Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: «ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ...ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ»!!!

Την καταγγελία την βρήκαμε ως ανάρτηση στο blog "Ελλάς-Ορθοδοξία". Αναγνώστης καταγγέλλει ότι παρευρισκόμενος σε εκδήλωση σε Στρατιωτική Μονάδα και ενώ ο Στρατιωτικός Ιερεύς τελούσε δοξολογία έψαλλε κατά το τυπικόν το Απολυτίκιον του Αγίου Γεωργίου, όχι το ορθό που είναι: 
"Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτὴς καὶ τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός, βασιλέων ὑπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν" αλλά αντικατέστησε το "Βασιλέων" με το "Ορθοδόξων"!!!

Σχόλιο ΔΕΡ
Για το όνομα του ΘΕΟΥ! Δεν λέγουν την λέξη "Βασιλεύς" ή παράγωγο αυτής για να μην προσβληθούν οι πολιτικάντηδες του τόπου και θεωρηθεί "επανάσταση στην πολιτειακή μεταβολή του 1974"! Χιλιάδες ύμνοι της Εκκλησίας μας αναφέρονται σε Βασιλείς, π.χ. ύμνοι στιχαρίων, λιτής και αποστίχων. Το Απολυτίκιο του Τιμίου Σταυρού λέει "νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος" και επικρατεί το "νίκας τοις ευσεβέσι κατ΄ εναντίων δωρούμενος". Γιατί. Γιατί οι πολιτικάντηδες του τόπου είναι αγράμματοι; Και δεν ξέρουν "βασιλεύς" σημαίνει αυτός που βασίζεται στον λαό; Αλήθεια, οι κυβερνώντες αφού αντιδρούν τόσο, από που βασίζονται, από που βασίζουν την εξουσία τους;
Σε λίγο η Βασιλεία των Ουρανών θα γίνει "Προεδρία των Ουρανών", οι Αρχάγγελοι Υπουργοί, οι Άγγελοι Υφυπουργοί, ο Βασιλεύς Ουράνιος Παράκλητος "πρωθυπουργός Ουράνιος Παράκλητος". Λίγο Ντροπή και σεβασμό στα Ιερά και αναλλοίωτα κείμενα της Εκκλησίας μας δεν βλάπτουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου