Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΣΟΝ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Γράφει ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς".

"Το «Σχέδιο Άτσεσον» (1964) ήταν η τελευταία ελπίδα για την Κύπρο. Ένα σχέδιο που «τορπίλισε» στην κυριολεξία ο Ανδρέας Παπανδρέου!!! Τι προέβλεπε το συγκεκριμένο σχέδιο; Διαβάστε και φρίξτε με την προδοσία του αλανιάρη σοσιαληστή Ανδρέα, του «αερόλιθου εξ Αμερικής» (έτσι τον είχε χαρακτηρίσει κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για να δείξει πως τον φέρανε «φυτευτό« στην ελληνική πολιτική ζωή):
1. Άμεση ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
2. Παραχώρηση στην Τουρκία, με εκμίσθωση για 50 χρόνια, στρατιωτικής βάσης στην Καρπασία 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων (περίπου το 5% του νησιού).
3. Παραχώρηση μειονοτικού καθεστώτος, όπως των Μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης στους Τουρκοκυπρίους.
4. Άμεσο επαναπατρισμό στην Κωνσταντινούπολη των Ελλήνων που είχαν διωχθεί μετά τα επεισόδια του 1955 και απόδοση των περιουσιών τους.
5. Αποκατάσταση του παλιού καθεστώτος στους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου.
6. Συγκρότηση μεικτού ελληνοτουρκικού συμβουλίου, που θα διευθετούσε όλα τις αμυντικές εκκρεμότητες μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, με διαιτητικό ρόλο από εκπρόσωπο των ΗΠΑ.
Για το σχέδιο αυτό ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε αποφανθεί: «Μας προσφέρουν δωρεάν μια πολυκατοικία και εμείς αρνούμαστε, γιατί ζητούν να νοικιάσουν το ρετιρέ».
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέτρεψε τότε το σχέδιο εξαιτίας του πανικού του λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Σκιαδαρέση (μερικές 10ετίες μετά θα ακολουθούσαν τα Πάμπερς). Ο ψευτοδημοκράτης ήθελε (και καλά…) να εμφανίσει την αποπομπή του από την κυβέρνηση σαν δήθεν οφειλόμενη σε ξένο δάχτυλο! Και έμπλεξε ολόκληρη Κύπρο στα παιχνίδια του…
Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, το εν λόγω σχέδιο απέρριψε και ο Μακάριος, εμμένοντας στην άνευ όρων ένωση… Δικαιώθηκε;".

Το facebook του Μαρμαρωμένου Βασιλιά συμβάλλει στην αφύπνιση συνειδήσεων και την διατήρηση της ιστορίας. Επισκεφθείτε το για περισσότερες άγνωστες βασιλικές ιστορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου