Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1993: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια ακριβώς, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος μαζί με τους Πρίγκιπες Αλεξία και Νικόλαο με ιδιωτικό αεροπλάνο κατέφθασαν στην Θεσσαλονίκη για θερινές διακοπές στην Πατρίδα μετά από 12 χρόνια εξορίας. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκε και οι βουλευτές της ΝΔ Ζαχαράκης και Τζιτζικώστας. Αργότερα κατέφθασαν η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, ο Διάδοχος Παύλος, οι Πρίγκιπες Θεοδώρα & Φίλιππος και η Πριγκίπισσα Ειρήνη.
Επρόκειτο για μία επίσκεψη στην Πατρίδα τους θερινών διακοπών.

Η περιοδεία των Βασιλέων
Η Βασιλική Οικογένεια ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με πλοίο για το Άγιον Όρος
Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Διάδοχος Παύλος και ο Πρίγκιπας Νικόλαος επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή Ιβήρων όπου γονυπετείς προσκύνησαν την Ιερά Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας και παρακολούθησαν τον Εσπερινό και την Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. 
Συνομίλησαν με τον Ηγούμενο της Μονής π. Ναθαναήλ και άλλους Γέροντες οι οποίοι με χαρά και ενθουσιασμό τους υποδέχθηκαν και τους φρόντισαν. 
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος συναντήθηκε και με τον Γέροντα Παΐσιο!!! Έπειτα στο πλοιάριο που μετέφερε την Βασιλική Οικογένεια μετεφέρθησαν από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου ιερά λείψανα Αγίου όπου ετελέσθη δέησις υπέρ υγείας και φωτίσεως της Βασιλικής μας Οικογένειας από τον Ηγούμενο της π. Εφραίμ συμπαρόντος και του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπεδινού και μοναχών.
Επόμενος σταθμός της Βασιλικής μας Οικογένειας ήταν η Φλώρινα. Η κυβέρνηση εν τω μεταξύ απαγόρευσε την επίσκεψη των Βασιλέων μας στα σύνορα. Και εκεί εγένετο ενθουσιωδώς δεκτός. Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης διέταξε κωδωνοκρουσία κατά την προσέλευση αυτού και του Βασιλέως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Ο Κωνσταντίνος με ευλάβεια και σεβασμό ασπάστηκε το χέρι του αγωνιστή Αρχιερέως.
Ο κυρός Αυγουστίνος στο κατάμεστο από πλήθος Ιερό Ναό είπε: "Τιμή μας που υποδεχόμεθα σήμερα τον Βασιλέα των Ελλήνων" ξεσπώντας το πλήθος σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα. Έπειτα έψαλλαν όλοι μαζί το κοντάκιο "Τη υπερμάχω" με την Βασιλική μας Οικογένεια άπασα να το ψάλλει!!!
Μάλιστα σε ένα χωριό της Φλώρινας, κατ΄ επιταγήν της κυβέρνησης, ο Κωνσταντίνος προχώρησε σε αναγνώριση του Συντάγματος του 1975 και του δημοψηφίσματος του 1974.
Επισκέφθηκε νησιά του Αιγαίου και τις Σπέτσες. Εκεί γλέντησαν, διασκέδασαν, αλλά υπήρχαν και οι απαγορεύσεις. Η Θεοδώρα και ο Φίλιππος ζήτησαν παγωτό κατά την παραμονή τους στις Σπέτσες και δεν μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς την άδεια του Υπουργείου Ναυτιλίας. Πήρε πρώτα την αδεία από το Υπουργείο και μετά πήγε να ικανοποιήσει την επιθυμία των παιδιών του. Από εδώ φαίνεται ο πόλεμος και το απύθμενο μίσος-φόβος-κακία που τρέφουν για τον Βασιλιά μας. 
Τελευταίος σταθμός το Τατόι. Εκεί ο πρωθιερέας των Ανακτόρων Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των γονέων του Παύλου Α΄ και Φρειδερίκης. Έπειτα οι Βασιλείς μας ξενάγησαν τα παιδιά τους στο σπίτι τους αφού τα δυο ήταν σε μικρή ηλικία και τα υπόλοιπα 3 δεν είχαν γεννηθεί!
Μετά από περιπέτειες που προκάλεσαν οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επιστρέφει και πάλι στην κακομοιριά και την ψυχρή εξορία του Λονδίνου...
Σήμερα, μετά από 20 χρόνια η Βασιλική μας Οικογένεια ζει στο Πόρτο Χέλι και περιοδεύει σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Η Αντίδραση του λαού και... των πολιτικών
Εδώ ο λαός θα αποδείξει για μία ακόμα φορά την αντίθεση του με τους πολιτικάντηδες του τόπου. Ο Κωνσταντίνος από όποια μέρη της Ελλάδος και να πέρασε έγινε ενθουσιωδώς δεκτός από τα πλήθη των πολιτών.
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας αιφνιδιάστηκε και η κυβέρνηση, προφανώς πανικοβλημένη, έβαλε τορπιλακάτους να ελέγχουν τον Βασιλιά "μήπως προχωρήσει σε κίνημα ανατροπής του πολιτεύματος". Το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά κατηγόρησαν προσωπικά τον τότε πρωθυπουργό Κων/νο Μητσοτάκη ότι «παίζει» με το πολιτειακό ζήτημα και βοηθά στο να επιστρέψει μόνιμα ο «Γκλύξμπουργκ» στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ επίσης ζήτησε την έκπτωση των βουλευτών της ΝΔ Ζαχαράκη και Τζιτζικώστα επειδή υποδέχθηκαν τον Κωνσταντίνο στο αεροδρόμιο της Θεσ/νίκης!!! Η τρέλα και η σοσιαλιστική παράνοια σ΄ όλο της το μεγαλείο.
Προσπαθούν να κρύψουν την κακομοιριά τους, το αντιδημοκρατικό τους μένος, το μίσος για καθέναν που πιστεύει κάτι διαφορετικό και, κυρίως, την απίστευτη βλακεία τους.
Όπως σχολίασε κορυφαίος σχολιαστής: "Η Δαμανάκη, κάτι η ερωτική χαύνωση, κάτι τα συμπλέγματα για την κομματική της αποτυχία στον Συνασπισμό, της είχαν προκαλέσει ναυτία. Η Παπαρήγα, κομουνίστρια είναι, αγκυλωμένη στην δογματική φανατίλα της, δεν παίρνει χαμπάρι τι συμβαίνει στον κόσμο και νοσταλγεί την σταλινική εποχή των γκουλάγκ και επιπλέον ηγείται ενός κόμματος που αιματοκύλισε την χώρα. Αλλά το να μιλάει για διαβατήρια ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι για γέλια, αν σκεφθεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήρθε στην Ελλάδα με αμερικανικό διαβατήριο".
Το παραπάνω άρθρο είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για τους πολιτικάντηδες αυτού του τόπου.

Δεν ξεχνάμε τα λόγια του Κωνσταντίνου: "Εγώ γεννήθηκα Έλληνας και θα πεθάνω Έλληνας. Δεν ανέχομαι από κανέναν να πει ότι δεν είμαι Έλληνας. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή!".

Δείτε τα παρακάτω βίντεο. Αποτελούν μία εκπομπή του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού SKY για την επίσκεψη του Βασιλέως Κωνσταντίνου και της οικογένειάς του στην Ελλάδα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου