Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΣΚΗΝΕΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ!

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Βόρειο Ήπειρο. Δημοτικοί υπάλληλοι με το πρόσχημα της είσπραξης παλαιών χρεών της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, άδειασαν κυριολεκτικά έναν ολόκληρο Ναό στην Πρεμέτη.

Οι εικόνες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές αφού δείχνουν ανθρώπους να αδειάζουν τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες προσκυνητάρια και κάθε τι το οποίο μπορούσαν να πάρουν και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό.

Οι ιερόσυλοι που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονο. Όπως φαίνεται στο βίντεο ξήλωσαν ακόμη και το πρόχειρο καμπαναριό για να πάρουν την καμπάνα.

Διαβάστε εδώ τα γεγονότα όπως τα περιέγραψαν οι ίδιοι οι κληρικοί στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.





ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:

«Μας προκαλούν βαθειά ανησυχία πληροφορίες για βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα, σήμερα, στην πόλη Πρεμετή, στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

H βίαιη απομάκρυνση κληρικών, η σφράγιση του ιερού Ναού, την επομένη μάλιστα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, καθώς και η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε νομικού ισχυρισμού.

Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικό εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού.

Ελπίζουμε συνεπώς οι ενέργειες αυτές να έγιναν ερήμην της αλβανικής κυβέρνησης.

Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στη χώρα έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα».



























http://www.dogma.gr

Το διαβάσαμε: "Όλα στην φόρα".

Σχόλιο ΔΕΡ
Θέλετε να δώσετε και προνόμια στους λαθρομετανάστες και τους αλλοδαπούς. Να χαθείτε. Διάβημα στον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικώναπέλαση των παρανόμων Αλβανών μεταναστών, γενικό εμπάργκο και κλείσιμο των συνόρων ως απάντηση!
ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου