Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΛΕΞΙΑ

Η τριμελής επιτροπή του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος" επί τη 48η επετείω των γενεθλίων της Πριγκιπίσσης Αλεξίας, της εύχεται χρόνια πολλά μεστά υγείας και θείας χάριτος, κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο. 
Είναι η πρωτότοκη κόρη των Βασιλέων μας Κωνσταντίνου και Άννης-Μαρίας. Γεννήθηκε σε μία πολυτάραχη περίοδο όπου ο Γεώργιος Παπανδρέου με την αδιαλλαξία του, ο Ανδρέας Παπανδρέου με τις παραλογικές φιλοδοξίες και ο ανδρεοκομμουνιστικός όχλος που ρήμαζε τα πάντα, οδήγησαν την χώρα σε έντονη πολιτική κρίση που οδήγησε στην "Επανάσταση" της 21ης Απριλίου 1967. 
Τη βασική και μέση εκπαίδευση έλαβε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου και συνέχισε τις σπουδές της στο Froebel College του Ινστιτούτου του Roehampton. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ με ειδίκευση στην Ιστορία και παρακολούθησε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, από όπου έλαβε δίπλωμα master στην παιδαγωγική της προσχολικής ηλικίας (Early Childhood Intervention).
Εργάστηκε τρία χρόνια ως δασκάλα προσχολικής αγωγής σε σχολείο του Λονδίνου και αργότερα ανέλαβε θεραπευτική διδασκαλία σε ομάδες παιδιών με Σύνδρομο Ντάουν, στο Fundación Catalana Síndrome de Down της Βαρκελώνης.
Στις 9 Ιουλίου 1999 παντρεύτηκε στον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνου τον ισπανό αρχιτέκτονα και αθλητή Κάρλος Μοράλες Κιντάνα (Carlos Morales Quintana), με τον οποίον απέκτησαν τρία παιδιά. Η Αλεξία και η οικογένειά της κατοικούν στο Puerto Calero των Καναρίων Νήσων. Η ίδια είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Άννα – Μαρία» και της ιστιοπλοϊκής ομάδας Azur de Puig.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου