Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Άγνωστες πτυχές για τον αείμνηστο Γεώργιο Παπαδόπουλο αποκάλυψε ο ιστορικός Μάνος Χατζηδάκης στο Axis.radio. Διαβάστε:

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος διέθετε από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και την δώρησε στο Άγιον Όρος! Υπάρχει η βιβλιοθήκη του ακόμη στο Άγιον Όρος με το όνομα του απ΄ έξω. 
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος εργαζόταν 18 ώρες το 24ωρο. Στις 6:00 το πρωί πήγαινε στο πρωθυπουργικό του Γραφείο το οποίο χαρακτήριζε "τάφο" και επέστρεφε τα μεσάνυχτα. Χαρακτήριζε τον χρόνο χρήμα και δεν ήθελε να σπαταλάται σε άσκοπες συναντήσεις κλπ.  
Στυλιανός Παττακός, Σάββας Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Ματθαίου, Γεώργιος Κάρτερ είχαν χαρακτηρίσει τον Παπαδόπουλο μεγάθυμο, έχοντα τεράστια αποθέματα φιλαλληλίας και πηγαία ομιλία χωρίς θεατρινισμούς και ξύλινους λόγους, συγχωρητικός, ευθύς, εργασιομανής, φιλόπονος, κλπ.
Η ιδεολογία της 21ης Απριλίου υπήρξε πολυδιάστατη με κοινωνική υπόσταση και αρκετά ριζοσπαστική για την εποχή του. Έτεινε στον εθνικό σοσιαλισμό με κοινωνική υπόσταση που χωρίς αυτήν το καθεστώς της 21ης Απριλίου θα ήταν ένα ολοκληρωτικό μόρφωμα αστυνομικού τύπου. Ο Παπαδόπουλος είχε εθνικιστικές και σοσιαλιστικές τάσεις και άνηκε στις αριστερές τάσεις του εθνικού χώρου της 21ης Απριλίου όντας αυθύπαρκτος ιδεολόγος!!!
Το ΟΧΙ του Παπαδόπουλου τον Αύγουστο του 1970 στους Αμερικανούς (κρίση Ιορδανίας) που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα Ελληνικά αεροδρόμια για να ελέγχουν το πυρηνικές κινήσεις των Ρώσων! Υπάρχουν στοιχεία!!!
Ας σημειωθεί πως ο Κώστας Πλεύρης τόνισε για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο πως είναι ήταν μεταρρυθμιστής. "Μία Επανάσταση είναι μεταρρυθμιστική, ενώ μία δικτατορία είναι στασιμότητα".
Και να ήταν μόνο αυτά...

1 σχόλιο:

  1. Σαν τούς επόμενους πρωθυπουργούς, Κωστάκη, Γιωργάκη, Τσίπρα....
    ή τους επόμενους , Κούλη ή Φώφη κτλ κτλ.....
    Α, ρε Παπαδόπουλε΄τελικά ήσουν είτε σε λάθος χώρα είτε ..αφελής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή