Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ" & "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"

Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Η απόφασή μας για στήριξη του blog στην "Ορθόδοξη Ενωτική Κίνηση" προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως προς το πρόσωπο του διαχειριστή του blog "Ελλάς-Ορθοδοξία" και συνιδρυτή της ΟΕΚ Δημήτρη Σωτηρόπουλου. Μέχρι τώρα, δυστυχώς, υπάρχει καθεστώς αδιαφάνειας στον τρόπο λειτουργίας, στην επικοινωνία και το καταστατικό της Κίνησης, γεγονός που μας κάνει να δυσανασχετούμε για τις εν γένει της πρωτοβουλίες.
Το blog "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" εύχεται καλή επιτυχία στον αγώνα της "Ορθόδοξης Ενωτικής Κίνησης" επ΄ ωφελεία και ενώσει της Ορθοδόξου Εκκλησίας και εξαλείψει διαμαχών εν τω χώρω των πιστών. Συγχαίρει μεν την πρωτοβουλία αυτή η οποία έχει σκοπό την ένωση παλιοημερολογιτών-νεοημερολογιτών (σύμφωνα, τουλάχιστον, με το καταστατικό της) αλλά μέχρις ότου υπάρξει καθεστώς πλήρους διαφάνειας ΔΕΝ δυνάμεθα να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ΟΕΚ
Σήμερα, η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να είναι ενωμένη. Δυστυχώς, από το 1923 υπάρχει αυτή η πληγή η οποία έχει διασπάσει την ενότητα των πιστών. 
Πολλοί σχολιαστές, ενέπλεξαν στο θέμα αυτό το κόμμα της "Εθνικής Ελπίδας". Η Εθνική Ελπίδα ουδεμία σχέση έχει και δεν κρύβεται κανένας ψηφοθηρικός λόγος. Στα του blog ΔΕΝ αναμειγνύουμε το κόμμα. Τι σχέση έχει η Εθνική Ελπίδα; Ουδεμία απολύτως.
Είμαστε Όλοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Δεν είμαστε Μασώνοι! Δεν μας χωρίζει τίποτε! Η Ελλάς χάνεται και η Ορθοδοξία, αν δεν αντισταθούμε, θα αφανιστεί. ΠΡΕΠΕΙ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ!

8 σχόλια:

  1. To blog μας δεν είναι χώρος ανταλλαγής ύβρεων. Όλα τα σχόλια θα διαγραφούν!!! Και θα παρακαλέσουμε να μην αναρτηθούν άλλα!!!
    Αρκετά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία ήρεμη, φιλοσοφημένη και ώριμη θέση και άποψη. Και φυσικά τηρούμε το "Πίστευε, αλλά ταυτοχρόνως Ερεύνα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα κύριοι του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος" που σβήνετε επιλεκτικά όσα σχόλια θέλετε. Κρίμα γιατί έγραψα ένα απόλυτα κόσμιο σχόλιο χωρίς καμία ύβρη, αλλά το σβήσατε! Γιατί; Προφανώς δεν θέλετε να ακουστεί η αλήθεια.

    Δεν πειράζει. Όστις θέλει ακολουθήτω!

    Δημήτρης Σωτηρόπουλος
    Μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αποθηκευμένο στο ηλεκ.ταχυδρομείο μου.

      Διαγραφή
    2. Ενώ ο δημοκράτης Σωτηρόπουλος κατέβασε την ανάρτηση που σας ευχαριστούσε!!!
      http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7081.html

      Διαγραφή
  4. Δεν σας προκαλεί απορία ότι ο Σωτηρόπουλος στο μπλογκ του καθυβρίζει ιεράρχες του νέου ημερολογίου ενώ ΠΟΤΕ δεν έχει κάνει μία έστω αρνητική κριτική για ιεράρχες του παλαιού?
    Ο ρόλος του παλαιοημερολογίτη Σωτηρόπυλου είναι η διχόμοια στο νέο ημερολόγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς που καταλάβατε ότι ο Σωτηρόπουλος δεν είναι χριστιανός αλλά χριστέμπορας και πατριδέμπορας.
    Βγάζει φωτογραφίες από το Άγιο Όρος και τις μοσχοπουλάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύγε κύριοι! Ο Σωτηρόπουλος είναι αναξιόπιστο άτομο. Δεν είναι σοβαρός. Μακριά από δαύτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή