Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος". 

* Η ενεργεία της 21ης Απριλίου αποτελεί υπερπαραταξιακή, υπερκομματική, διαταξική, μεταρρυθμιστική επανάσταση, ένα πλατύ κίνημα με πλήθος ιδεολογικών ρευμάτων και πολιτικών τάσεων. Ταυτόχρονα ένα πραξικόπημα καταλυτικό του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και των ελευθεριών του Ελληνικού λαού.
* H 21η Απριλίου ήταν ένα καθεστώς παρενθετικό που εξυπηρέτησε τα σιωνιστικά συμφέροντα (π.χ. διέλευση αμερικανικών αεροσκαφών στον πόλεμο των έξι ημερών, κατάργηση Βασιλείας) αλλά και το πρόγραμμα των πρωτεργατών της που ήταν η "εθνεγερσία" δηλ. οικονομική ανάπτυξη, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των χαμηλών κοινωνικών τάξεων, η ανακαίνιση του πολιτικού βίου της χώρας κλπ".
* Η 21η Απριλίου υπήρξε ένα καθεστώς στρατοκρατικό που σιγά-σιγά πολιτικοποιούταν. Την κυβέρνηση αποτελούσαν αποστρατευμένοι στρατιωτικοί, τεχνοκράτες. Στις γενικές γραμματείες και στις δημόσιες επιχειρήσεις υπήρχαν αξιωματικοί του Στρατού ενώ μέχρι το 1972* ίσχυε ο στρατιωτικός νόμος σ΄ όλη την χώρα.
* Η 21η Απριλίου υπήρξε ένα καθεστώς φιλολαϊκό και μεταρρυθμιστικό διότι συνετελέσθη μεγάλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, κρατική, διοικητική και στρατιωτική αναδιοργάνωση και νομοθετική ανασύνταξη.
* Η 21η Απριλίου υπήρξε ένα καθεστώς καταλυτικό των ελευθεριών και του σεβασμού της αξιοπρέπειας του ανθρωπίνου προσώπου π.χ. εξορίες, φυλακίσεις, βασανισμοί. Συνολικά οι "παθόντες" δεν υπερέβησαν τον αριθμό των 12.000. 
* Η 21η Απριλίου δεν υπήρξε ένα καθεστώς άσπιλο και αμόλυντο (π.χ. ορισμένα αλλά ελάχιστα σκάνδαλα, διπλασιασμός μισθού πρωθυπουργού & υπουργών, ευνοιοκρατία ορισμένων συνταγματαρχών σε κάποιους συγγενείς, νόμος του 1971 για ατιμωρησία των υπουργών, εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στα πομακικά χωριά, ελληνοτουρκική συνομοσπονδία).
* Η 21η Απριλίου οικοδόμησε μία νέα πολυδιάστατη με κοινωνική υπόσταση ιδεολογία στην οποία καταλυτικό και πρωτεύοντα ρόλο διαδραμάτισε ο ηγέτης της Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Προσπάθησα όσο πιο απλά και εντός ολίγων σειρών να καταδείξω τι ήταν η 21η Απριλίου, ένα πραγματικά τεράστιο κεφάλαιο.

Υποσημείωσις
- * O στρατιωτικός νόμος ήρθη από όλη την Ελλάδα πλην των πόλεων Αθηνών, Θεσ/νίκη & Πειραιά στις 1 Ιανουαρίου 1972. Από την Θεσ/νίκη στις 16 Δεκεμβρίου 1972 και από την Αθήνα και τον Πειραιά στις 20 Αυγούστου 1973 με την λήξη της Επαναστάσεως και την γενική αμνηστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου