Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ο θεσμός της Βασιλείας έχει 9 βασικά πλεονεκτήματα έναντι των αβασιλεύτων & δικτατορικών καθεστώτων που εξασφαλίζουν την ακεραιότητα του Κράτους και την κοινωνικοοικονομική πρόοδο.  
Αν θέλετε να δείτε τα πλεονεκτήματα πατήστε εδώ: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ.
Αποτελέσματα αυτών των πλεονεκτημάτων της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει Αβασίλευτο καθεστώς-απόδειξη τα αβασίλευτα πολιτεύματα εν Ευρώπη και ιδίως εν Ελλάδι αφού γι΄ αυτήν μιλάμε-είναι:
* εξύψωση του ηθικού των Ελλήνων και των Ελληνίδων, χαλιναγώγηση των πολιτικών, παραμονή χρημάτων στα δημόσια ταμεία, οικονομική ανάταση και ανάπτυξη, πολιτική ευρυθμία. Η χώρα, όταν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, γίνεται σεβαστή απ΄ όλους, εχθρούς και φίλους. Ωστόσο σημαίνοντα ρόλο διαδραματίζει και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής. Δημιουργούνται βάσεις οράματος και σκοπού για την νεολαία και μέσα σε πλαίσια ελευθερίας, η οποία ελευθερία συνεπάγεται με την ευθύνη και την επαγρύπνηση, ο πολίτης δημιουργεί και οικοδομεί την προσωπικότητα του. Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο.
* Η βασιλεία αποτελεί έναν από τους καλύτερους και αποδοτικότερους μοχλούς προσέλκυσης τουριστών. Π.χ. ο γάμος του Νικόλαου στις Σπέτσες έφερε πολλούς τουρίστες. Η Βασιλική μας Οικογένεια, γνωρίζοντας την κρίση που περνά ο τόπος, θεώρησε τον Πριγκιπικό Γάμο ως μία ευκαιρία διαφήμισης της χώρας και προσέλκυσης τουριστών. Και πράγματι ήρθαν πολλοί τουρίστες που γέμισαν με έσοδα τους καταστηματάρχες αγοράζοντας αναμνηστικά από τον Γάμο.
* Ο Βασιλεύς με τον λαό είναι άρρηκτα συνδεδεμένος. Για την Ελλάδα η σχέση αυτή είναι ακόμα πιο συνδεδεμένη. Οι παππούδες μας πολεμούσαν μαζί με τον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο ΙΒ΄. Δεν κρύφτηκε στους καναπέδες και έδινε διαταγές από το γραφείο. Έτρωγαν οι στρατιώτες μπομπότα, έτρωγε και αυτός, κοιμόντουσαν στην υγρασία, κοιμόταν και αυτός. Και αυτές τις σχέσεις ο Κωνσταντίνος τις επισφράγισε κάνοντας τον κάθε Στρατιώτη που συμπολέμησε μαζί του "ανάδοχο" στην Βάπτιση της κόρης του Αικατερίνης. Αυτό κάποιοι δεν το ξέρουν, άλλοι το αγνοούν, άλλοι το απαρνιούνται. Και πόσες άλλες φορές βρέθηκαν οι Βασιλείς δίπλα στον λαό...
* Ο θεσμός της βασιλείας αποτελεί εγγύηση εσωτερικής σταθερότητας και αποτροπής ανεξέλεγκτων εμφυλίων συγκρούσεων, όπως αυτές που συνόδευσαν την Εθνική Επανάσταση του 1821. Η ισοβιότητα και η κληρονομική διαδοχή εξασφάλιζαν στη βασιλεία ένα ασυναγώνιστο πλεονέκτημα στην εκπλήρωση συγκεκριμένης λειτουργίας, περισσότερο από οποιοδήποτε αιρετό αξίωμα που μπορεί να ενσαρκώνει την κρατική υπόσταση, συνέχεια και ανεξαρτησία. 
* Ο Βασιλεύς έχει ρυθμιστικές και ελεγκτικές εξουσίες. Έχει το προνόμιο του Ανωτάτου Ελέγχου. Ελέγχει τους φαγάδες πολιτικούς. Τα σκάνδαλα που έγιναν με Αβασίλευτο καθεστώς (Α΄ 11 χρόνια και η τωρινή 39, συνολικά 50 χρόνια καταστροφής) ξεπερνούν κατά πολύ τα σκάνδαλα που έγιναν στην 120χρονή βασιλεία.
Και ρωτώ εσένα φίλε συνέλληνα αναγνώστη, "θα σε ενέπνεε μία ηγεσία όπως ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄, ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, ο Στρατάρχης Παπάγος ή μία "ηγεσία" όπως ο Παπούλιας, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος-Τούρκογλου";;; Πότε η Ελλάδα έγραψε σελίδες δόξης και ιστορίας; Πότε και με ποιο πολίτευμα η Ελλάδα είπε τα ΟΧΙ; 

Η ΩΡΑ ΗΡΘΕ. ΒΑΣΙΛΕΙΑ ή ΧΑΟΣ. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου