Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΟΤΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ "ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΟ"!

http://elladatora.org/wp-content/uploads/2013/06/assets_LARGE_t_420_53655778.jpgΠριν αρκετά χρόνια, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο μία συναυλία του μεγάλου εθνοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη.
Σε εκείνη τη συναυλία μεταξύ των επισήμων στο κοινό ήταν και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄. Γυρίζει λοιπόν και λέει ο Σπανουδάκης: ''Μεγαλειότατε, είναι μεγάλη μου τιμή που είστε απόψε εδώ''. Κι έπειτα στο κοινό: ''Και σ' όποιον δεν αρέσει η προσφώνηση Μεγαλειότατε να σηκωθεί να φύγει''. Παγωμάρα!
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/993316_589709594402167_979761604_n.jpgΟυδείς έφυγε πλην του σκηνοθέτη, τότε κομμουνιστή και ενταγμένου στο αδελφοκτόνο συρφετό ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά την κατοχή, Νίκου Κούνδουρου μαζί με έναν φίλο του!
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης δηλώνει Χριστιανός και Έλληνας εν μέσω αριστερής κυριαρχίας. "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι τα πάντα. Το Α και το Ω, η γέννηση αγκαλιά με τον θάνατο, ως κοινός και ευλογημένος τόπος και χρόνος, το Υπέρλογο και αγαπητικό πνεύμα που χαρίζει φως στην μουσική, ο Πρώτος μουσικός. Πάνω απ’ όλα όμως, ο φίλος και αδελφός μου" είχε δηλώσει.
Τον εξαφάνισαν και το τραγούδι του για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά το λογόκριναν και το απαγόρεψαν!!! Η λογοκρισία της αριστεράς. Την Βασιλεία και την 21η Απριλίου κατηγορούσαν...

5 σχόλια:

  1. Ανθρωποι σαν τον Σταματη Σπανουδακη δυστιχως σπανιζουν,η τους ..."σπανιζουν"..Οπως και να εχει Ελληνες σαν αυτον εχει αναγκη ο τοπος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΥΟΥΝ.Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΧΑΘΕΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το επίτευγμα και κατόρθωμα να προσφωνηθεί ο μονάρχης έτσι όπως του αρμόζει και αξίζει. Κι εγώ θα προσφωνούσα τον Βασιλιά Μεγαλειώτατο αν είχα την ευκαιρία, έτσι προσφωνούνται όλοι οι βασιλείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστό! Ο Τίτλος δεν χάνεται ποτέ. Όπως προσφωνείς έναν πρώην Πρόεδρο "κύριε Πρόεδρε", έτσι προσφωνείς και έναν τέως Βασιλέα Μεγαλειότατο, είναι θέμα απλής ευγένειας.... αλλά που ξέρουμε εμείς από ευγένεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς αυτοί οι "προοεδυτικοί" της κακιάς ώρας είναι που σε κάθε ευκαιρία μας τσαμπουνάνε ότι πρέπει τον καλλιτέχνη να τον κρίνουμε ΜΟΝΟΝ απο το έργο του και όχι απο τα πιστεύω του και τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Αυτοί που μας επιβάλουν να σεβόμαστε και να δεχόμαστε την κάθε γνώμη "'εκτρωμα" του κάθε ανοήτου χάριν της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
    Αυτοί που θεωρούν κορυφαίο Ελληνα λογοτέχνη τον Καζαντζάκη και όχι τον Παπαδιαμάντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή