωριστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης δεν έλυσε κανένα πρόβλημα αντίθετα, αφήνει άλυτα όλα τα προβλήματα, όταν δεν τα περιπλέκει περισσότερο. Δεν εμπνέει τους Έλληνες, ούτε το ακολουθούν, ούτε επιθυμούν να το δουν να πετυχαίνει». Εφημερίδα la Tribuna. (να γιατί καταψηφίστηκε ο Βενιζέλος το 1920, για την ωμή επέμβαση των ξένων, όχι μόνο γιατί ο Γούναρης τους έταξε τέλος του Πολέμου).
Η αντιπολίτευση υπό τον Γούναρη, όντως προανήγγειλε τέλος του πολέμου. Ομως όταν παρέδωσε ο Βενιζέλος αυτό δεν μπορούσε να γίνει!!! Το μέτωπο στην Σμύρνη είχε ήδη επεκταθεί από την Βενιζελική ηγεσία προς Ανατολάς. Δεν το διπλασίασε ο Γούναρης, όπως κακώς διδάσκεται σκόπιμα από Βενιζελικούς ιστορικούς... Ο Γούναρης μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά (εκ του αποτελέσματος πάντα), ΠΡΟΔΟΤΗΣ όμως δεν υπήρξε ΠΟΤΕ! Παρέλαβε ένα τέλμα, μια αδιέξοξη κατάσταση, μια εκστρατεία εκ εξής καταδικασμένη σε αποτυχία (ο Μεταξάς το είχε προβλέψει από το 1917 και είχε προσπαθήσει να το αποτρέψει με εισηγήσεις στα Επιτελεία παρότι εξόριστος από τους Βενιζελικούς στην Κορσική), πόσω μάλλον όταν ένας-ένας οι..... Σύμμαχοί μας (χαχαχαχα), οι φίλοι του Βενιζέλου, άρχισαν να μας πουλάνε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου