Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ!!!

ΑΙΣΧΟΣ: Σύσσωμο το καθεστώς προσκύνησε τον σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ. Παρων και ο Υφυπουργός Εξωτερικών και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ Κυριάκος Γεροντόπουλος - Φωτορεπορτάζ:


  Παρων και ο  Υφυπουργός Εξωτερικών και 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ 
 Κυριάκος Γεροντόπουλος
 ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΡΑΙΣΤΕ 
Σήμερα 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μνημείου-σπιτιού όπου έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ (γεννήθηκε στον Λαγκαδά και ήρθε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 6 ετών), ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, που ήταν ο καθοδηγητής του σφαγιασμού των Ελλήνων Ποντίων και της Μικρασιατικής καταστροφής.


Το 2011, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η Τουρκία απευθύνθηκε στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης και ζήτησε άδεια για να προχωρήσει στην ανακαίνιση του σπιτιού στη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε ο «Τούρκος εθνάρχης Κεμάλ Ατατούρκ». Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο προηγουμένως το ακίνητο πρέπει να κηρυχθεί ως μνημείο. Η Άγκυρα επανήλθε στο αίτημά της και τον Μάιο του 2011 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού αναβαθμίζει το κτήριο που γεννήθηκε ο Ατατούρκ σε μνημείο.


Μερικούς μήνες αργότερα, στις 18 Ιουνίου του 2012, δίνονται οι σχετικές άδειες και με δαπάνες του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού αρχίζει η ανακαίνιση του «ιστορικού μνημείου» την ίδια ακριβώς εποχή που στην Τουρκία μετατρέπεται ο ναός της Αγια-Σοφιάς στην Τραπεζούντα σε τζαμί.


Μετά από ένα περίπου χρόνο, που ήταν κλειστό για λόγους ανακαίνισης, άνοιξε και πάλι για το κοινό το σπίτι μουσείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ömer Çelik, παρουσία του πρέσβη της Τουρκίας, Kerim Uras, του πρόξενου Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Tugrul Biltekin, του υφυπουργού Εξωτερικών Ελλάδος, Κυριάκου Γεροντόπουλου, των πρακτόρων της Άγκυρας στην ελληνική βουλή, Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσείν (Σύριζα), Αϊχάν Καραγιουσούφ (Σύριζα) και Χατζηοσμάν Αχμέτ (Πασόκ) και άλλων εκπροσώπων τόσο της Τουρκίας όσο και της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Αμερικανός Πρόξενος Robert Sanders.




Μάλιστα την ώρα των εγκαινίων η Τροχαία έκλεισε την οδό Αγίου Δημητρίου!


Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ömer Çelik, επισήμανε ότι η ανακαίνιση του σπιτιού του Τούρκου ηγέτη αφενός θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, αφετέρου θα βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο κρατών.


«Αυτό το σπίτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον τουρκικό λαό θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού» τόνισε ο Çelik συμπληρώνοντας «πρέπει να επισκέπτονται οι δυο λαοί τις δυο χώρες, αυτό είναι η διπλωματία των λαών. Να γνωρίζουνε ο ένας τον άλλον, να μην το βλέπουμε μόνο ως οικονομικό όφελος αλλά και ως όφελος προς την ειρήνη για την περιοχή μας». Τέλος, ο Çelik, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τις αδειοδοτήσεις σχετικά με τις εργασίες ανακαίνισης στην οικία Ατατούρκ και τόνισε ότι ως υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι έτοιμοι να συμβάλλουν και σ' άλλες ανακαινίσεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε τη φιλία και τη συνεργασία των Βαλκανικών λαών. Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν».


Μάλιστα το ίδιο έγραψε και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών!


Όμως και ο Κεμάλ πίστευε στην συνεργασία των λαών των Βαλκανίων... δια της σφαγής!


Καταστροφή Σμύρνης 1922


Γενοκτονία Ποντίων με τουλάχιστον 353.000 νεκρούς



Υ.Γ. Το μουσείο Κεμάλ, αποσκοπεί στην διάλυση της εθνικής συνειδήσεως, ώστε να καταστεί η Θεσσαλονίκη μία πολυπολιτισμική χώρα και να δημιουργηθεί εν τέλει η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων». 
Χ.Α.

Πηγή: GREEK NEWS from SKLANTZITHRES.

Σχόλιο ΔΕΡ
Ξεφτιλισμένη και τουρκοπροσκυνημένη η δικομματική κυβέρνηση. Πλήρως ανάξια των περιστάσεων.

1 σχόλιο: