Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ & ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Μεταμόρφωση του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού στο Θαβώριον Όρος. 
40 μέρες προ του παθήναι & του σταυρωθήναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστούς μετεμορφώθη εν δόξη ενώπιον 3 μαθητών Του και Αποστόλων. 

Αιτία της Μεταμορφώσεως 
Επειδή πολλές φορές ο Κύριος προείπε στους μαθητές του όχι μόνο για το Πάθος και το Σταυρό, αλλά και για τους μελλοντικούς διωγμούς και τις θλίψεις αυτών των ίδιων των μαθητών του, και επειδή τα δεινά είναι άμεσα και προσωρινά, ενώ η απόλαυση των αγαθών μελλοντική και ελπιζόμενη, γι' αυτό το λόγο, παραλαμβάνει τους τρεις κορυφαίους μαθητές του, τον πρωτοκορυφαίο Απόστολο Πέτρο, τον αγαπημένο του μαθητή Ιωάννη και τον αδελφό του Ιάκωβο και τους ανέβασε στο όρος Θαβώρ (κατ΄ ελληνική παραφθορά "Θαβώριον"). Μεταμορφώθηκε ενώπιόν τους και έλαμψε το πρόσωπό του όπως ο ήλιος, και τα ενδύματα του έγιναν λευκά, όπως το φως.
Έξαφνα με την υπερφυσική και εξαίσια αυτή φωτοχυσία εμφανίζονται μαζί οι προφήτες Μωυσής και Ηλίας, να συνομιλούν μαζί με τον Ιησού και να δείχνουν ταυτόχρονα ότι αυτός είναι ο Κύριος των ζώντων και των νεκρών.
Ύστερα από λίγο τους επισκιάζει φωτεινή νεφέλη και από τη νεφέλη αυτή ακούγεται πάλι η ίδια φωνή που ακούστηκε και στον Ιορδάνη, επιβεβαιώνοντας τη θεότητα του Ιησού. «Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα αυτού ακούετε».

Μήνυμα της Μεταμόρφωσης
Αυτά είναι τα θεοπρεπή και αξιοθαύματα της σημερινής εορτής, η οποία εικονίζει και προτυπώνει τη μελλοντική κατάσταση των δικαίων, των οποίων τη λαμπρότητα φανέρωσε ο Κύριος , όταν είπε «τότε οι δίκαιοι εκλάμψουσιν ως ο ήλιος».
Η Μεταμόρφωση μας μάς καλεί και εμάς να μεταμορφωθούμε. Να μετανοήσουμε, να ταπεινωθούμε, να εξομολογηθούμε, να κοινωνήσουμε σαρκός και αίματος Κυρίου. Το μήνυμα της Μεταμόρφωσης είναι το μεταμορφωθήναι και ημών, να αλλάξουμε την νοοτροπία μας. Αυτό είναι το νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου